Sıfır daire elektrik aboneliği ücreti 2023 yılı için damga, bağlama ve kesme bedelleri dahil ortalama 644.5 TL'dir. Sıfır daire elektrik aboneliği başvurusunun incelenmesi ve değerlendirilmesi Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından gerçekleştirilir.
Bu ücret de her yıl için ilgili kurum tarafından güncellenmektedir. 2023 yılı için belirlenen abonelik ücreti KW başına 128,9 TL'dir. Bu ücret baz alındığında ortalama bir mesken için yeni abone olacak kişiden 644,5 TL abonelik ücreti talep edilecektir.
1kW mesken için, 20 TL açma/kesme ücreti ve 37,6 TL güvence bedeli alınır. 5kW mesken için, 100 TL açma/kesme ücreti ve 188 TL güvence bedeli alınır. 1kW ticarethane için, 20 TL açma/kesme ücreti ve 106,9 TL güvence bedeli alınır. 5 kW ticarethane için, 100 TL açma/kesme ücreti ve 534,5 TL güvence bedeli alınır.
Kimlik Numarası, şirket ise Vergi Numarası da sunulmalıdır. Kira kontratı veya Tapu Belgesi aslı ve fotokopisi ile sunulmalıdır. 6305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu uyarınca abonelik işlemlerinizin tamamlanabilmesi için Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmanız gerekmektedir.
Su abonelik ücreti, her yıl değişkenlik gösteriyor. 2022 yılı için belirlenen su açtırma bedeli ise, 196,5 TL olarak belirlenmiştir. Belediyelerden bu hizmeti satın almak isteyen kişiler ise, ilgili birime gerekli ödemeleri yaparak başvuru işlemlerini kısa zaman içinde gerçekleştirebilir.
İlgili 33 soru bulundu
Bireysel ve merkezî kullanımlarda 2023 yılı için belirlenen Abone Bağlantı Bedeli: 200 m2'a kadar 2135 TL + %20 KDV = 2562 TL + Damga Vergisi, 200 m2'den sonraki her 100 m2 için 1857 TL + %20 KDV = 2228,4 TL + Damga Vergisi ilave olarak alınacaktır.
Su abone ve plaka ücreti: Su abone plaka ücreti; 30,00 TL alınır. İdarece belirlenmiş kurallara göre tesisatını hazırlatmaya abone başvurularında ikinci keşiften sonra gidilen her kontrol için 40,00 TL ücret alınır.
E-devlet üzerinden elektrik aboneliği açmak için öncelikle T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapmalısınız. Sonrasında açılan sayfada bulunduğunuz bölgenin elektrik şirketinin adını yazarak Bireysel Abonelik Başvurusu bölümüne ardında da “Yeni Başvuru” butonuna tıklayabilirsiniz.
Abone adına vekil ya da yetkili işlem yapacaksa, içinde elektrik işlemleri yapabileceğine dair ifade bulunması şartıyla noter onaylı vekaletnamenin aslı/ıslak imzalı yetki belgesi ile başvuru yapılabilir.
Kendi eviniz ya da kiralık daire olması fark etmeksizin konutlar için deprem sigortası yaptırılması gerekmektedir. Doğalgaz, elektrik ve su abonelikleri sırasında DASK talep edilmektedir. Bu nedenle DASK olmadan söz konusu abonelik işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi mümkün değildir.
Konut amaçlı kullanım ve konutlarla aynı binada bulunan konut harici kullanımlar için abone bağlantı bedeli, bağımsız bölümün ilk 200 m2' si için 2.135,00 TL +KDV + Damga Vergisi, 200 m2' den büyük yerlerde ilave her 100 m2 için 1.857,00TL + KDV + Damga Vergisi tahsil edilir.
2023 yılı doğalgaz abone bağlantı bedeli 0-200 m2 aralığı için 2.135 TL olarak belirlenmiştir. Eğer, abonelik başlatılacak ev 200 m2 büyükse, her 100 m2 için ek olarak 1.857 TL talep edilmektedir.
ONLINE HİZMETLER MERKEZİ ve ENERJİSA MOBİL UYGULAMA. Elektrik faturalarınızı Online Hizmetler Merkezi veya Enerjisa Mobil uygulamsına üye girişi yaptıktan sonra, kredi kartı ile ödeyebilirsiniz.
Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılır. Teminat bedelleri Konut 575,91 TL, Mesken-İnşaat 1050,75 TL, İşyeri 981,63TL, İnşaat 6.473,10 TL'dir. Sanayi abonelerinin teminatları sayaç çaplarına göre alınmaktadır. Suyu kapalı abonelerden 127,72 TL Açma Ücreti alınmaktadır.
İptal başvurusu alınır ve Çağrı Merkezi tarafından iptal işlemi tamamlanır. En kısa sürede ilgili tesisatın elektrikleri kesilir ve son tüketimler fatura edilip güvence bedelinden mahsup edilerek sözleşme sonlandırılır. Sözleşme sona erdikten sonra, en kısa süre içerisinde güvence bedeli iadesi gerçekleştirilir.
e-Devlet Kapısı ile 81 ilimizde bulunan 21 elektrik görevli tedarik şirketlerinin serbest olmayan tüketiciler ile son kaynak tedariki kapsamındaki tüketicilere sunduğu bilgilendirme hizmetlerinin yanı sıra abonelik ve fesih başvuru hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.
Elektrik, su ve doğal gaz abonelik açtırma ve abonelik taşımak yorucu bir süreçtir. Elektrik, su ve doğal gaz abonelik işlemleri için ilgili kurum, şube ve müdürlükleri gibi internet üzerinden de başvuru işlemleri yapılabilirsiniz.
İletişim bilgilerinin girilmesiyle telefona gönderilen SMS kodu bilgisi doldurulur.. Tesisat bilgileri girilir ve güvence bedeli bilgisi görüntülenir. Abonelik sözleşmesi gösterilir ve onaylanır, abonelik başvurusu tamamlanır. Güvence bedeli ödendikten sonra elektrik ortalama 2 iş günü içinde açılır.
B. Kanun Değişikliği ile Getirilen Düzenleme
Kanun Değişikliği uyarınca 01.07.2022 tarihine kadar yapılmış olmak kaydıyla; inşaat ruhsatı alınmış ve buna göre yapılmış olup, kullanım izni verilmeyen yapılara su ve/veya elektrik aboneliği bağlatılabilecektir.
Abonelik başvurusu için; nüfus cüzdanı ya da kimlik kartı, tapu belgesi ya da kira kontratı, ev sahibinden alınacak abonelik dilekçesi (kiracı için) ve bina tesisat numarası gerekiyor. Abonelik başvurusunun yanı sıra aynı belgeler ile doğalgaz kullanım sözleşmesi de düzenleniyor.
Ev sahibi olanlar bulundukları şehirde elektrik dağıtımını yapan kuruma kimlik belgesi, tapu belgesi ve eski fatura örneği ile giderek işlemleri tamamlayabilir. Aynı şekilde kiracılar da söz konusu kuruma giderek, kira kontratı, zorunlu deprem sigortası (DASK) ve kimlik belgesini göstererek aboneliği üzerine alabilir.
Güvence bedeli ödemesini taksitlendirebilir miyim? Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği 27. Madde 2. bendinde belirtildiği üzere; nakit olarak verilecek güvence bedelinin tamamının peşin olarak verilmesi esastır. Talebiniz halinde, güvence bedeli iki eşit taksitte tahsil edilir.
Bu maddeye göre; İmar yerleşim alanında 24 saat içerisinde, İmar yerleşim alanı dışında 48 saat içerisinde, elektriğiniz açılır.
Yeni su aboneliği alma işlemi için öncelikle ilgili bildirimi yapmak için yaşadığın şehirdeki belediyeye bağlı olan Su ve Kanalizasyon İdarelerine başvurman gerekiyor. İlgili hizmet dairesine fiziksel olarak başvuruda bulunmak ve zaman ayırmak istememen durumunda ise alternatif olarak E-Devlet başvurusu öne çıkıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri