Bir iki saatten az olmamak üzere bir süre bekletilir. Sonra çıkarılıp, kına konulan yer soğuk su ile yıkanarak temizlenir. Kınanın cinsine göre boyası, ciltte bir iki hafta kadar kalabilir.
Aynı zamanda bu uygulama sonrası daha kızıl bir renk sağlayarak saçları daha parlak bir görünüme kavuşturacaktır. Kınayı metal olmayan tahta bir kaşıkla karıştırın. Kına saça uyguladıktan sonra 2 saat kadar bekletilmelidir. 2 saatin ardından ılık su ile durulanır ve şampuanlanır.
Kınanın elden çıkma süresi kınanın yoğunluğuna bağlı olarak değişim gösterebilmektedir. Genel olarak 1 ay gibi bir süre içerisinde kınanın çıktığı söylense de bu durum kullanılan malzemenin kalitesi ve miktarına göre de değişim gösterebilmektedir.
Kına mutlaka tahta kaşıkla karıştırılmalıdır. Önce kınayı, üzerine yağı ekleyin bu süreçte karıştırırken kurumaması için azar azar demli çayı da ilave edin. Koyu muhallebi kıvamını tutturduğunuzda kınanız yakılmaya hazır demektir.
Kınayı uyguladıktan sonra saçınızı saç bonesi ile kapatıp 4 saat kadar beklemelisiniz. Bekleme süresinin sonunda saçınızı ılık su ve şampuan ile kınadan arındırın.
İlgili 45 soru bulundu
KINA İLE KIZI RENK NASIL ELDE EDİLİR? Satın aldığınız doğal kınayı hazırlayarak bir miktar pancar suyu ilave edip saçlarınıza kızıl bir renk verebilirsiniz.
Uygulama ardından çok fazla beklemek istemiyor ve Hint kınası kaç dakika bekletilir diye merak ediyorsanız Hint kınası için 2 saat kadar bir süre yeterli olabiliyor. Daha sonrasında durulayarak, dilediğiniz sonuca kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz.
Gerdek gecesinden evvelki geceye kına gecesi denir. damadın kınasını delikanlılar, gelinin kınasını da, genç kızlar yakar. Kına erkeğin yalnız sağ elinin serçe parmağına (yalnız serçe parmağına), gelinin el ve ayak parmaklarına yakılır.
Kuru kınanızı genişçe bir kaba koyun. Üstüne yavaşça sıvı yağı (tercihen zeytinyağı), ardından yaklaşık 3 çorba kaşığı soğutulmuş çay demi ekleyin ve bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Karıştırırken kurudukça biraz daha çay demi ekleyin. Kına biraz kıvamını almaya başlayınca karıştırmaya elinizle devam edin.
Rüyada eline kına yakmak, hayırlı ve çok müjdeli bir haber alacağı şeklinde değerlendirilir. Kısa bir zaman içinde erişilecek olan mutlu bir yol anlamına gelir. Rüya sahibinin eline kına yakmak, rüya sahibinin çok aşık olup evlenmeye karar vereceği anlamına gelir.
Tıp dünyasının bu hurafelere verdiği yanıt ise çok açık ve net. Çoğunlukla sabah uyanınca ellerde, ayaklarda görülen kahverengi, turuncu lekeler halk arasında 'şeytan kınası' olarak adlandırılıyor. Hatta bu olay bazı yörelerde 'melek kınası' olarak bilinse de yaşananlar daha çok şeytana atfediliyor.
Ancak soyulma süresini beklemek istemeyenler için hint kınasını çabuk çıkarabileceği bazı yöntemler de bulunmaktadır. Zeytinyağı, diş macunu, tuzlu su, saç kremi, limonlu karbonat ve hidrojen peroksit; Hint kınasını çıkarmaya yardımcı olabilecek seçenekler arasında yer almaktadır.
Hint kınası abdeste engel midir? Kına abdeste mani değildir. Kına renktir ama suyu geçirmeye mani olacak bir tabaka değildir. Bu nedenle de abdeste mani değildir.
Her hangi bir nedenden oluşan ağrıya karşı kına doğal bir ağrı kesicidir. Ağrıyan bölgeye kına uygulandığı zaman ağrının hafiflemesini sağlar. Kına yanık yaralarına da faydalı olmakla birlikte ağrıyı azalttığı için yanıkların daha hızlı iyileşmesini sağlar.
Kına bitkisinin doğal yetişme alanları kuzey Afrika, batı ve güneybatı Asya ve kuzey Avustralasya'da yarı kurak iklim ve tropikal bölgelerdir.
Kına gecesi, düğünden bir ya da iki gece önce pek çok yörede gelinin, bazı yerlerde damadın da ellerine, ayaklarına kına yakılarak, nikâhtan öncesi evliliğin resmen ilan edilmesine yönelik bir ritüeldir. Kına gecesi esasen, ilk olarak kadınlardan oluşan topluluğun icra ettiği ritüeli akla getirir.
Oysa ki kına yakmak ruhu ve bedeni iyileştirmede inanılmaz etkilidir. Vücuda detoks etkisi sağlayan kına, özellikle sirke ile karıştırılıp hazırlanırsa doktor yolunu unutturacak faydaları ortaya çıkarıyor. 2 yemek kaşığı kınaya 4 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyin ve bulamaç haline getirin.
Çocukluğunuzdan hatırlarsınız; önceden kına geceleri genelde gelinin anne evinde yapılırdı. Şimdilerde daha çok mekanlar tercih edilse de evdeki organizasyonlar da yapılmaya devam ediyor. Özellikle ekonomik kına organizasyonu yapmak isteyenlerin tercihi evde kına gecesi oluyor.
Geline kına yakılır, çünkü gelinin ailesi kızını gelenek ve göreneklerimize göre baba ocağından başka bir eve göndermekte, kocasına ve yeni evine kurban etmektedir. Kına aynı zamanda temizliğin, saflığın, iyi niyetin simgesi olduğundan geline kına yakma coşku ile kutlanır. Bu kutlama gününe kına gecesi denir.
Bir hadiste kokusu ile dikkat çekilen bitkilerden şöyle söz edilmektedir: ? Muhakkak ki kına (boyası ve kokusu) Cennet kokularının reisidir. Allah Teâlâ Cenneti yarattığı zaman onu (güzel) fesleğen kokusu ile kuşattı, fesleğeni de kına (kokusu) ile çepeçevre kuşattı.
Kına vücutta biriken toksinleri vücuttan atmak için yakılan geleneksel bir yöntemdir. Ayağa kına yakılması ödem ve şişkinlik gibi rahatsızlıkların engellenmesine yardım eder. Tüm dolaşım sistemini çar ve kan akışının da ayaklarda hızlanmasını sağlar. Ayak, eklem ve bacak ağrılarına da iyi gelir.
Özellikle dudak gibi ince ve hassas deriye uygulandığında kötü ve riskli sonuçlara yol açabiliyor. Dermotoloji Uzmanı Doktor Sertaç Sever, kınayı asla dudak gibi ince ve hassas bir bölgeye sürmemeniz gerektiğini, sürdüğünüzde alerjik reaksiyona neden olacağını söylüyor.
Zevkler ve renkler
Aynı zamanda renk verici özelliğiyle de beğenilen kına saçta kızıl yansımalar yaratıyor. Bununla birlikte kına siyahtan renksize uzanan, kumral, kestane, kızıl-kahve, kızıl, parlak sarı ya da doğal bakır gibi renkleri de içeren geniş bir renk yelpazesi sunuyor.
Uygulama: Yarım fincan sıcak suya bir tutam safranı atıp yarım saat kadar bekletin ve süzün. Daha sonra bir kaba kınayı, zerdeçalı, safranı ve zeytinyağını koyup üstüne bir miktar ılık su ilave edip güzelce karıştırın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri