Elektrik abonelik ücreti EPDK tarafından belirlenir. Bu ücret de her yıl için ilgili kurum tarafından güncellenmektedir. 2023 yılı için belirlenen abonelik ücreti KW başına 128,9 TL'dir. Bu ücret baz alındığında ortalama bir mesken için yeni abone olacak kişiden 644,5 TL abonelik ücreti talep edilecektir.
Sıfır daire elektrik aboneliği ücreti 2023 yılı için damga, bağlama ve kesme bedelleri dahil ortalama 644.5 TL'dir.
İlgili evraklar dağıtım şirketine ibraz edildikten sonra abone olmak isteyen kişiden abonelik depozito ücretini yatırması istenir. Bu ücret her yıl güncellenmektedir. 2023 yılı için elektrik abonesi depozito ücreti 644.5 TL olarak belirlenmiştir.
Peki 2023 yılında doğalgaz abonelik ücretleri ne kadar? 2023 yılı için kiracı doğalgaz abonelik ücreti 0-200 m2 aralığı evler için 2.135 TL olarak belirlenmiştir. Eğer abone olunacak ev, 200 m2'den büyük ise her 100 m2 için abone sahibinden ek olarak 1.857 TL talep edilir.
Doğalgaz abonelik ücreti her yıl ilgili dağıtıcı kurum tarafından güncellenir. 2023 yılı için bu ücret 0-200 m2 aralığı evler için 2.135 TL olarak belirlenmiştir. Eğer abone olunacak ev, 200 m2'den büyük ise her 100 m2 için abone sahibinden ek olarak 1.857 TL talep edilir.
İlgili 15 soru bulundu
Elektrik abonelik ücreti yaklaşık olarak 1500 TL tutmaktadır. Bu ücret güvence bedeli, kesme ve açma bedeli, dosya bedeli ve damga vergisi gibi kalemleri kapsamaktadır. Su abonelik ücreti 438,30 TL olarak belirlenmiştir. Bu ücrete ilave olarak su iştirak bedeli ve kanal iştirak bedeli de ödenmesi gerekmektedir.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan elektrik ve doğalgaz aboneliği alacak olan vatandaşlar için önemli bir karar geldi. Abonelik ücreti kaldırıldı.
E-devlet üzerinden elektrik aboneliği açmak için öncelikle T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapmalısınız. Sonrasında açılan sayfada bulunduğunuz bölgenin elektrik şirketinin adını yazarak Bireysel Abonelik Başvurusu bölümüne ardında da “Yeni Başvuru” butonuna tıklayabilirsiniz.
İmar yerleşim alanında 24 saat içerisinde, İmar yerleşim alanı dışında 48 saat içerisinde, elektriğiniz açılır.
Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği 27. Madde 2. bendinde belirtildiği üzere; nakit olarak verilecek güvence bedelinin tamamının peşin olarak verilmesi esastır.
Abonelik başvurusu için; nüfus cüzdanı ya da kimlik kartı, tapu belgesi ya da kira kontratı, ev sahibinden alınacak abonelik dilekçesi (kiracı için) ve bina tesisat numarası gerekiyor. Abonelik başvurusunun yanı sıra aynı belgeler ile doğalgaz kullanım sözleşmesi de düzenleniyor.
EMO - SU VE ELEKTRİK ABONELİĞİ İÇİN 'DASK' ŞARTI (MİLLİYET) Hazine Müsteşarlığı'nın, 18 Ağustos'ta yürürlüğe girecek yönetmeliğine göre, zorunlu deprem sigortasının varlığı ve geçerliliği, tapu işlemlerinde, su ve elektrik abonelik işlemlerinde ve konut kredisi işlemlerinde kontrol edilecek.
Kira kontratı veya Tapu Belgesi aslı ve fotokopisi ile sunulmalıdır. 6305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu uyarınca abonelik işlemlerinizin tamamlanabilmesi için Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmanız gerekmektedir.
Yeni yıla girmemizle birlikte su abonelik ücretinin ne kadar olduğu milyonlarca kişinin merak konusu oldu. 2023 yılı için su aboneliği için başvuru yapma fiyatı 438,30 TL olarak açıklandı. 2023 Ocak ayı ile birlikte ev veya iş yeri gibi alanların su aboneliği için 438,30 TL ödemek zorundadır.
Doğalgaz aboneliğini üstüne alma ücreti her yıl güncellenir. Bu ücret belirlenirken meskenin büyüklüğü de dikkate alınır. 2023 yılı için 0-200 m2 aralığında olan meskenler için 2.135 TL depozito ücreti talep edilir. Eğer mesken daha büyük ise her 100 m2 için abone sahibinden ekstra 1.857 TL daha talep edilir.
Elektrik aboneliği başvurusu yapmak için bulunulan ilin ilgili elektrik dağıtım şirketine başvurmak gerekir. Bunun için şubeye giderek elektrik aboneliği açma talebinde bulunulabilir. Şubede işlemlerin sorunsuz bir şekilde halledilebilmesi için gerekli evrakların eksiksiz bir şekilde yanınızda bulunması gerekir.
Nüfus cüzdanı Mülkiyeti belirten belge (kira kontratı, tapu kaydı, lojman tahsis belgesi vb.) Daireye ait tesisat ya da abone numarası Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi.
Elektrik Güvence Bedeli Kaç Taksit Oluyor? Elektrik Güvence bedeli en fazla 2 taksit halinde yatırılabilmektedir.
Yani ikamet edilen meskende veya işletilen iş yerinde, önceki kiracının veya mal sahibinin üzerine kayıtlı elektrik aboneliğini kullanmak usulsüz elektrik kullanımı olarak kabul edilirken kiracının elektrik aboneliğini kendi üzerine alması zorunludur.
Mesken abonelikleri için güvence bedeli nakit olarak müşteri hizmet merkezi veznelerinden yatırılabileceği gibi banka havalesi, eft gibi yollarla da yatırılabilir. Ayrıca Elektrik abonelik başvurusu sırasında taksitlendirme talebinde bulunursanız, iki eşit taksit halinde elektrik faturanıza da yansıtılabilir.
Ev sahibi olanlar bulundukları şehirde elektrik dağıtımını yapan kuruma kimlik belgesi, tapu belgesi ve eski fatura örneği ile giderek işlemleri tamamlayabilir. Aynı şekilde kiracılar da söz konusu kuruma giderek, kira kontratı, zorunlu deprem sigortası (DASK) ve kimlik belgesini göstererek aboneliği üzerine alabilir.
Milyonlarca vatandaşın işlemlerini dijital ortamdan yapmasını sağlayan e-Devlet, turkiye.gov.tr adresinden yeni bir hizmeti daha devreye alıyor. Yeni uygulama ile vatandaşlar artık elektrik, doğalgaz, su ve telekom aboneliklerini e-Devlet üzerinden de yapabilecek.
Güvence bedeli her yıl ilgili şirket tarafından güncellenir. Söz konusu ücret 2023 yılı için 0-200 m2 arasında büyüklüğü olan meskenler için 2.135 TL'dir. Meskenin büyüklüğü 200 m2'den büyük ise her 100 m2 için 1.857 TL ekstra güvence bedeli talep edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri