İlgili evraklar dağıtım şirketine ibraz edildikten sonra abone olmak isteyen kişiden abonelik depozito ücretini yatırması istenir. Bu ücret her yıl güncellenmektedir. 2023 yılı için elektrik abonesi depozito ücreti 644.5 TL olarak belirlenmiştir.
Kiracı Elektrik Aboneliği Ücreti 2023
Bu ücret hesaplamalarına göre, en düşük konutlar için güvence bedeli 149 TL, iş yerleri için ise 424 TL'dir. Güvence bedelleri ödendikten sonra elektrik açılır.
Sıfır daire elektrik aboneliği ücreti 2023 yılı için damga, bağlama ve kesme bedelleri dahil ortalama 644.5 TL'dir. Hemen karşılaştırın, tasarrufa başlayın! Sıfır daire elektrik aboneliği başvurusunun incelenmesi ve değerlendirilmesi Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından gerçekleştirilir.
Elektrik abonelik ücreti EPDK tarafından belirlenir. Bu ücret de her yıl için ilgili kurum tarafından güncellenmektedir. 2023 yılı için belirlenen abonelik ücreti KW başına 128,9 TL'dir. Bu ücret baz alındığında ortalama bir mesken için yeni abone olacak kişiden 644,5 TL abonelik ücreti talep edilecektir.
Yeni yıla girmemizle birlikte su abonelik ücretinin ne kadar olduğu milyonlarca kişinin merak konusu oldu. 2023 yılı için su aboneliği için başvuru yapma fiyatı 438,30 TL olarak açıklandı. 2023 Ocak ayı ile birlikte ev veya iş yeri gibi alanların su aboneliği için 438,30 TL ödemek zorundadır.
İlgili 15 soru bulundu
Peki 2023 yılında doğalgaz abonelik ücretleri ne kadar? 2023 yılı için kiracı doğalgaz abonelik ücreti 0-200 m2 aralığı evler için 2.135 TL olarak belirlenmiştir. Eğer abone olunacak ev, 200 m2'den büyük ise her 100 m2 için abone sahibinden ek olarak 1.857 TL talep edilir.
Elektrik abonelik ücreti yaklaşık olarak 1500 TL tutmaktadır. Bu ücret güvence bedeli, kesme ve açma bedeli, dosya bedeli ve damga vergisi gibi kalemleri kapsamaktadır. Su abonelik ücreti 438,30 TL olarak belirlenmiştir.
İlgili evraklar dağıtım şirketine ibraz edildikten sonra abone olmak isteyen kişiden abonelik depozito ücretini yatırması istenir. Bu ücret her yıl güncellenmektedir. 2023 yılı için elektrik abonesi depozito ücreti 644.5 TL olarak belirlenmiştir.
Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılır. Teminat bedelleri Konut 504,00 TL, Mesken-İnşaat 919,53 TL, İşyeri 859,05 TL, İnşaat 5.664,70 TL'dir. Sanayi abonelerinin teminatları sayaç çaplarına göre alınmaktadır. Suyu kapalı abonelerden 117,77 TL Açma Ücreti alınmaktadır.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan elektrik ve doğalgaz aboneliği alacak olan vatandaşlar için önemli bir karar geldi. Abonelik ücreti kaldırıldı.
her KW başına 128,9 TL'dir. Ortalama bir mesken için elektrik abonelik ücreti 644,5 TL 'dir. 2023 yılında kiracı olan vatandaşın elektrik aboneliği için ödeyeceği ücret KW 29,8 TL'dir. İş yeri için kiracıların ödeyeceği ücret 84,8 TL'dir.
Doğalgaz abonelik ücreti her yıl ilgili dağıtıcı kurum tarafından güncellenmektedir. Peki 2023 yılında doğalgaz abonelik ücretleri ne kadar? 2023 yılı için kiracı doğalgaz abonelik ücreti 0-200 m2 aralığı evler için 2.135 TL olarak belirlenmiştir.
E-devlet üzerinden elektrik aboneliği açmak için öncelikle T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapmalısınız. Sonrasında açılan sayfada bulunduğunuz bölgenin elektrik şirketinin adını yazarak Bireysel Abonelik Başvurusu bölümüne ardında da “Yeni Başvuru” butonuna tıklayabilirsiniz.
Su aboneliği (İSKİ) teminat bedeli 2022 yılı için de 166,80 TL olarak belirlendi. Su Abone Depozitosu Ne Kadar? Su aboneliği alan kişilerden aynı zamanda depozito da talep edilebiliyor. Bazı belediyeler, depozito talep ederken, bazıları ise bu yönde herhangi bir ücret talep etmiyor.
2023 itibarıyla. abone bağlantı bedeli 2 bin 135 TL olacak.
Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği 26. Madde 1. bendinde belirtildiği üzere; görevli tedarik şirketi ile sözleşme imzalayan tüketicinin güvence bedeli, tesisin veya kullanım yerinin gücü dikkate alınarak, abone grupları itibarıyla kW başına belirlenen birim bedel üzerinden hesaplanmaktadır.
Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği 27. Madde 2. bendinde belirtildiği üzere; nakit olarak verilecek güvence bedelinin tamamının peşin olarak verilmesi esastır.
Elektrik aboneliği için abonelik işleminin yapılacağı yerleşim yerindeki elektrik dağıtım bürosuna müracaat etmeniz gerekir. Bu kuruma müracaat eden yeni aboneden bellim evraklar istenir. Söz konusu evrakların başında kira kontratı gelir. Kira kontratı, ev sahibi ile kiracı arasında yapılan bir sözleşmedir.
Elektrik aboneliğini doğrudan görevli tedarik şirketinin müşteri hizmet merkezlerine başvuruda bulunarak ya da internet üzerinden yapılabilir. Buna ilave olarak e-devlet üzerinden de ilgili tedarik şirketinin sayfasına da yönlenerek internet üzerinden kiracı elektrik aboneliği yapılabilir.
Kiracılar İçin Doğalgaz Aboneliği Kaç Lira? 2023 yılı doğalgaz abone bağlantı bedeli 0-200 m2 aralığı için 2.135 TL olarak belirlenmiştir. Eğer, abonelik başlatılacak ev 200 m2 büyükse, her 100 m2 için ek olarak 1.857 TL talep edilmektedir.
Öncelikle ev sahibinin, Ceza Hukuku yönünden sorumluluğu bulunmaktadır. Zira kiracının elektrik, su veya doğalgaz aboneliklerini kiracının izni olmadan kapattırmak Türk Ceza Kanununa göre suçtur. Ceza kanunumuzun 123. Maddesi ''kişilerin huzur ve sükûnunu bozma'' suçunu tanımlar.
Kira kontratı yok ise kira kontratından dolayı mal sahibi ile aralarında çıkabilecek her türlü sorumluluğun kendisine ait olduğuna dair yazılı beyan ile birlikte ikametgah senedi Güvence bedeli ve damga vergisi tahsil edilir.
Mesken abonelikleri için güvence bedeli nakit olarak müşteri hizmet merkezi veznelerinden yatırılabileceği gibi banka havalesi, eft gibi yollarla da yatırılabilir. Ayrıca Elektrik abonelik başvurusu sırasında taksitlendirme talebinde bulunursanız, iki eşit taksit halinde elektrik faturanıza da yansıtılabilir.
Abonelik başvurusu için; nüfus cüzdanı ya da kimlik kartı, tapu belgesi ya da kira kontratı, ev sahibinden alınacak abonelik dilekçesi (kiracı için) ve bina tesisat numarası gerekiyor. Abonelik başvurusunun yanı sıra aynı belgeler ile doğalgaz kullanım sözleşmesi de düzenleniyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri