Merhabalar, diyot lazerler, derine nüfus etme özelliklerinden dolayı etkilidir ancak çok ağrılıdır. Buz Lazer diyot tabanlı bir lazer sistemidir. Buz Lazer, diyot lazerin ağrı dezavantajını ortadan kaldırmak için uzun yıllar süren çalışmalar sonucu geliştirilmiş bir dünya markasıdır.
Buz Başlıklı Diode Lazer
Soğutma sistemi diğer eski cihazlara göre çok daha başarılıdır. Eksi üç dereceye kadar soğutma sağlar ve hatta epilasyon sırasında buz tutar. Buz başlıklı diode lazer kullanımda acı eşiği kadınlara oranla daha yüksek olan erkeklerde bile acısız epilasyon imkânı sağlar.
Buz Lazer, sahip olduğu patentli teknolojilerle tüm cilt ve kıl tiplerinde etkili ve kalıcı sonuçlara sahiptir.
Tüm lazer yöntemlerini geride bırakan buz lazer, cildin ısınmasının aksine serinlik vererek istenmeyen tüylerde kalıcı çözüm sağlıyor. Eşsiz soğutma teknolojisi ile acı ve ağrı hissi ortadan kaldırılarak epilasyon uygulanıyor. Buz lazer epilasyon diğer yöntemlerin aksine her açıdan avantaj sağlamaktadır.
Epilasyon için en iyi lazer Alexandrite ve Diode lazerdir. Fakat bunlarında FDA onaylı olanı tercih edilmelidir.
İlgili 38 soru bulundu
“Diode lazer", istenmeyen tüylerin azalmasını amaçlayan bir lazer tedavi yönetimidir. Diode lazer'in dalga boyu diğer lazer yöntemlerine göre daha uzun olduğu için koyu renkli tenlerde bile tedavi süresine göre değişiklik gösteren etkili sonuçlar elde edilmektedir. Diode lazer, 810 nm dalga boyundadır.
Lazer epilasyonda altın standart Aleksandrite Lazer'dir. Çünkü alexandrite lazer 755 nanometre dalga boyunda ışık üretir, bu ışık kıl kökleri tarafından emilir ve kılları yok eder. Aleksandrite Lazer bütün kıllarda güvenle uygulanır.
Alexandrite lazer cihazı beyaz tenli ciltlerde daha etkili iken buz lazer kyu cilt tiplerinde dahi etki gösterir. Buz lazer her mevsim kullanılırken, alexandrite lazer cihazı yaz aylarında tercih edilmemektedir. Alexandrite lazer diğer lazer çeşitlerine göre daha hızlı bir yöntem olmasından dolayı daha avantajlıdır.
'' 2001 yılında üzerine yapılan bir araştırma, Alexandrite lazer uygulamasının tüylerin %85'ini, Diod lazer uygulamasının ise tüylerin %84'ünü ortadan kaldırdığını ortaya koymuştur. '' Buz lazer, ütüleme lazer ve IPL lazer cihazlarının başarı oranı Alexandrite ve Diod lazere göre oldukça düşüktür.
Diode: Diode lazer, açık ve koyu ciltler için oldukça etkilidir. Batık kıl köklerinde bile sonuç alındığı bilinmektedir. Cilde çok yakın mesafeden atışlar yapıldığı için soğutucu bir jel ile birlikte uygulanır.
Diode Lazer Epilasyon Kaç Seansta Biter? Diode lazer epilasyon için gerekli seans sayısı cilt tipi, kıl kalınlığı ve tedavi edilen bölge gibi bireysel faktörlere göre değişir. İstenilen sonuca ulaşmak için hastaların ortalama 6-8 seansa ihtiyacı vardır.
Diode lazerler, kıl rengi, deri rengi, yaş gibi faktörlere bağlı olarak vücut bölgesinde ortalama 6 – 8 seans, yüz bölgesinde ortalama 8 – 10 seansta sonuç alınması mümkün olmaktadır.
Uygulama sonrasında 15-21 gün aralığında işlem bölgesindeki kıllarda dökülme gerçekleşecektir. Merhabalar, kıllar sıfırlanarak işlem yapıldığından uygulamadan hemen sonra dökülme fark etmek mümkün değildir.
Daphne Lazer: Aslında normalde diode lazer yüzdeki tüyleri çoğaltmaz. Fakat düşük doz bilinçsiz uygulamalar buna neden olur. Yani buz lazer yani diode lazer bile olsa yanlış uygulama olumsuz sonuç yaratır.
Diode Lazer vücudun tüm bölgelerinde kalın kıllarda da etkilidir. Kıl batıklarında da ilk seanstan itibaren sonuç vermektedir. Kararmış ağda izlerini de her seansta gözle görülebilir derecede açar.
Buz Lazer Hangi Bölgelere uygulanabilir? *Koltuk altı, genital bölge, bikini bölgesi, sırt, kollar, bacaklar, çene, ense, boyun ve yüze uygulanabilir. Buz lazer tedavisi sonrası kısa süreli kızarıklık ve hassasiyet söz konusu olabilir. Bu etki çok kısa bir zaman diliminde ortadan kalkacaktır.
Merhabalar, Buz Lazer epilasyon seans araları ortalama 6-8 haftadır. Bu süre yüz için biraz daha kısa olabilmektedir, ortalama 6 hafta gibi. Kişide hormonal bir rahatsızlık yoksa vücut bölgeleri için ortalama 6-8 haftada bir yapılması uygundur.
Dolayısıyla Buz Lazer kılları uyutmaz, kıl köklerini kalıcı olarak tahrip eder ve etkili bir lazer epilasyon sağlar.
Diode tabanlı lazer sistemlerinde teknolojileri gereği ultrason jeli kullanılması zorunludur. Kullanılan jel, lazer enerjisinin emilimini arttırır ve dolayısıyla daha düşük doz enerji kullanılmasına olanak tanır. Hem ağrı hem de ciltte yanık gibi yan etki riskleri azalır.
Buz Lazer epilasyonda kullanılan jel şeffaftır, yağlı bir his bırakmaz, kıyafetlere bulaştığında leke yapmaz. Ciltte serin bir his yaratır, cildi ferahlatır. Tüm bu avantajlarına rağmen jel kullanılmadan yapılan uygulama kesinlikle orijinal Buz Lazer değildir.
Etkili kalıcı epilasyon sağladığı kanıtlanmış bir sistemdir. Diode lazer ile yapılan uygulama esnasında vücuda jel sürülür ve prob cilde temas ettirilerek çalışılır.
Evet, jilet ya da makine kullanabilirsiniz. Lazer epilasyon öncesinde eğer kıllarınıza jiletleme ya da kısaltma yapmazsanız lazer ışını deri üzerindeki kıllara yoğunlaşacağından kıl köküne etki etmeyebilir. Ayrıca uygulanan bölgede istenmeyen ısınmaya ve yanıklara da yol açabilmektedir.
Günümüzde en sık kullanılan, etkili ve kalıcı sonuçlara sahip lazer cihazlarından biri Buz Lazerdir. İşlem boyunca kişinin herhangi bir ağrı ya da acı duymaması ve bitmiş kıllarda artış görülmemesi nedeniyle fazlasıyla tercih edilmektedir.
Yanıt: Buz lazer de yani diode lazerde Alexandrite lazerde doğru kullanılırsa ve etkin dozlarda yapılırsa kesin çözüm sağlar. Diode lazer ve Alexandrite lazer kesin çözüm yoludur. Aynı zamanda lazer epilasyon sonucu kalıcıdır. Sonuç ömür boyu sürer.
Eğer ilk seansınız değil ise bölgedeki kılların 1 gün öncesinde jilet ile kesilmesi gerekmektedir. İşlem öncesi jilet uygulanması ciltte tahriş ve kuruluğa sebep olacağından önermiyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri