Elif ismindeki kişilerin güzel ve zarif kişiler oldukları bilinmektedir. Bu kişiler iyi huylu, ağır başlı kişiler olmakla birlikte oldukça da vefalı kişilerdir. Ailesine bağlı olan Elif ismindeki kişiler çalışkanlardır ve çevreleri tarafından da oldukça sevilirler.
Elif İsminin Özellikleri
Elif ismi, güzelliğe ve zarafete işaret etmektedir. Letafeti, iyi huyu, ağır başlılığı temsil eder. Bu isme sahip olan kimseler hakikatli ve vefalıdır. Ailesine bağlı, çalışkan, sevilen kimselerdir.
Elif ismi Arapça kökenlidir. Arap alfabesinin ilk harfi olan 'Elif' harfi sadece sağdan birleştirilen bir harftir ve sol taraftan bir harfle bağlanamaz. Elif harfi yalın halde tek başına, dik bir çizgi şeklindedir. Elif ismi ülkemizde kız çocukları için sıklıkla tercih edilen bir isimdir.
Akatça alpu "sığır, öküz". Fenike ve Arami alfabesinin ilk harfi, sığır başı simgesinden türemiştir.
Arapça kökenli olan Elif, zarif ve naif kız anlamlarına gelmektedir. Uzun ince zarif kız, alışmış – alışkın, dost ve tanıdık anlamlarına da gelmektedir. Elif ismi Arap alfabesinin ilk harfi olduğundan dolayı ve Kuran-ı Kerim'in 2. suresi olan Bakara Suresinin ilk kelimesi olarak Kuran-ı Kerim'de yer almaktadır.
İlgili 21 soru bulundu
Arapça kökenli bir isim olan Elif isminde Türkiye'de 514.594 kişi vardır. Anlamı zarif ve uzun boylu kız olan Elif ismi Kur'an'da sık sık geçmektedir ve bu nedenle de ülkemizde kız bebekleri için sık sık tercih edilmektedir.
Elif harfinin işareti olan şu çizgi, bu hatta, yani uzunluğa işaret etmektedir. Eğer bu uzunluk dahi kesilse, nihayette zerre kalır ki; ona da nokta denilir. İşte elifin çizgisiyle işaret edilen o uzunluk, şu noktalar hükmünde olan zerrelerden mürekkebdir. Çünkü elif, ülfetten alınmadır.
Elif (ا), Arap alfabesinin birinci harfi. İbranice muadili alef harfidir. Ebced hesabındaki değeri 1'dir. Kamerî harflerdendir.
A / ا : Fenike dilinde adı alf olup “öküz” anlamına gelir. Buradan İbrânîce ve Arâmîce'ye alef, Yunanca'ya alpha, Arapça'ya elif olarak geçmiştir.
Elif ismini çocuğa vermekte bir sakınca yoktur. Elif, Arap alfabesinin birinci harfidir. Bazı Arap dilcileri elif isminin vav, ya ve hemze harfleriyle ülfet etmesi, yani onlarla değişip kaynaşması sebebiyle “vahşet"in (sertlik ve kabalık) zıddı olan “ülfet” (uyumluluk) masdarından türediği görüşündedirler.
Türkiye'de Elif ismini kullanan 531.575 kişi bulunmaktadır. İstanbul'da Elif ismini kullanan 99.927 kişi bulunmaktadır. Ankara'da Elif ismini kullanan 33.085 kişi bulunmaktadır. İzmir'de Elif ismini kullanan 24.670 kişi bulunmaktadır.
Zeynep ismini alan kız bebek sayısı 7 bin 421 oldu. İkinci sırada ise Elif ismi yer aldı. Elif ismini alan kız bebek sayısı 6 bin 892 oldu. Üçüncü sırada ise Eylül ismi yer aldı.
Kur'an-ı Kerim Elifbası'nda 28 harf vardır! Kur'an-ı Kerim alfabesinin birbirinden güzel 28 harfi. Bu harfler, “Elif” harfiyle başlar, “Ye” harfiyle biter. Harflerin Türkçede kullandığımız harflerden farklı bir özelliği vardır.
Duru ismi kız bebekler için tek başına ya da ikinci bir isimle konulmaktadır. Özellikle de son yıllarda Duru isminin kullanımı oldukça artmıştır.
Nur ismi ülkemizde sıklıkla kullanılan bir kız çocuk ismidir. Birkaç anlam barındırmaktadır.
Mina ismi; billur, şeffaf, şarap şişesi, mine, gökyüzü, ar, liman, iskele gibi anlamlara gelmektedir. MİNA İSMİ ANLAMI NEDİR? Mekke'de hacıların şeytan taşladıkları bölgeye, tepeye Mina adı verilmektedir.
“Elif” harfi insanın, haksızlığa, zülme ve yanlışa karşı duruşunu temsil ettiğine ianılır. Hayatı boyunca fiziki olarak “Elif” olarak yaşar, ihtiyarladıkça tekrar “Vav” gibi iki büklüm olur.
Arap alfabesindeki ilk harfin ismi.
Elif'in kelime manası incelendiğinde iki farklı açıklama ile karşılaşılmaktadır. Bu açıklamalardan ilki “ince uzun boylu” demektir. Diğeri ise “alışmış, alışkın” manasına gelmektedir. Bu iki açıklamanın dışında yaygın olarak bilinmese de farklı Elif anlamlarına da ulaşılabilmektedir.
Hatta; Vav harfi ile ilgili sözler arasında en bilinen tabir olan “Vav gibi olmak” tabiri de; 'Kulluğunu bilmek ve secde etmek. Allah'a yakın olmak' anlamında kullanılıyor.
Boğazın göğüse bitiştiği yer olan boğazın en alt kısmından çıkar. İnce bir harftir.
Vav kainatı temsil ederken, Elif harfi de kainatın anahtarı anlamına gelmektedir. Elif her daim dik ve güçlü olmayı temsil etmektedir. Vav ise kulun Allah ile baş başa kaldığı secde halini hatırlatırken, bir ceninin anne karnındaki halini de yansıttığı görülmektedir.
Soru : Elif ne zaman haf-i med olur.
Cevap : Elif sakin olsa, mâkabli meftuh (üstünlü) olsa, o zaman Elif harf-i med olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri