Kavgacı, şirret, edepsiz.
ELİ BAYRAKLI KELİMESİNİN ANLAMI
Şirret, edepsiz, kavgacı insanlar için kullanılan bir tanımlamadır.
O deyimlerden en çok bilinenlerden biri eli açık sözüdür. Bu deyim, elindeki şeyleri paylaşmaktan çekinmeyen, cömert kişiler için kullanılır.
Eli açık bir şeyleri saklamayan ve paylaşmayı seven demektir. Eli açık cömert insanlar için söylenmekte kullanılan bir deyimdir.
Cömert, çok para harcayan, sakınmadan para verebilen. “Eli açık olan insanları severim.”
İlgili 27 soru bulundu
Eli bol DEYİMİ AÇIKLAMASI
Cömert, esirgemeyen, çok para ve eşyası olan.
Avuç içleri kapalı olmak ya da avuç içini saklamak; yalan söylemek ya da bir şey gizliyor olmak anlamına gelir. Çocuklar suç işlediklerinde ellerin arkalarına saklayarak bunu çok fazla yaparlar. Bu da bir yaramazlığın saklanması anlamına geliyordur. Avuç içi her şeyin ortada olması demektir.
* “Belirtisiz isim tamlamaları, sıfat tamlamaları, isnat grupları, birleşik fiiller, ikilemeler, kısaltma grupları ve kalıplaşmış çekimli fiillerden oluşan ifadeler, yeni bir kavramı karşıladıklarında birleşik kelime olurlar:yer çekimi, hanımeli, ses bilgisi, beyaz peynir, açıkgöz, toplu iğne, eli açık, sırtı pek, söz ...
“Elini boynuna bağlamak” ve “Elini büsbütün açmak” Arap dilinde “cimrilik etmek” ve “müsrif olmak” anlamlarında birer deyimdir. Biz âyeti, kelime kelime tercüme yerine, dilimizde bu anlamları ifade eden iki deyim ile tercüme etmeyi tercih ettik.
[1] Gerçekleşmesi çok yakın. [2] Olması beklenen.
Eli hafif DEYİMİ AÇIKLAMASI
İncitmeden, can yakmadan iş gören.
Eli Ayağı Dolaşmak deyimi, birinin aşırı heyecanlanarak ne yapacağını, nasıl davranacağını bilemeyecek durumda olması demektir. Deyim genellikle aniden gelişen olaylar karşısında şaşırmak ve aşırı heyecanlanmak manasında kullanılır.
Cömert teriminin 6 harfli karşılığı Bonkör olarak bilinmektedir. Cömert teriminin 7 harfli karşılığı Eliaçık şeklindedir.
TDK'da yer alan bilgiler eşliğinde, Helin ismi ne demek ve anlama gelir sorusunun cevabı şu şekildedir; Çalışma, çaba. Yuva, kuş yuvası.
Eli yatmak DEYİMİ AÇIKLAMASI
Bir işe eli alışkın olmak, bir işi yapabilecek el becerisi bulunmak.
Eli Böğründe Ne Demek? Eli böğründe olmak, beklentileri karşılayamamak, başarısız olmak ve akamete uğramak demektir.
Elena ismi parlak anlamı taşıyan bir isimdir. Kız çocuklarına koyulan bu isim anlamı bakımından da parlama ışıldama şeklinde yorumlanmaktadır.
Ve bil hakkı enzelnahu ve bil hakkı nezel, ve ma erselnake illa mubeşşiren ve nezira. *** Onu hakk ile indirdik. Ve hakk ile indi. Seni, müjdeci ve uyarıcı olmandan başka bir şey için göndermedik.
1. Bir gece, kendisine delillerimizden gösterelim diye kulunu Mescid-i Haram'dan, çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa'ya1 (en uzak mescide) yürüten Allah yücedir. Şüphesiz ki O duyandır, görendir.
yağ, alt, üst gibi kelimelerle kurulan bazı tamlamalar birleşik yazılmazlar: Sana yağı, makine yağı, alt geçit gibi. Ancak zeytinyağı, gülyağı, tereyağı gibi kelimeler, terim niteliği kazandıkları için birleşik yazılırlar.
Bu kılavuzda kelimelerin doğru yazılış biçimleri yer alıyor. Ülkemizde en çok araştırılan ve yazılışı en çok merak edilen kelimelerden birisi de “gözyaşı” kelimesidir. Dilimizde bu kelime bitişik bir şekilde “gözyaşı” şeklinde yazılır. Bu kelimeyi “göz yaşı” şeklinde ayrı yazmak doğru değildir.
DAĞ EVİ KELİMESİNİN ANLAMI
Şehirlerin kirli havasından uzaklaşmak, tabiat varlıklarından ve güzelliklerinden yararlanmak için dağlık bölgelerde yapılmış ev anlamına gelir. Bu kelime genellikle dağevi şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı dağ evi şeklinde olmalıdır.
Ellerin çeneyi kapsayan şekilde duruşu bazen eleştirel tarzda dinlemeyi ifade eder. İki elimizi çenemizin altına kriko gibi koyduğumuzda, bu derin dinleme ve düşünme durumunu gösterir. Eller duruşumuzu da tamamlayarak ona belirli bir anlam yüklenmesine yardımcı olur.
Bilek tutma: yakın mesafe içerir.samimiyet göstergesidir. Kafa bir yana doğru eğildiğinde; bu kişinin anlatılan konu ile ilgilenmeye başladığı anlamına gelir.
Deyim. [1] Çok acıkmak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri