Aslında bunun temel nedeni bu enerji için araba yüzeylerinin yetersiz kalması. Çünkü bataryanın şarj gereksinimlerini karşılayacak bir güneş paneli yüzeyi bir hayli büyük. Ama araçlar bunun için yeterli değil gibi. Ayrıca güneş paneli olan arabalar daha ağır olmak durumunda.
çünkü aracın hemen üstünde. böyle gördüğünüz gibi güneş panelleri bulunuyo. ve bu güneş panelleri sayesinde. güneş enerjisinden faydalanarak. arabanızı şarj edebilceksiniz. ve böylece şarj etme derdiniz. olmadan arabayı keyifle kullanabilceksiniz.
Bunun için de ciddi bir yatırım gereklidir. Ancak üretim kapasitesi yüksek diyebileceğimiz güneş enerjisi panellerinden satın alındığı takdirde günlük olarak aracın ihtiyaç duyduğu elektrik üretilebilmekte ve araç da böylelikle şarj edilebilmektedir.
TOGG bu. modeliyle şarja gerek duymadan, güneş enerjisiyle şarj. oluyor.
Güneş arabaları, geleneksel araçların güvenlik ve rahatlık özelliklerinden yoksundur. Aile için ilk güneş arabası 2013 yılında Hollanda'da öğrenciler tarafından yapıldı. Bu araç, güneş ışığı altında tek şarjla 890 km (550 mi) menzil kapasiteli, 390 kg (850 lb) ağırlığında ve 1.5 kWh güneş enerjisi dizisine sahiptir.
İlgili 44 soru bulundu
Günümüz teknolojisiyle suyla çalışan araba yapılabiliyor. Ancak maliyetli olduğundan seri üretime geçilmiyor. Suyun ayrıştırılmasında yine arıtma teknolojilerinden yararlanılıyor. Su arıtma sistemi ile sudan ayrılan hidrojen arabanın yol almasını sağlıyor.
Güneş enerjisinin elektrik enerjisine dönüştürülerek kullanılmasıyla, otomobile hareket gücü kazandırılması amaçlanıyor. Elektrik enerjisine dönüştürülen güneş ışığı, bir pilin (güneş pili) içinde depolanıyor. Bu pillerden akülere elektrik dolduruluyor. Akülerden gelen elektrik de motora veriliyor.
Yapılan araştırmalara göre batarya ömürleri yaklaşık 160.000 kilometreye kadar uzayabiliyor.
Yerli otomobilin standart menzilli modeli 953 bin, uzun menzilli modelin fiyatı ise 1 milyon 215 bin lira olarak belirlendi. Aracın iş yerinden şarj edilmesi halinde ticarethane kademesindeki kilovat birim değeri 4,45 liraya çıkacak. Batarya 426 TL'ye dolacak.
Togg'un 88,5 kWh batarya kapasitesine sahip (523 km menzil) uzun menzilli diğer versiyonu ise evden 195,5 TL'ye, işyerlerinden 334,5 TL'ye ve hızlı şarj istasyonu Trugo'dan 707,1 TL'ye tamamen deposunu dolduruyor.
Güneş enerjisinde normal akü kullanılır mı Sonuç olarak, güneş enerjisi sistemlerinde normal akü kullanmak mümkündür, ancak bu akülerin özellikleri ve kapasitesi genellikle güneş enerjisi sistemlerinin gereksinimlerini karşılamaz. Bu nedenle, güneş enerjisi sistemleri için tasarlanmış özel akülerin kullanımı önerilir.
Son yıllarda fotovoltaikte standart olarak görülmeye başlandı. Kullanım Ömrü: Jel akülerin beklenen kullanım ömrü yaklaşık 8-10 yıl iken, kurşun aküler için maksimum süre 2 ile 3 yıl arasındadır.
Başarılı bir elektrikli otomobil deneyimi sunulabilmesi için en önemli detaylardan biri ise yaygın bir şarj istasyonu ağı. Şarj istasyon ağı kurabilmek adına Trugo markası ile birlikte önemli adımlar atan Togg, son zamanlarda şarj istasyonlarına yaptığı yatırımlarla dikkatleri çeken Shell ile iş birliğine gitti.
Togg T10X, Togg tarafından Türkiye'de üretilecek elektrikli otomobildir. 2022 yılının son çeyreğinde seri üretime hazır olması planlanmıştır. Başlangıç fiyatı 953 bin Türk lirası olarak belirlenen aracın 16-27 Mart 2023'te ön siparişleri alınmaya başlanmış. İlk satış ve teslimatlar 2023 Mayıs ayında başlamıştır.
Türkiye'de ilk kez uygulanan ar-ge dahil güneş paneli üretiminin 4 aşamasının tek çatı altında toplandığı tesis dünyada da bu yönüyle ilk ve tek. https://shiftdelete.net/yerli-gunes-p... 1 GW güneş paneli üretim kapasitesine sahip fabrikada üretilecek 3.5 milyon güneş paneli, Karapınar Güneş Santrali'nin kurulumunda ...
TOGG ve Çin'in en büyük enerji devlerinden Farasis Energy ortaklığında kurulan batarya şirketi Siro (Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri), yönetim merkezinin bulunduğu Gebze'de kurduğu Batarya Geliştirme Merkezi'nde ilk bataryasını üretti.
Bir elektrikli araç bataryasının ömrü çoğunlukla 8 ila 10 yıl arasında oluyor. Esasında yapılan araştırmalar elektrikli araç bataryalarının değişim gerekmeksizin 20 yıla kadar kullanılabileceğini gösteriyor. Ancak üretici firmalar çoğunlukla 8 yıl bandında garanti sunuyor.
Elektrikli araçların menzil hesaplamalarında 1 kW'nin kaç km gidebileceği, batarya verimliliği ve aracın enerji tüketimiyle doğrudan ilişkilidir. Genel bir yaklaşım olarak, ortalama bir elektrikli aracın yaklaşık 5-8 km kadar yol kat edebilmesi için 1 kWh enerjiye ihtiyaç duyduğu söylenebilir.
Ortalama olarak bir akünün kullanım ömrü 4-5 yıl kadar olsa da aracın kullanılmadığı sürelerde biraz daha fazla deşarj olabilirler.
Tek motorlu versiyonda, arka akstaki elektrik motoru 210 hp güç üretecek. Bu versiyonda standart menzil ve uzun menzil olmak üzere iki farklı batarya seçeneği göreceğiz.
Önceki gün basın mensuplarıyla bir araya gelen şirket yetkilileri, Togg'un ilk modelinde 52,4 ve 88,5 kWh olmak üzere iki farklı batarya seçeneği bulunacağını doğruladı.
Güneş panellerinin çalışabilmesi için ısı olmasına gerek yoktur. Bu paneller Güneş'in ışınlarından faydalanarak enerji üretmektedirler.
Trafik sinyal ışıkları, trafik lambaları, park ışıklandırmaları, sokak lambaları ya da park aydınlatmaları gibi birçok alanda güneş enerjisi sistemlerinden faydalanılır.
Bu projelerden en dikkati çeken, Japon şirketi Kyocera'nın geliştirdiği cep telefonudur. Kyocera'nın telefonu 2 saatlik güneş enerjisi ile 15 dakikalık konuşmayı karşılayabiliyor. Bu telefondaki en önemli gelişme ise şeffaf üretilen güneş panelinin telefonun ekranına eklenmesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri