−1 (eksi bir), aritmetikte 1'in toplama işlemine göre tersini simgeleyen ve 1 eklendiğinde toplama işleminin etkisiz elemanı olan 0 sayısını veren tam sayıdır. Ayrıca en büyük negatif tam sayıdır.
i, i^2=-1 olarak tanımlanır. √-1=i değildir, ve bunun, fazlaca teknik olsa da, iyi bir nedeni vardır.
i sayısı karesi -1 olan sayıdır. Dolayısıyla, x2 = -1 eşitliğinin bir çözümüdür. i'yi bu şekilde tanımlandığında, cebrî olarak hemen i ve -i'nin karelerinin -1 olduğu sonucuna ulaşırız.
Tam sayılar kümesinin küsuratı ve önünde “-“ negatif işareti bulunmayan sayılara pozitif tam sayılar denir. Yani kısaca sayı doğrusunun ortasında bulunan sıfır sayısının sağında bulunan bütün sayılar pozitif tam sayılardır. Pozitif tam sayılar kümesi “Z+” ile gösteriliyor.
iki eksi değerde sayı çapılınca netice pozitiftir. o halde (-2)'nin karesi yine kendisi ile çarpımı olacağından sonuç 4 olacaktır.
İlgili 30 soru bulundu
Eksi bir sayısının karesi, yani (-1) ile (-1)'in çarpımı, 1'dir. Küpü, yani üç adet (-1) sayısının çarpımı ise, -1'dir. Bu çarpımlardan genel olarak: "(-1) sayısının çift tam kuvvetleri 1'e, tek tam kuvvetleri ise (-1)'e eşittir." sonucu çıkar.
Cevabımız ½ olacaktır. Çözüm: Üslü ifadelerde üste - varsa ilk üslü ifadeyi + üslü gibi düşünerek işlem yaparız. 2¹=2 Her sayının altında gizli 1 olduğu için sayıyı 2/1 olarak yazarız. Negatif üs sayıyı ters çevireceği için 2/1 ters çevirilir cevabımız ½ olur.
Pozitif tam sayıların başlangıcı olan 1 en küçük pozitif tam sayıyken, negatif tam sayıların başlangıcı olan -1 en büyük negatif tam sayıdır.
Örneğin her ne kadar 5 sayısı 4 sayısından büyük olsa bile, başında eksi işareti olduğu için 4'ten küçük olmaktadır. Buna çok dikkat etmek gerekir. Not: Negatif sayıların en büyüğü, '-1' sayısıdır. Aynı zamanda pozitif sayıların en küçüğü ise, '+1' sayısıdır.
Sıfırdan küçük olan sayılar ise -1 ile başlamaktadır. Yani -1 negatif tam sayıların başlangıcıdır. 0 sayısı ise ne negatif ne pozitiftir. Karıştırılmamalıdır.
i^0 = 1 dir. i^1 = i dir.
i¹ = i eşittir. Adım adım açıklama: CEVAP >>>> i¹ = i eşittir.
1 (bir), bir sayı ve rakam. Doğal sayı sisteminde 2'den önce yer alır ve 0'dan sonra gelir. İlk sayma sayısıdır.
Negatif tam sayılar, herhangi bir sayının karesi alınarak ifade edilemezler. Herhangi iki negatif sayının kendisi ile çarpılması durumunda elde edilen sayı yine pozitif bir sayı olacaktır. Bu kapsamda negatif bir sayı kök içerisinde bulunamaz.
Kök matematikte fonksiyon belirten ifadedir. Kök içinde bulunan sayının sıfırdan büyük ve eşit olması gerekmektedir. Örnek olarak; =>kök1=1=>kök0=0 olarak görülecektir.
Karekök, karesi alınan bir sayının orijinal sayısını veren sayıya eşit sayı demektir. Karekök, pozitif bir sayıyı girdi olarak almaktadır. Girdi olarak alınan sayının karekökünü oluşturan işleme ise karekök denilmektedir. Sayıların karekökü, karesi alındığı vakit orijinal sayıyı veren sayıya eşit olarak bilinmektedir.
1 + 1 => 2 eder.
Buzdolabının iç kısmını en soğuk derecede kullanmak için derecenin 1 olarak ayarlanması gerekmektedir. 4 derece orta soğuk olarak kabul edilir.
Negatif tam sayılar ise "0"dan uzaklaştıkça küçülür. En büyük negatif tam sayı -1'dir. En küçük pozitif tam sayı ise +1'dir. Pozitif tam sayılar Z+ şeklinde, negatif tam sayılar ise Z- şeklinde gösterilir.
Negatif sayılar, genellikle önünde bir eksi ile kullanılır. Mesela -17 ifadesi on yedi büyüklüğünde negatif bir miktarı temsil eder. Bu ifade, "eksi on yedi" veya "negatif on yedi" olarak telaffuz edilir.
Pozitif ve negatif birbiriyle karıştırılan iki zıt ifadedir. Bunlardan pozitif olumlu, negatif ise olumsuzdur. Pozitifte varlık söz konusudur, dolayısıyla işareti artıdır (+). Negatif ise bunun tam aksi olarak yokluğu ifade ettiği için işareti eksidir (-).
"Elli dört" bir sayıdır "5" ve "4" rakamları kullanılarak onluk sayma sisteminde "54" olarak ifade edilir. Benzer şekilde -1, -2, -3, -4, -5, -6, -7, -8 ve -9 negatif sayılardır ancak rakam ve "-" sembolü ihtiva etmekle birlikte rakam değillerdir.
Doğrulanmış Cevap
☞ Cevabımız, 1 olmalıdır. 1 üzeri (-1) üslü ifadesinin kaça eşit olduğunu bilmek için ilk olarak üslü ifadelerin eksili hallerinin ne olduğunu bilmemiz gerekiyor. Üslü ifadelerin değili de denebilir. Pozitif üslü ifadeler ile çarpımı, +1 sonucuna ulaştırır.
Adım adım açıklama: 5 üssü -1= ⅕ e eşittir bu da 2/10 yapar.
Doğrulanmış Cevap. ⇒3 üssü -1 = 1/3 olur çünkü üs negatif olduğu için sayıyı ters çevirmeniz gerekiyor ki üssü pozitif yapalım. Sayıyı ters çevirdiğimiz zaman da 3'ün paydasında bulunan gizli 1 paya geçiyor 3'ün üssü de 1 oluyor yani 1¹/3¹ şeklinde bu da zaten 1/3 demektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri