Elinize yapışan silikonu temizlemek için çeşitli yöntemler uygulamayı tercih edebilirsiniz. Elinize aldığınız toz deterjanı ovaladığınız takdir de elinizde bulunan silikonların da döküldüğünü hissedeceksiniz. Aynı zamanda bulaşık deterjanı ve bulaşık teli kullanarak da elinize yapışan silikonu temizleyebilirsiniz.
Sıcak su ve bez ile yaş boya kalıntıları pratik şekilde temizlenebilir. Boya kurudu ise kuru boyanın parkeden çıkarılması için silikonlu boya çıkarıcı kimyasal uygulamasına ihtiyaç duyabilirsiniz. Yapacağınız kimyasal uygulaması ile dakikalar içinde parke üzerindeki boya kalıntıları çözünecektir.
Silikonlu boyanın özellikleri nelerdir? Duvarda pürüzsüz bir görünüm sağlar. Herhangi bir lekelenme olduğunda sabunlu bir bezle silerek kolayca çıkarabilirsiniz. Silinebilir olması nedeniyle uzun yıllar yeniden boyatma ihtiyacı hissetmezsiniz.
Kurumuş olan boya lekesini elden çıkarmak için ilk yöntem tinerdir. Tiner güçlü bir çözelti yapısına sahip olduğundan dolayı, elden çıkması çok zor olan boya lekelerini kolayca ortadan kaldırır. Henüz kurumamış olan boya lekesi ise ıslak bir bez ile hızlı şekilde ovalamak suretiyle çıkarılabilir.
Su bazlı, silikonlu boya türleri silinebilir olması ve dayanıklılığı nedeniyle yaygın olarak tercih edilen boya türleri arasındadır. Bu tür boyaların sökülmesi için de zımpara ya da spatula uygulaması tercih edilebilir.
İlgili 24 soru bulundu
Boyaların soyulmasının ana nedeni alt zemin hazırlığının doğru bir şekilde yapılmamış olmasıdır. Silikonlu boyalarda zar gibi soyulmalar olurken plastik boyalarda yüzeyden atma şeklinde gerçekleşecektir.
Permosil Silikonlu İç Cephe Boyası; su bazlı, akrilik kopolimer emülsiyon esaslı, silikon katkılı, dekoratif, mat, silinebilir, son kat iç cephe boyasıdır.
Deriye bulaşan bir saç boya lekesini sıvı çamaşır deterjanıyla çıkarmak mümkün bir durumdur. Her evde bulunan sıvı çamaşır deterjanından yardım alınarak, deriye bulaşan tüm boya lekeleri kolayca çıkarılabilir.
- Ciltten boyayı çıkaran ve en çok bilinen yöntemlerden biri diş macunudur. Cildinizdeki boyayı çıkarmak için teninize macundan bir miktar sürün ve kuruması için bekleyin. Daha sonra teninizden macunu çıkarın, boya lekesinin yok olduğunu göreceksiniz. - Bir başka işe yarar yöntem ise vazelin sürmek.
Eğer kadın saç boyası sıvı sabun yardımıyla çıkmadıysa aseton kullanmayı deneyebilirsiniz. Aseton ve biraz pamuğu lekeli bölge üzerine sürerek boyanın elinizden tamamen çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Henüz kurumamış olan boya rulosu ister küçük rulo fırça veya büyük boya rulosu ve geniş boya rulosu olsun uygun tekniklerle kolayca boyadan arınmaktadır. Boya su bazlı, silikon ya da plastik ise boya rulosu, bir kovanın içinde yıkanarak hatta mümkünse akan ılık su ile arındırılarak temizlenmektedir.
“Silikonlu su bazlı boya” olarak da bilinen silinebilir duvar boyası, bu özelliği sayesinde duvarlarınızın uzun süre boyunca temiz bir şekilde kalmasını sağlar. Özellikle sanatsal yeteneklerini duvarlarda sergileyen çocuklarınız varsa sizin için adeta bir kurtarıcı görevi görür.
Kuruma Süresi Katlar arası bekleme süresi min 2 saattir.Tam kuruma süresi min.24 saattir. Yüksek bağıl nem ve düşük sıcaklıkta kuruma süresi uzayabilir.
Silikonlu boya nasıl inceltilir? Boyacı kovasına Silikonlu boya boşaltılır ve 1/10 su boya ölçeğinde en az 10 dakika karıştırılır. Boya, koyu ayran kıvamına gelinceye kadar karıştırılmalı ve su katılmalıdır. Daha fazla suyun eklenmesi, boyanın daha fazla kapatma gücünü yitirmesi anlamına geldiği unutulmamalıdır.
Selüloz bazlı tiner, plastik, araç boyası, kumaş, lastik, pvc gibi yüzeylerde erime, büzüşme, solma ya da boya kalkması ortaya çıkarır. Sentetik tiner, selüloz bazlı tinerlere nazaran çok daha zayıf bir tinerdir. Bu durumdan dolayı hassas yüzeylere zarar vere ihtimali çok daha düşüktür.
Plastik boya her türlü yüzeylere uygulanır ve maliyeti düşüktür. Silinme özelliği yoktur. Silikonlu ve saten boyalar pürüzsüz yüzeylere uygulanır.Bu yüzeyler genelde alçı sıva ile elde edilir.
Etkili bir diş macunu ile elinizi ovarak saç boyasını çıkartabilirsiniz. Diş macunu bu anlamda önemli bir yardımcı olacaktır. Elinizi diş macunu ile ovduktan sonra bir süre bekleyerek durulayabilirsiniz. Bebe yağı ve zeytinyağı saç boyasını çıkarmak için etkili yollardan birisi olabilir.
Plastik boya ise sıcak su ile çıkar geri kalan boyalar çözücü ne ise onunla silinmeli. selülozik tiner çözüm. Tiner ya da asetonla çıkarabilirsin. Tinerle çıkar.
Ele bulaşan yağlı boya yaş ise boyayı inceltmek için kullanılan tinerin bir beze dökülerek silinmesi sonucu ele bulaşan yaş boya çıkarılabilmektedir. Yağlı boya elde kurumuş ise aynı temizlik selülozik tiner ile yapılmaktadır.
Aseton, çözücü ve sökücü bir etkiye sahip olduğundan dolayı derideki boya lekelerini kolayca çıkarmanıza yardımcı olacaktır. Temiz bir bezin üzerine bir kaç damla aseton damlatın. Lekeli olan bölgeyi hafifçe ovarak silin. Bir süre sonra boya yumuşayacak ve çıkacaktır.
Suni deri temizliği sırasında kesinlikle çamaşır suyu ya da çeşitli kimyevi solventler (gaz, benzin, mazot, tiner, aseton) kullanılmamalıdır. Bu tür maddeler deriye zarar verir ve ömrünü kısaltır, renginde solma ya da dokusunda bozulma yapar. Bu nedenle kimyasal kullanımından kaçınılmalıdır.
Sirke-süt karışımı ile silmek bu yöntemlerden biridir. Bir başka çözüm olarak ise derideki izi silgiyle silmeyi deneyebilirsiniz. Daha riskli bir çözüm olarak kolonya/alkol/aseton gibi çözücü sıvılar kullanılabilir ancak bunlar deri yüzeyine zarar verecektir.
Silikon yağlı boyalar, silikon su bazlı yağlı boyaların aksine duvara nefes aldırır. En sağlıklı duvar boyası olarak olarak bilinen plastik boyalar duvarın nefes almasını sağlar.
Silikonlu boya küf yapmaz. Duvar yüzeyine sürekli gelen bir su yok ise ya da duvarınızda sürekli bir nemlenme olmuyor ise küf oluşumu gözlemlenmez.
Boyaya su katılmazsa ne olur
İç cephe ve dış cephe boyamalarda, boyaya su katılmazsa boya katı olur uygulanan yüzeyde kalın bir tabaka oluşturur. Gereğinden fazla boya kullanımına sebep olur aynı zamanda rulo ile işlem yapmada büyük zorluklar yaşatır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri