Sayaç okuma ve fatura taleplerinizi 444 4 372 Enerjisa Çağrı Merkezimiz ve Enerjisa Müşteri Hizmetleri Merkezlerimiz üzerinden iletebilirsiniz.
Sayacın yerinde olmadığı, çalındığı durumda elektrik dağıtım şirketine başvuru yapılmalıdır. Başvuru Müşteri Hizmetleri Merkezlerine yapılmalıdır. Bu başvuru esnasında polis, itfaiye gibi resmi kurumlar tarafından sayacın yerinde olmadığına dair düzenlenen tutanakların sunulması gerekmektedir.
Sayacınızın arızalı olması durumunda, ALO 186 BEDAŞ Çağrı Merkezi'ni arayarak veya BEDAŞ Destek Twitter hesabı, BEDAŞ 186 mobil uygulaması ve bedas.com.tr'de bulunan Talep Formu'nu doldurarak kayıt oluşturmanız gerekmektedir.
değiştirildi.Bunun başlıca iki nedeni vardır: Bir olasılık, ölçüm doğrulama departmanının test faaliyetinden sonra açmamış olması veya açma emri vermemiş olmasıdır.Başka bir olasılık da kurulum işlemi sırasında yanlış sinyalin gösterilmesidir.
Su sayacının bozuk olduğunu anlamanın en kolay yolu sayacın normalden daha fazla dönmesidir. Sayacın bozuk olup olmadığını anlamak veya su kaçağı olup olmadığını anlamak için; dış tesisatın vanalarını kapatınız, eğer vanaları kapattığınız halde halen sayaç dönüyorsa kesin olarak su sayacınız bozulmuş demektir.
İlgili 39 soru bulundu
Yukarıda sunulan hükümler uyarınca, elektrik sayacı değişim, bakım ve işletme sorumluluğu elektrik dağıtım şirketlerine ait olduğundan, AYEDAŞ tarafından yetkilendirilen görevliler dışında, elektrik sayaçlarına veya ölçüm sistemine müdahale edilmemesi gerekmektedir.
Elektrik sayacı sıfırlama işlemi, sayacın ön panelinde yer alan sıfırlama (Reset) düğmesine basılarak yapılır. Eğer sayaç, bu düğmeye basıldığında sıfırlanmadıysa, aynı işlemi giriş düğmesi ve sıfırlama düğmesine aynı anda basarak tekrar etmek gerekir.
Sayaçlarda siyah rakamlar m3 olarak okunurken kırmızı rakamlar ise litre cinsinden okunur. Su bedeli ise m3 olarak ödenir. Su sayaçları genelde 1 ay periyod ile okunur ve faturalar aylık olarak hazırlanır. Su sayacı üzerindeki bu rakamlar sonuç olarak mekanik sayaç üzerindeki metreküp değeridir.
Mıknatıslar, güçlü çekim kuvvetlerine sahiplerdir ve elektrik sayacı, su sayacı gibi hassas cihazlara zarar verebilirler. Özellikle Neodimyum mıknatıs kullanmanız gerekiyorsa, herhangi bir sayaçtan ya da manyetik alandan olumsuz etkilenebilecek herhangi bir cihazdan uzakta çalışmanızı tavsiye ediyoruz.
T1: Gündüz (07.00-18.00) tarifesinde tüketilen elektrik miktarı. T2: Puant (18.00-23.00) saatlerinde tüketilen elektrik miktarı. T3: Gece (23.00-07.00) saatlerine denk gelen elektrik tüketimi.
Mevcut yönetmeliğe göre elektrik sayaçları için damga süresi 10 yıldır ve sayacın damgalandığı yıl 1. yıl olarak kabul edilir.
L1 L2 L3 sembollerinin sürekli yanıp sönmesi sayaçta faz sıra hatası olduğunu gösterir. R , S , T fazları sırasıyla bağlanmaması durumunda yani voltajın 120 derece açı ile sayaca bağlanmaması halinde oluşur.
- Fazlara ait akım ve gerilim değerlerini LCD ekranında gösterme özelliğine sahiptir. Mavi tuşa 1 kez basıldığında LCD ekran, otomatik değişme modundan elle değişme moduna geçer.
EPDK, elektrik sayaçlarının 25 ila 35 günü kapsayacak süreçte okunmasını kararlaştırdı. Elektrik sayaçlarının 25 ila 35 günü kapsayacak süreçte periyodik olarak okunarak, daha kısa veya uzun sürede fatura kesilmesinden kaynaklanan tüketici mağduriyetinin önüne geçilmesi kararlaştırıldı.
Birçok tüketici, sayaçların her zamanki gününden geç okunması halinde, tüketim miktarının yükselmiş olacağından, yüksek tarifeli üst dilimlere giren tüketim miktarının artacağını ve normalde ödemesi gerekenden daha yüksek faturalarla karşılaşacağını sanmaktadır.
EPDK, koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni bir karar aldı. Buna göre sayaç okunmayacak durumlarda faturalar için abonenin 2018-2019 yıllarındaki ilgili ayın faturalarının ortalamasına bakılacak.
Cihazlara dokunulduğunda elektrik çarpması, prizden duman ya da kıvılcım çıkması da elektrik kaçağının olduğunu göstermektedir. Kontrol kaleminin üst bölümüne sıkıca parmak ile bastırılarak cihazın iletken kısmına dokunulur. Kontrol kaleminin led ışığı, elektrik kaçağı var ise yanacaktır.
Ferritik mıknatıslar 2.000 Gauss mertebesinde çekim gücü ve 2-3 yıl mıknatıs özelliğini sürdürebilme özelliğine sahipken, neodymium mıknatıslarda bu değerler 13.700 Gauss (sertifikalı değerlerdir) çekim gücü ve 12-14 yıl kullanım ömrü olarak gerçekleşmektedir.
MIKNATISTAN ELEKTRİK ÜRETİLİR Mİ? Evet, tıpkı elektrikten mıknatıs yapabildiğimiz gibi, elektrik yapmak için de mıknatıs kullanabiliriz. Şu şekilde çalışır: Bir manyetik alan elektronları çeker ve belirli nesnelerdeki elektronları kendilerine yaklaştırarak hareket ettirir.
Klasik sayaç okuma sistemlerinde bir görevli bina bina dolaşarak her ay sayacın son endeks değerini alır, yanında getirmiş olduğu mobil faturalandırma cihazına abone, son endeks ve tarife bilgilerini girerek fatura kesim işlemini gerçekleştirir.
Apsiyon Sayaç Okuma Sistemi Nasıl Çalışıyor? Apsiyon'un Sayaç Okuma ve Faturalandırma Sistemi ile okuma işlemleri bina içine yerleştirilen bir modem üzerinden gerçekleşiyor. Modem ile uzaktan otomatik olarak okunan sayaç verileri, her ay belirlenen günde otomatik olarak faturalandırılıyor.
Demand periyodu onbeş dakika olup, sayaçlar, demand ölçüm periyodunun beş, on, onbeş, yirmi, otuz ve altmış dakikaya ayarlanabilmesi özelliğini taşır. Bu tür sayaçlarda demand ölçüm değeri göstergede P sembolü ile gösterilir.
Elektrik sayacının temel elemanları olan gerilim bobini devreye paralel bağlanırken akım bobini ise seri bağlanır. Doğrudan bağlama, alıcının gücünün az olduğu durumlarda tercih edilir. Tek fazlı devrelerde 220 Volt, üç fazlı devrelerde ise 380 Volt üzerinden bağlantı gerçekleştirilir.
Sayaç mühürleri, sayaçlara yetkisiz kişiler tarafından dışarıdan müdahale edilmesini engelleyen bir güvenlik ürünüdür.
Elektrik Sayacı Nasıl Bağlanır? Harcanan enerjinin ölçülmesi için sayacın devreye doğru bağlanması gerekir. Elektrik sayaçları watmetreye benzer ve onlar gibi bağlanırlar. Akım bobini devreye seri, gerilim bobini ise devreye paralel olarak bağlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri