British Shorthair kedileri genellikle kalın tüylü, yuvarlak yüzlü ve güçlü yapılarıyla bilinir. Orta büyüklükte, sakin ve sevecen karakterlidirler. Bakımları kolaydır; haftada bir tarama ve düzenli tımar gereklidir. Sağlıklı bir beslenme, oyuncaklar ve düzenli veteriner kontrolleri onların mutluluğunu artırır.
British Shorthair Nelerden Hoşlanmaz? British Shorthair genel olarak uyumlu bir kedidir. Ancak British Shorthair kedilerin hoşlanmadığı birşey varsa o da kucağa alınmaktadır. British Shorthair kediler kucağa alınmaktan hoşlanmaz.
Ama özellikle küçükken sahipleriyle oyun oynamaktan da hoşlanırlar. Diğer ırklara göre daha az hareketli ve daha az aktif hayvanlardır. Büyüdükçe daha da sakin hale gelirler. Kucak kedisi değildirler ama sahipleriyle bağ kurarlar ve sahiplerinin yanında uyumayı severler.
British Shorthair, kedi türünün bu kadar çok tercih edilmesinin sebebi, bakımının kolay olması ve insanlar ile iyi anlaşmasıdır. Kısa tüylü kedi çeşitleri arasında yer almaktadır. Bu nedenle tüy bakımının yapılması da oldukça kolaydır. Aynı zamanda tüy dökülme sorunu da oldukça azdır.
Çevreye ve eve mükemmel uyum sağlayabilen British Shorthair cinsi kediler, oldukça iyi bir arkadaştırlar. Oyun oynamayı sevmelerinin yanı sıra çoğu zaman sakin ve tembel bir hal içerisindedirler.
İlgili 40 soru bulundu
Yetişkin ve sağlıklı bir kedi genel olarak 24 ila 48 saat boyunca kısa süreli yalnızlığı tolere edebilir. Vermiş olduğumuz bu sürenin üzerindeki uzun süreli yalnızlık, kedinizin fiziksel ve duygusal sağlığını olumsuz etkileyebilir. Bundan dolayı kedilerinizi uzun süre yalnız bırakmamaya özen gösteriniz.
Safkan bir British Shorthair'ın iri, yuvarlak kafa yapısı, geniş ve güçlü vücut yapısı, yuvarlak gözleri, kısa ve yoğun tüyleri vardır. Genellikle gri, mavi, krem, siyah ve beyaz renklerde olurlar. Kuyrukları kısa ve kalındır. Sağlam yapıları, sakin davranışları ve tombul görünümleriyle dikkat çekerler.
Sağlık ve sıhhatleri için yavru kedilerin gevşeyip kendilerini güvende hissedebilecekleri sessiz bir yerde bolca uyumaya ihtiyaçları vardır. Yavru kediniz günün yaklaşık 20 saati uyuyabilir ve yetişkin bir kedi olduğunda halen daha 18 saat kadar uyumaya ihtiyaç duyabilir.
Zeki bir kedi olan British Shorthair, yaramazlık yapmaz ve tek başına kaldığında da uslu olmaya devam eder. İlk bakışta tembel gibi görünse de aslında hareketli ve oyun oynamayı seven bir kedidir. Fakat diğer kedi cinslerinin aksine, öylesine koşturup etrafı dağıtmaz. Sahibiyle oyun oynar ve ona uyum sağlar.
Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de en çok sevilen ve tercih edilen kedi ırklarından biri olan British Shorthair yaşam süresinin, evde yaşaması ve iyi bakılması halinde 12-17 yıl olduğu söylenebilir.
Beslenme: British Shorthair kedileri, yüksek kaliteli protein ve sağlıklı yağlar içeren, düşük karbonhidratlı kedi mamaları ile beslenmelidir. Porsiyon kontrolü yapılmalı ve yeterli su alımı sağlanmalıdır. Egzersiz: British Shorthair kedileri, egzersiz ihtiyaçları olan aktif kedilerdir.
British Shorthair karakter özellikleri nedeni ile kucak sevmez. İngiltere'ye ait olan British Shorthair kedileri diğerlerinden farklıdır. Onlar sahipleri ile güçlü bağlar kurmakta zorluk çekmezler. Fakat kucağa alınmaktan hiç hoşlanmazlar.
Hiperaktif kedi isteyen kişiler de olabiliyor. Neyse ki British Shorthair bu türden bir kedi değildir. Neredeyse hiç ayakaltında olmayan, omzunuza tırmanmayan veya kucağa gelmek için mırıldanmayan sessiz, sakin ve uysal bir kedidir.
British Shorthair'ın farklı renk varyasyonları arasında mavi, beyaz, siyah, kahverengi, golden, silver, ve çeşitli desenler bulunabilir.
Tüyleri kısa olmasına rağmen kalındır. Bu nedenle sıcaktan hoşlanmazlar. Bahar ve yaz aylarında biraz daha fazla uyurlar. British shorthair türü kediler genelde kül renkli olurlar.
En Uysal Kedi Irkları Nelerdir? Evde beslenebilecek en uysal kedi ırkları arasında Ragdoll, British Shorthair, Maine Coon ve Scottish Fold gibi cinsler öne çıkar. Bu cinsler genellikle sakin, sevecen ve uyumlu karakterleriyle bilinirler. Aile hayatına kolaylıkla uyum sağlarlar ve çocuklarla da iyi anlaşırlar.
Kediler çoğunlukla battaniye, yatak, yorgan, yastık veya kendilerine ait yataklarında uyumayı severler. Aynı zamanda kedi kulesi gibi yüksek alanlar da kedilerin uyumayı sevdiği yerlerden biridir.
Kediler karanlıkta görebiliyor
Yavru kediniz zifiri karanlıkta hiç bir şey göremez. Bu şehir efsanesi muhtemelen kedilerin çok az ışıkta görebiliyor olmasından ötürü ortaya çıktı. Bunu yapabilmelerinin nedeniyse göz bebeklerinin tüm mevcut ışıklardan en iyi şekilde yararlanmak için büyümesi.
Yavru kedinizi eve ilk getirdiğinizde, evde mümkün olduğunca sessizliğin hakim olmasını sağlayın ve biraz ürkek davranırsa şaşırmayın. Yavru kedinize odasını gösterin ve kendi başına keşfetmesine müsaade edin. Kapıyı hafif aralık bırakın ki, yavru kediniz canı istediğinde girip çıkabilsin.
Kediniz sizi tırmalayıp ısırıyorsa ona yüksek sesle ve kararlı bir tonda “Hayır” deyin. Bu sırada işaret parmağınızı ona doğru uzatabilirsiniz. Böylece hem ses hem de hareket ile ona bu davranışı istemediğinizi belirtmiş olursunuz.
Kediler, İnsanlarla Birlikte Uyurken Güvende Hissederler
Her canlı gibi kediler de içgüdüsel olarak uyurken savunmasız olduklarını bilirler. Yavruyken annelerine sokularak tehlikelere karşı güvende olduklarını hissedip uyuyan kediler, büyüdüklerinde eğer bir insanla yaşıyorlarsa bu alışkanlığı devam ettirirler.
Sakin, uysal ve yeri geldiğinde de sahipleriyle oyun oynamayı severler. - Sahiplerine alışma süreci 1 haftadır. Yeterli zaman geçirdikten sonra sahiplerinin yanında ve yaşam alanında daha güvenli hissedebilirler. - Diğer kedi cinslerine göre daha az gürültücüdürler.
Melanosit hücreleri melanin üretmeye başladığında, ki bu yaklaşık 6-7 haftalık oldukları döneme denk gelir, kedilerin göz rengi değişmeye başlar.
British Shorthair; yoğun tüy yapısından ötürü sürekli bakım yapılması gereken bir cinstir. Haftalık birkaç defa rutin şekilde taranması, ölü tüylerin yok olmasında en pratik çözümdür. Ayrıca sıcak havalarda ılık banyo yapılması da önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri