Elde Çamaşır Yıkarken Yumuşatıcı Kullanılır mı? Çamaşırlarınızı elde yıkıyorsanız durulama sırasında çamaşırları iyice ıslattıktan ve suya bastırdıktan sonra yumuşatıcıyı ilave edebilirsiniz. Bu aşamadan sonra çamaşırlarınızı tekrar durulamanız gerekmez.
Çamaşırlarınızı Yumuşatıcıda Bekletin. Çamaşırlarınızın uzun süre temiz kokması için yıkarken deterjanın yanında mutlaka yumuşatıcı da kullanmanız gerekir. Makinenizi sıkma durumuna geçmeden durdurup bir süre yumuşatıcıyla bekletirseniz, kokunun çamaşırlarınıza daha iyi geçmesini sağlayabilirsiniz.
Deterjan çekmecesini açtığınızda renkli olan bölüme Max (Maksimum) yazan seviyeyi aşmayacak miktarda yumuşatıcı koyun. Max. yazısını aşacak miktarda yumuşatıcı koyarsanız makine yıkamanın başında yumuşatıcının tamamını alır.
Yumuşatıcıyı, deterjan çekmecesinin yumuşatıcı gözüne koyun. Yumuşatıcı gözündeki (>max<) seviye işaretini aşmayın. Yumuşatıcı akışkanlığını kaybetmişse, yumuşatıcı gözüne koymadan önce suyla seyreltin.
Yıkama programını başlatmadan önce deterjan ve yumuşatıcı ekleyin. Yıkama programı çalışırken, deterjan çekmecesini açık bırakmayın! Ön yıkamasız program kullanıyorsanız, ön yıkama gözüne (“1” no'lu göz) deterjan koymayın.
İlgili 19 soru bulundu
Kıyafetlerinizi yumuşatıcıda bekletin.
Makineniz sıkma durumuna gelmeden önce makinenizi durdurun ve çamaşırlarınızın yumuşatıcıda beklemesine izin verin. Bu yöntem ile çamaşırlarınızın içine işleyen yumuşatıcı kokusu daha kalıcı olacak.
Çamaşır makineleri önce deterjanı alıp yıkama yapıyor. Deterjanı almak için de makinenin deterjan bölmesine su alıyor. Eğer makineniz deterjanı alırken su basıncı yüksek olduğu için yumuşatıcıyı da alıyorsa, çamaşırlarınız yumuşatıcı kokmayacaktır.
Genellikle çamaşır makinesi programları, yıkama işlemi tamamlanıp durulama aşamasına geçildiğinde bir sinyal verir. Bu aşamada, makinenin dolum çekmecesine yumuşatıcı eklemelidir.
İşte çamaşır makinesi deterjan nereye konur sorusunun cevabı: Her çamaşır makinesinin içerisinde deterjanlar için ayrılmış özel gözler mevcuttur. Bu gözlerden iki tanesi deterjan kısmı bir tanesi de yumuşatıcı içindir. Ortada kalan küçük kısma bir kapak kadar yumuşatıcı dökülür.
Diğer yandan çok fazla yumuşatıcı da ipliklere yapışarak kaygan yumuşatıcı lekelerine neden olabilir. Neyse ki basit bir çözüm var: kısıtlama. Ürünün talimatlarına uyun, şüpheye düştüğünüzde Vernel'in temel kuralı, her 4 kg'lık çamaşır için kabaca yarım ölçek yumuşatıcı kullanılmasıdır.
Yumuşatıcılar yıkama esnasında çamaşıra gereğinden fazla proton yükler. Bu sayede çamaşırımız yumuşar fakat üzerimize giydiğimizde muhtaç olduğu elektronları vücudumuzdan aldığı için bizi halsiz, bitkin ve agresif hissettirir.
Suyunuz çok tazyikli akıyorsa çamaşır makinenizin deterjan gözünden taşarak yumuşatıcı gözüne ulaşır. Yumuşatıcı miktarı Max yazan seviyenin üzerine çıktığında makine yumuşatıcıyı erken alır. Makinenin arkasında bulunan su giriş hortumlarının bağlandığı su musluklarını bir miktar kısın.
Yumuşatıcı, kıyafetlerinizin kumaşını yumuşatır. Bunun avantajı, yumuşatıcının ayrıca kıyafetlerinizdeki statik elektriği azaltmasıdır! Bu yüzden çamaşırlarınıza yumuşatıcı ekleyin veya kıyafetlerinize biraz püskürtün, bu şekilde elektriklenme çok daha azalacaktır.
Çamaşırlar Nasıl Daha Uzun Süre Güzel Kokar? Ütü suyunun içine yumuşatıcı ekleyerek çamaşırlarınızın daha uzun süre güzel kokmasını sağlayabilirsiniz. Kireçten arındırılmış ve düzenli olarak iç temizliği yapılmış bir çamaşır makinesi de bu konuda size yardımcı olacaktır.
Ayrıca çabuk kuruyan spor giysilerde yumuşatıcı kullanılmamalıdır; çünkü yumuşatıcılar terinizi tutmak için tasarlanmış olan lifleri yok edebilir. Yumuşatıcı kullanmamanız gereken çamaşırlar arasında şunlar sayılabilir: Bulaşık bezleri, mikro elyaf kumaşlar, yünlüler ve sentetik kumaşlar.
Konsantre yumuşatıcı kullanabilirsiniz. Makineniz son durulama adımında yumuşatıcıyı almalıdır. Makineniz son durulama adımında yumuşatıcı gözünden su alıyorsa tam zamanında alıyor demektir. Farklı bir marka yumuşatıcı deneyebilirsiniz.
Tip 1 sıvı deterjan gözüne sahip çamaşır makinelerinde genelde sol taraftaki II numaradaki göz olmaktadır. Ortadaki kısım ise yumuşatıcı kısmıdır ve sağdaki kısım da ön yıkama gözü olmaktadır. Bazı çamaşır makinelerinde de yumuşatıcı kısmı sağda bulunmaktadır. Bu yüzden de numaralara dikkat etmeniz önemli olmaktadır.
Ön yıkama programında, makine su aldığı sırada deterjan çekmecesinin I no'lu ön yıkama gözüne deterjan koymadan sadece yarım (1/2) çay bardağı çamaşır suyu ekleyin. Buna alternatif olarak ilave durulama programında çamaşır suyu kullanabilirsiniz.
Beyazlar İçin Özel Deterjan Seçin
Makinenin deterjan gözüne beyazlar için özel üretilen bir deterjan koymalısınız. Beyazlatıcı pigmentler sayesinde daha beyaz çamaşırlara ulaşabilirsiniz. Yumuşatıcı kısmına ise ferah kokulu çamaşırlar için yumuşatıcı eklemeyi unutmayın.
Makinenizin deterjan çekmecesi tıkanmış olabilir. Yerinden çıkararak temizleyin. Ayrıca yumuşatıcınız katılaşmış olabilir bu durumda sulandırarak tekrar kullanın. Deterjan çekmecesindeki renkli parça (yumuşatıcı gözü) tıkanmış ya da yerine tam oturmamış olabilir.
Aynı şekilde spor eşyaları ya da mikrofiber bezlerin temizliği esnasında da yumuşatıcı kullanmak doğru olmayacaktır. Spor eşyalar ter emme özelliğini kaybetmemeleri, mikrofiber bezler için ise toz ve kiri hapsetme özeliğini kaybetmemesi için bu eşyaların yıkanması esnasında yumuşatıcı kullanılmaması tavsiye edilir.
Yıkamaya başlamadan önce mutlaka ters çevirin. Siyah kumaşlar için özel üretilmiş deterjanları kullanın. Siyahlarda yumuşatıcı kullanmayın çünkü yumuşatıcıların siyahları soldurma gibi bir dezavantajı var. Siyah pantolonunuzu ilk aldığınızda bir süre tuzlu su dolu leğende bekletmeniz boyaya ekstra mukavemet kazandırır.
Makineye Yumuşatıcı Ne Zaman Konur? Makinenizi çalıştırmaya başlamadan evvel, ilgili gözlere deterjanla birlikte leke çıkarıcı ve kireç koruyucu gibi yardımcı ürünlerin yanı sıra yumuşatıcıyı da koymanız gerekir.
Makinenizin deterjan gözüne 1 paket (200 ml) Omo Makine Temizleyiciyi döktükten sonra çamaşır makinesini boş halde çalıştırın. Yeni Omo Makine Temizleyici düşük sıcaklıklarda bile etkili olduğu için dilediğiniz programda ve sıcaklıkta çalıştırabilirsiniz. Ek olarak deterjan veya çamaşır suyu eklemeniz tavsiye edilmez.
Çamaşır makineleri her ne kadar yüksek sıcaklıklarda temizlik yapsa da kıyafetlerde bulunan bakteri ve mikropları tamamen öldürmekte yetersiz kalabiliyor. Makinede biriken bu bakteriler zamanla kötü kokulara yol açıyor. Makinedeki oluşan kokuların bir diğer sebebi de kireçli sular.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri