Büyüksimitci, 4. OSB'nin önemine değinerek, "Şehrimizin doğusunda, Sivas yolu 25. kilometrede kurulacak yeni OSB'de en az 10 bin istihdam hedefimiz var. Burası şehrimizde planlanan ilk yeşil OSB olacak. Çevre dostu olması, enerji verimliliği ve yalın üretim gibi birçok konuda öne çıkacak.
Bugün itibariyle İlimizde, 3 Organize Sanayi Bölgesi, 16 Sanayi Sitesi (2 Sanayi Sitesinin inşaatı devam ediyor), 1 Serbest Bölge ve 2 Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Erciyes Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Abdullah GÜL Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi) bulunmaktadır.
Kayseri'de 11 küçük sanayi sitesi faaliyette bulunmaktadır. Küçük sanayi sitelerinin 8 tanesi il merkezindedir.
III. Organize Sanayi Bölgesi; 1995 yılında kurulmuştur [11]. 2. Organize Sanayi Bölgesi bitişiğinde, 900 hektarlık bir alan üzerinde kurulmuş bölgede, 10000 – 600000 m² arasında değişik büyüklüklerde 328 adet sanayi parselinden oluşmaktadır [12].
KAYSO Başkanı Büyüksimitci, "Şehrimizin doğusunda, Sivas yolu 25. kilometrede kurulacak yeni OSB'de en az 10 bin istihdam hedefimiz var. Burası şehrimizde planlanan ilk yeşil OSB olacak. Çevre dostu olması, enerji verimliliği ve yalın üretim gibi birçok konuda öne çıkacak." dedi.
İlgili 29 soru bulundu
Teşebbüsüne 1966 yılında başlanan ve 150 hektar alan üzerinde 1967-1970 yılları arasında tamamlanarak hizmete giren Konya I. OSB'nin sanayi firmalarının ihtiyaçlarını karşılayamaması üzerine 6 yıl gibi kısa süre sonra, 1976 yılında Bakanlar Kurulu Kararı II. OSB kuruldu.
Türkiye'nin en büyük 500 şirketinden 17'sini bünyesinde barındıran ve 500' ün üzerinde hemen hemen her sektörde firmanın üretim yaptığı Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Kayseri ve Türkiye'nin büyüyen ekonomisine ivme kazandırmaktadır.
Kayseri OSB Güneş Enerjisi Santrali - GES Kayseri'nin Melikgazi ilçesi Organize Sanayi Bölgesi bölgesindedir. Kayseri OSB firmasına ait santral 50 MWe kurulu gücü ile Türkiye'nin 272. Kayseri'nin ise 7. büyük enerji santralidir. Tesis ayrıca Türkiye'nin 3. büyük Güneş Enerji Santrali'dir.
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılan Genel Kurulda Mehmet Yalçın yönetim kurulu başkanlığına seçildi. Yedek üyeler: Selim Narin, Kadir Üçok, Kamil Çeken, Mustafa Çanakçıoğlu, Enver Kara. Denetim kurulu asil üyeler: Mustafa Gengeç, Mehmet Yusuf Sarıalp.
En çok OSB'ye Bursa ev sahipliği yapıyor
Bursa, faaliyette bulunan 16 OSB ile planlı sanayi üretiminin önemli bir kısmını gerçekleştiriyor. İzmir, Kocaeli ve Tekirdağ'da 13'er OSB faaliyette bulunuyor. Ankara'da 10, İstanbul ve Konya'da 8'er, Afyonkarahisar ve Aydın'da 7'şer OSB faaliyet gösteriyor.
İstanbul'daki OSB'lerde 34 bin 926 firma faaliyet gösteriyor ve 388 bin kişiye istihdam sağlanıyor. Alan olarak Türkiye'nin en büyük OSB'si unvanını ise 4 bin 325 hektar ile Gaziantep OSB elinde bulunduruyor.
Ülkeye düzensiz dağılan sanayinin %60'ı Marmara Bölgesi'nde bulunur. Gebze Türkiye'nin en büyük sanayisini bünyesinde bulundurur. Marmara'da İstanbul dışında İzmit, Bursa, Sakarya ve Tekirdağ'da sanayi gelişmiştir. Ege Bölgesi, sanayinin geliştiği ikinci bölgedir.
İllerin ve Bölgelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması'nda 6 kategoriye ayrılan 81 il içinde 2. kademe iller kategorisinde yer alan Kayseri ili sosyo-ekonomik gelişmişlik açısından Türkiye'de 17. sırada, bölgede 1. sırada yer almaktadır.
Sanayi Bölgeleri | T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu, OSB'leri adına kamu yararı gerekçesiyle kamulaştırma yapılan veya yaptırılabilen özel hukuk tüzel kişileri olarak tanımlamıştır(m. 5)[12].
Organize Sanayi Bölgelerinde, toplam 1384 firma bulunmakta olup , bu firmalarda yaklaşık 130.000 kişi istihdam edilmektedir.
1 - Gerekli gördüğü hallerde veya şikayet üzerine OSB'lerin her türlü hesap ve işlemlerini denetlemeye ve tedbirler almaya 4562 sayılı kanunla Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yetkili kılınmıştır.
Anılan hükme göre katılımcı, OSB'de bir işletmenin kurulması için parsel tahsisi veya satışı yapılanlar ile maliki bulunduğu parselde üretimde bulunan veya bulunmayı taahhüt eden ve bu Kanunun amacına uygun faaliyet gösteren gerçek veya tüzel kişi ile finansal kiracıyı ifade etmektedir.
Kütükcü, Konya Sanayi Odası Meclis Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Kendileri ayrıca 12.06.2013 tarihinden bu yana Konya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Bir dönem TOBB Yönetim Kurulu Üyeliğinde Konya iş dünyasını temsil eden Kütükcü, TOBB Yüksek İstişare Kurulu Üyesidir.
1074' te Anadolu Selçuklu devleti, Başkenti İznik olmak üzere kuruldu. 1097'de 1. Haçlı Seferi sırasında İznik kaybedilince Başkent, Konya'ya taşındı. Böylece tarihinde yeni bir sayfa daha açılan Konya, günden güne gelişti, pek çok mimari eserle süslendi ve kısa zamanda Anadolu'nun en mamur şehirlerinden biri oldu.
Selçuklu dönemi
1071 senesinde Malazgirt Ovası'nda yapılan Malazgirt Savaşı'ndan önce Anadolu üzerine keşif harekâtları düzenleyen Türkler ve Anadolu'yu tanıyan Büyük Selçuklular, bu savaş sonucu Anadolu'nun büyük bir kısmı ile beraber Konya'yı da, ele geçirmişler ve bölgedeki uzun Bizans hakimiyetine son vermişlerdir.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ ve Konya Büyükşehir Belediyesi ortak bir projeye imza atıyor. Başkan Uğur İbrahim Altay, Eski Sanayi ve Karatay Sanayi'nin taşınmasıyla yerine yapılacak Yeni Sanayi Sitesi'nin 2.690 dükkan ve 134 ticari merkezle Konya'yı bir sanayi şehrine dönüştüreceğini söyledi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri