“Ekranda mor leke sorunu nasıl geçer?” sorusu ile sık sık karşılaşıyoruz. “Mor leke” olarak adlandırılan sıvı kristal sızıntısı, koruyucu camın altındaki LCD hasar gördüğünde meydana gelir. Problem sıklıkla cihaz yere düştüğünde veya kuvvetli bir baskıya maruz kaldığında oluşuyor.
Akıllı telefonların iç ekranlarında kırılma ya da çatlama yaşandığı zaman ekranda mürekkep dağılması (akması) tarzında lekeler oluşur. Bunla birlikte siya oluşumlar ekranın bir kısmını ya da tamamını kaplayabilir.
Bir kez daha tekrar edelim, telefon ekranında parmak izi kalmaması için mutlaka ama mutlaka Lysol ürünlerini tavsiye ediyoruz. Bunun haricinde telefon ekranı yalnızca mikrofiber bez ile silinir, bunun haricinde ıslak mendil veya düz mendil gibi ürünleri sakın kullanmayın.
Ekranda mor leke nasıl geçer sorusuna iki farklı cevap verilebilir. Telefonunuz garanti kapsamındaysa eğer ücretsiz bir şekilde ana ekran değiştirilir ve telefon arıza varsa giderilir. Bunun haricinde garanti kapsamı dışında olan telefonun belli bir ücret karşılığında değişimini gerçekleştirmek mümkündür.
Bir ekran bozulduğunda veya hasar gördüğünde, ekranda boyutu zamanla büyüyen çizgiler, desenler veya siyah lekeler görebilirsiniz. Hasar ciddiyse ekran tamamen siyah olabilir. Ekran çatlak değilse veya gözle görülür şekilde hasar görmemişse en grafik sürücüsüne sahip olduğunuzdan emin olun.
İlgili 45 soru bulundu
Mor Leke İçin Tek Çözüm Ekran Değişimidir
Ekranda sıvı kristali tutan damar kırıldığında fiziksel olarak hasar görmüş bir LCD'yi karakterize eden siyah mürekkep veya bir diğer tabiriyle mor leke çatlaklardan sızmaya başlar ve camın dışarısına taşar. Bu durumda ekranınızda koyu renkli bir sıvı görmeye başlarsınız.
Akıllı telefon ekranınızda mor, siyah veya koyu mavi renkler çıkmaya başladıysa ve bu durum telefonunuzu kullanmaya engel oluşturuyorsa bu lekelerin giderilmesi için tek çözüm yolu ekran değişimi olmaktadır.
Telefon ekranında beyaz nokta çıkmasının sebebi iç ekranda bulunan ve ekrana görüntü verilmesini sağlayan kısımdaki binlerde pikselden bir tanesinin işlevini yerine getirememesi yani halk dili ile patlaması olarak verilebilir.
300 TL - 2850 TL
Profesyonel ve güvenilir Telefon Ekran Değişimi hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Telefon Ekran Değişimi fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
Ekranda mürekkep dağılması zamanında müdahele edilmezse tüm ekranınızı kullanılmaz hale getirebilir. Ekranda mürekkep lekesi görüyorsanız bunun yalnızca tek bir çözümü vardır: LCD değişimi. Hasar alan LCD ekranı yenisiyle değiştirilmeli ve bu yapılırken yalnızca orijinal ekranlar kullanılmalıdır.
Eşit miktarda su ve sirkeyi birbirine karıştırın. Hazırladığınız karışıma batırdığınız mikrofiber bezi iyice sıkın ve kapalı olan televizyon ekranını dairesel hareketlerle nazikçe silmeye başlayın. Son olarak kuruduktan sona iz kalmaması için bir başka mikrofiber bez ile kurulamayı ihmal etmeyin.
Normalde yüzeyleri temizlemek için kullanılan alkol oranı 65 derecenin üzerinde olan temizleyicilerin virüsü etkisiz hale getirdiği biliniyor. Öte yandan virüsü öldürebilecek güçte çözeltiler, telefonun ekranına zarar vererek parmak izi algılama özelliklerini zayıflatabilme riski barındırıyor.
İç ekran değişimi süresi hemen her akıllı telefonda yaklaşık olarak aynıdır. İç ekranın sökülmesi, varsa kırılmadan kaynaklı parçaların temizlenmesi ve cihazın yeni ekranıyla buluşturulması süresi 1 saattir. Bu süre marka ve modele göre 45 dakika da olabilir.
Sarı renk rakamların telefonunuzda görülmesinin nedeni cihazınızın 'recovery' (kurtarma) moduna girmiş olmasıdır. Recovery(kurtarma) modu ses tuşları ve açma kapama tuşlarına aynı anda basıldığında açılmaktadır.
"Beyaz nokta" mobil cihaz ekranına yapılan dokunma / tıklamayı gösterir. Bu, kullanıcının cihazda neye basıldığını görebilmesi için videoya eklenmiştir.
İlk olarak lekenin bulunduğu beyaz kıyafete bir yemek kaşığı karbonat dökülmesi gerekmektedir. Eğer leke bölgesel ise yalnızca oraya dökülebilmektedir. Bölgesel olarak dökülen karbonatın üzeri, limonun yarısıyla kapatılmalıdır. En az 20 dakika bekledikten sonra beyaz kıyafet, normal su ile yıkanıp kurulanmalıdır.
Telefonu yeniden başlatın: Telefonun ekranı bembeyaz olacağı için ekran arayüzünde bir işlem yapamazsınız. Ne var ki Android telefonlarda düğmeleri kullanarak cihazı yeniden başlatma gibi bir arka kapı yolu vardır. Güç düğmesiyle ses tuşlarına -toplamda üç tuş- aynı anda basılı tutarak bu işlemi yapabilirsiniz.
Ayarlarda "geliştirici özellikler/ayarları" gibi bir menü olmalı. Orada "dokunmatik imlecini göster" gibi bir seçenek olacak, onu devre dışı bırakmalısın.
Ekran değişim işlemleri cihazın ne olduğuna ve ekranın ne kadar zarar gördüğüne bağlı olarak süresi değişkenlik gösterebilir. Ekran değişimlerinde, ekran değiştirme aşamasında iken ekranın içerisinde veya altında yer alan sensörler yerinden çıkarılarak yeni ekrana takılır.
Kırık telefon ekranı tamiri, oldukça kolay ve profesyonel bir şekilde yapılabilmektedir. Eğer ekranınız kırıldı fakat dokunmatiğiniz sorunsuz bir şekilde çalışıyor ise sadece ön cam değişimi yapılarak sorun kısa süre içerisinde çözülebilir.
Ekran paneli tamir edilemez ama panel değişimi yapılarak monitör tekrar çalışır hale getirilebilir.
Ekran sararması morarması garantiye girer mi diye soracak olursanız genellikle garantiye girmemektedir.
Yüzdeki morlukların geçmesi için en doğru çözüm soğuk kompres uygulanmasıdır. Morluğun ortaya çıkmasının ardından 3 gün boyunca soğuk buz konulması morluğun kısa zamanda geçmesini sağlar. Yüzdeki morlukların geçmesi için eczanelerden uygun kremler alınarak morluğun üzerine uygulanabilir.
Kısa vakit içinde ekranın bir kısmını veya tamamını kaplayan bu mor lekeler akıllı telefonların Dahil ekranında ki piksellerin kırılması sonucunda açığa çıkmaktadır. Telefon ekranında morluk oluşmuşsa bunun Biricik hal çaresi ekran değişimidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri