Bölümümüzün öğrenim dili %100 Türkçedir. Hazırlık eğitimi gerekiyor mu? Öğrenim dili Türkçe olduğu için öğrenciler hazırlık eğitimi almayacaklardır.
Programın öğretim dilinde bir yıl süreli zorunlu Hazırlık Programı uygulanır, programın sonunda ilgili dilde yeterlik sınavını başaranların doğrudan birinci sınıfa kayıtları yapılır.
Bölüm yaklaşık 500 lisans ve yaklaşık 50 lisansüstü öğrencisine eğitim vermektedir. Seçmeli olan İngilizce hazırlık sınıfı dışında, bölümdeki öğretim süresi 4 yıldır. İngilizce bilgisi yeterli olmayan öğrenciler Yabancı Diller Okulunun hazırlık sınıfına katılabi lirler. Bölümde eğitim-öğretim dili Türkçe'dir.
Elektrik elektronik mühendisleri; radar ve navigasyon sistemi, elektrik motoru, iletişim sistemleri gibi elektrikli ekipmanların tasarımını geliştiren kişidir. Elektrik elektronik mühendisi olmak isteyen kişilerin, üniversitelerin 4 yıllık Elektrik Elektronik bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmaları gerekir.
2.1. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde Genel ve Mesleki olmak üzere 2 staj mevcuttur ve her iki staj da 30 iş gününden oluşmaktadır. Öğrenciler toplamda 60 gün staj yapmak zorundadır. Önce genel stajın yapılması zorunludur.
İlgili 29 soru bulundu
Bu staj, en erken dördüncü yarıyıl (ikinci sınıf) sonunda yapılır ve süresi 24 iş günüdür.
ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJLARI
Stajlar, her biri 20 iş günü olan iki ayrı dönemde yapılır. Bir dönemde 20 iş gününün üzerinde yapılacak stajlar diğer döneme ait stajın süresini kısaltmaz. Genel olarak stajlar ikinci ve üçüncü sınıfın sonunda yapılır.
Elektrik Elektronik Mühendisi Ne Kadar Maaş Alır? Elektrik Elektronik Mühendisi olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Elektrik Elektronik Mühendisi maaşı 2023 verilerine göre ortalama 39.900 TL civarındadır.
eleman.net verilerine göre, Elektrik Mühendisi 2023 yılında ortalama 28.900 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Elektrik Mühendisi , Ocak 2023 yılında ortalama 22.880 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 14.036 TL maaş alıyordu.
Programın öğretim dilinde bir yıl süreli zorunlu Hazırlık Programı uygulanır, programın sonunda ilgili dilde yeterlik sınavını başaranların doğrudan birinci sınıfa kayıtları yapılır.
Modern bir anlayış ile Elektrik ve Elektronik Mühendisliği eğitiminin verildiği bölümde, eğitim süresi İngilizce hazırlık hariç 4 yıldır.
İlave olarak, elektrik elektronik mühendisliğinde de yazılıma yönelebilir ve bu alanlarda tecrübe edinerek iş hayatına yazılım alanında devam edebilirsin.
4 Yıllık Lisans Programı Uygulanıyor
Eğitim dili % 100 İngilizcedir.
Elektrik Elektronik Mühendisi Elektriğin ihtiyaç duyulduğu heryerde iş yapabilir kesinlikle ve rahat iş bulma imkanı var ama yine söylüyorum kendini geliştirmek işi öğrenmek çok önemli.Üniversiteye girdiğinizde yaz tatillerinde çalışın bölümünüzle ilgili yerlerde. Tecrübesiz elemanı kimse istemez.
Elektrik-Elektronik Mühendisliği (Örgün ve İkinci Öğretim), Bilgisayar Mühendisliği (Örgün ve İkinci Öğretim), Kimya Mühendisliği ve Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (Güverte Opsiyonuna kayıt olacak öğrenciler için) Programlarında yabancı dil hazırlık eğitimi vardır.
Açıklamaya göre, işsizlik oranı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinin hayli üzerinde. TÜİK'e göre mühendislerin işsizlik oranı yüzde 10,3'ken EMO'ya göre bu oran yüzde 31,2, yani TÜİK'in üç katı. Son beş yılda mezun olan mühendislerin işsizlik oranı ise yüzde 36,3.
2 yıllık deneyimli mühendis: 25.000 TL. 5 yıllık deneyimli mühendis: 30.000 TL. 10 yıllık deneyimli mühendis: 35.000 TL. 20 yıllık deneyimli mühendis: 45.000 TL.
İYTE EHM kadınlar için uygun bir bölüm mü? Elbette uygun! İYTE bünyesindeki diğer tüm disiplinlerde olduğu gibi İYTE EHM'nin kadın mezunları sektörün önde gelen mühendisleri olarak çalışmakta ve her biri kendi alanlarında fark yaratmaktadırlar.
Alman Mühendisin Yıllık Maaşını Gösterir 20.03.2023 Tarihli Site Görseli Aşağıdadır. Görüldüğü üzere Almanya'da çalışan mühendis yıllık 69.900 Euro ücret almaktadır. Temel ödemesi 64.900 euro ve ek ödemesi de 5000 eurodur.
2023 yılı itibari ile 98 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Savcı maaşları 54240 TL'dir. En düşük Savcı maaşı 43390 TL iken, en yüksek Savcı maaşı 102830 TL'dir. Güncel Savcı maaşları çalışanların paylaştığı maaş bilgilerinden yola çıkarak hesaplanmıştır.
2023 yılı itibari ile 23 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Yüksek Mimar maaşları 22840 TL'dir. En düşük Yüksek Mimar maaşı 18270 TL iken, en yüksek Yüksek Mimar maaşı 36160 TL'dir. Güncel Yüksek Mimar maaşları çalışanların paylaştığı maaş bilgilerinden yola çıkarak hesaplanmıştır.
1) Nerelerde staj yapılabilir? Staj elektrik ve/yeya elektronik alet tasarımı/üretimi yapan, atölyesi veya laboratuvarı olan organizasyonlarda veya elektronik, iletişim veya kontrol ile ilgili yazılım şirketlerinde yapılabilir. Staj yapılan yerde en az bir Elektrik-Elektronik mühendisinin çalışması gerekmektedir.
Bu yıla kadar 2 ve 3. sınıf stajını yapmayan öğrenciler 2023 yaz aylarında stajlarını tamamlamak zorundadırlar.
Anadolu Meslek Lisesi ve Anadolu Teknik Liselerinin staj sistemi birbirinden farklıdır. Anadolu Meslek Liseleri sadece 12. sınıf kış döneminde staj görürlerken Anadolu Teknik Lisesi öğrencileri 10. ve 11. Sınıf yaz aylarında staj görürler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri