Varsayılan olarak android cihazlarda yüklü olan ekran zaman aşımı süresi 15 saniye kadardır. Bu demek oluyor ki 15 saniye boyunca hiçbir iş yapılmadığında android cihazın ekranı kendiliğinden kapanacaktır ve tuş kilidi de onun ardından kapanmış hale gelecektir.
Bu noktada çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları, pedagoglar ve rehber eğitmenler eşliğinde belli yaş grupları için belli ekran süreleri önerilir (2): 2 yaş öncesi için görüntülü görüşme dışında hiç kullanmamak, 2-12 yaş arası günde 1 saat, Ergenler ve yetişkinler için günde 2 saat.
Cihazınızın Ayarlar menüsüne girin. Karşınıza çıkan menüde Ekran sekmesine tıklayın. Ekran sekmesinde yer alan Zaman Aşımı kısmına tıklayın. Karşınıza çıkan ekranda 15 saniye, 30 saniye, 1 dakika, 2 dakika, 3 dakika, 4 dakika, 5 dakika ve 10 dakika seçeneklerinden birini seçebilirsiniz.
İlgili 27 soru bulundu
Varsayılan olarak android cihazlarda yüklü olan ekran zaman aşımı süresi 15 saniye kadardır. Bu demek oluyor ki 15 saniye boyunca hiçbir iş yapılmadığında android cihazın ekranı kendiliğinden kapanacaktır ve tuş kilidi de onun ardından kapanmış hale gelecektir.
Android telefonlar için uygulamaların ekran süresi özelliğini kullanarak da telefonda ne kadar zaman geçirdiğinizi öğrenebilirsiniz. Bu özellik, sizlere gün içerisinde ilgili uygulamada harcadığınız süreyi detaylarıyla gösterir. Böylece ortalama olarak telefona ne kadar vakit ayırdığınızı anlayabilirsiniz.
“Her gün; 3-6 yaş arası çocukların 30 dakika, ilköğretim çağına gelmiş çocukların 45 dakika, ortaöğretim öğrencilerinin günde 1 saat, lise çağına gelmiş gençlerin ise 2 saat ekranla, teknolojik araçla vakit geçirmesi en doğru yol.”
Ekran süresi nedir? Ekran süresi teknik manada bir gün içinde ekranın başında kalına toplam süredir. Ekran tanımına, sabah uyanır uyanmaz baktığınız telefon ekranınızdan tutun, iş yerinizdeki bilgisayarın ekranı ve akşam evde izlediğiniz TV ekranı da dahildir. Aynısı çocuk için de geçerlidir.
Akıllı telefonlarda ekran değişimleri yaklaşık olarak 20 dakika sürer ve bir yoğunluk olması halinde ise en geç 2 saat içerisinde yapılarak müşteriye teslim edilir.
Doğrusu: Cihazın haftada bir gece kapatılıp dinlendirilmesi bataryanın ömrünü uzatır.
Süper güç tasarrufu modu özelliği etkin durumdayken. Telefonunuz güç tasarrufu için Ekran Her Zaman Açık özelliğini devre dışı bırakacaktır.
Çok telefona bakmak göz kızarıklığı, göz tahrişi, göz kuruluğu, ileri durumlarda bulanık görme, miyopide (uzağı görememe) ilerleme, göz kayması gibi göz problemlerine neden olabiliyor. Bunların yanı sıra sırt ağrısı, boyun ve baş ağrısı oluşumunun da temelinde çok telefona bakmak yer alabiliyor.
Cep telefonu ekran değişimi yaklaşık olarak yarım saat içerisinde gerçekleştirilir. Ücretsiz kargo servisiyle cep telefonunuzu servise gönderebilir ve işlem tamamlandığında aynı şekilde geri alabilirsiniz.
Çocuklar için ekran süresi, yaşına ve gelişim düzeyine göre farklılık gösterir. Ancak genel olarak, 2-5 yaşındaki çocuklar için ekran süresi günde 1-2 saat, 5-18 yaşındaki çocuklar için ise günde 2 saatten fazla olmamalıdır.
12 yaşından sonra çocuk tek başına internet kullanabilmektedir. Bu süreçte çocuğa ekranlar yoluyla gelebilecek tehlikeler ve kendisini koruma yolları anlatılmalıdır. 12 yaşından önce çocuklar sosyal medya kullanmamalıdır ve çocuğa sosyal medya hesabı açılmamalıdır.
Kanada Pediatri Derneği ise daha ileri giderek 2 yaş altı çocukların ekranda zaman geçirmemesi tavsiyesinde bulunuyor. İngiltere'deki Pediatri ve Çocuk Sağlığı Derneği ise bazı tavsiyelerde bulunurken ekran süresine dair herhangi bir sınırlama getirmiyor.
Yeşilay tarafından da çocukların ve gençlerin ekran karşısında çok fazla zaman geçirdikleri belirtilmiş, 0-3 yaş grubu ekranla tanışmamalı, 3-6 yaş arası 30 dakika, ilköğretim 45 dakika, ortaöğretim 1 saat ve lise çağındaki gençler ise 2 saatten fazla ekran karşısında kalmamaları tavsiye ediyor.
Cep telefonu ve modem kullanımına yönelik yapılan bir araştırma ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. Süleyman Demirel Üniversitesi yapılan araştarmaya göre cep telefonunun en az 10 santimetre, modemin ise 25 santimetre uzakta tutulması gerekiyor.
Android işletim sistemli cihazlarda ekranda ne kadar süre geçirdiğinizi öğrenmek için Ayarlar > Dijital Sağlık ve Ebeveyn Denetimi adımlarını takip edin. Açılan pencerede hangi uygulamada, ne kadar süre geçirdiğinizi ve kaç kez telefon kilidi açtığınızı görebilirsiniz.
Peki ama batarya tüketimi konusunda gerçekten de endişelenmeli misiniz? iPhone 14 Pro Max üzerinde yapılan teste göre Hep Açık Ekran özelliği duvar kağıdı ile kullanıldığında saatte %0,8 günde ise %19,2 daha fazla güç tüketimine neden oluyor.
Ekran Süresi özetinizi görüntüleme
Ayarlar > Ekran Süresi bölümüne gidin. Tüm Etkinlikleri Gör'e dokunun, sonra kullanımını görmek istediğiniz aygıtı seçmek için Aygıtlar'a dokunun. Haftalık kullanımınızın özetini görmek için Hafta'ya, günlük kullanımınızın özetini görmek için ise Gün'e dokunun.
Ekran Süresi yeni bir sistem güvenliği özelliği değildir ama Ekran Süresi'nin toplanan ve aygıtlar arasında paylaşılan verilerin gizliliğini ve güvenliğini nasıl koruduğunu anlamak önemlidir. Ekran Süresi iOS 12 veya daha yenisinde, iPadOS 13.1 veya daha yenisinde, macOS 10.15 veya daha yenisinde ve watchOS 6 veya daha ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri