Elle tutulur TDK sözlük anlamı şu şekildedir: çok açık ve belli. somut.
Elle tutulur gözle görülür DEYİMİ AÇIKLAMASI
Çok açık, gizli bir tarafı yok.
Elle tutulacak tarafı (veya yanı) kalmamak TDK sözlük anlamı şu şekildedir: sağlam bir yanı kalmamak. güvenilecek veya kayırılacak bir yönü olmamak.
El değmemek TDK sözlük anlamı şu şekildedir: kullanılmamak, dokunulmamak.
Mangal yürekli, hiç kimseden korkusu ve çekincesi olmayan kimse demektir. Bu deyimde yürek, huy; mangal ise cesaret anlamında kullanılmıştır.
İlgili 44 soru bulundu
çok yiğit, korku nedir bilmez anlamında kullanılan deyim. genellikle ege yöresinde kullanilan bir deyim. hem sert ve korkusuz , hem de sefkatli bir kalp tasiyan manasindadir.
Hiç acıma hissi taşımayan, merhametsiz.
El vermek deyimi, ustalığı bulunan veya kaliteli bilgi sahibi olan birisinin başkasına yardımcı olması ve kaliteli bilgileri ona vermesidir. Bu sayede o kişiye el verilmiş olur.
El açmak deyimi başkasından yardım, iyilik, para istemek anlamına gelir.
El vermek bir işte veya bir durumda kendisinden daha üstün olan kişiden bilgileri almak anlamına gelmektedir. Alınan bilgilerde ise el almak deyimi kullanılmaktadır.
Eli böğründe kalmak deyimi sevdiği için hayallerine ulaşamayacak ve çaresiz kalarak üzüntü içinde olmak anlamına gelmektedir. Sevdiğine kavuşamamak gibi durumlarda kullanılmaktadır.
Aşağı kalır yeri (veya yanı) yok TDK sözlük anlamı şu şekildedir: nitelikleri bakımından başkalarıyla karşılaştırıldığında eksiği olmayan, denk olan.
Çok hırpalamak, acınacak duruma düşürmek, zor durumlarda bırakmak. “Bütün milletin içinde yerden yere çaldı delikanlıyı.”
İngilizcede elle rahatız etmek anlamına gelen mastürbasyon, kişinin cinsel ilişkiye girmeden kendi genital bölgesine dokunarak, erojen bölgelerine uyaran vererek, sürtünme yoluyla hazza ulaşarak boşalmasını sağlıyor. Kişi bu haz alma ve boşalma sürecini seks oyuncaklarının yardımı ile de yapabiliyor.
El ayak çekilmek deyiminde, el ayak ikilemesi insanlar anlamına gelir. Çekilmek ise herkesin evlerine girmesi, sokakta kimsenin kalmaması demektir. Bu deyim ''el ayak ortadan çekildi" şeklinde de kullanılır. Saat çok geç olduğunda, örneğin gece yarısını geçtiğinde el ayak çekilir.
El bebek gül bebek deyimi, bir kimsenin anne babası tarafından şımartılması, her hatasına göz yumulması ve ne yaparsa yapsın sırtı sıvazlanması demektir.
Ayak Diremek Deyiminin Anlamı (TDK)
Anlamı: İnatlaşmak, kararından caymamak, yeni ve farklı şeylere kapalı olmak.
- Zorla almak. - Herhangi bir işin sorumluluğunu almak. Birçok farklı anlamı üzerinden kullanılan el koymak deyimi TDK açısından genel olarak herhangi bir şirket veya bir eşyayı yasal yükümlülükler doğrultusunda zorla almak şekilde ifade edilir.
kulak asmamak, Önem vermemek, dinlememek, ilgilenmemek, ciddiye almamak. kulak/kulaklarını tıkamak, Duymamazlıktan gelmek, aldırmamak.
El Almak Deyiminin Anlamı Nedir? El almak deyimi yapılan işte ustalaşmak başkasından aldığı eğitimle işi başarmak anlamına gelmektedir. El almak deyimi yapılan işi öğreten kişiden almak ve yapmaya devam etmek demektir. Çiçekçilikte annemden el aldım onun kadar güzel çiçek ekerim.
TDK'ya göre ateş pahası deyiminin iki anlamı vardır: Birinci Anlamı: Fiyatların yükselmesi ile birlikte insanların ödeme yapmakta güçlük çekmesi. İkinci Anlamı: Fiyatların ateş gibi yanıcı olması ve müşterilerin cüzdanlarındaki paraları adeta yakar gibi çok hızlı bir şekilde bitmesine neden olması.
Yufka yürekli tabiri, olumsuz ve kötü olarak nitelendirilen olaylardan çok çabuk etkilenerek aşırı üzülen insanları tarif ederken kullanılan bir kavram olarak belirtilmektedir.
İşte, acından ölmek deyimini sizler için derledik. Açlığa dayanamayacak noktaya gelmek acından ölmek deyiminin getirmektedir. Özellikle gün içerisinde uzun bir süre yemek gelmediği zaman, kişi bu deyimi kullanarak ne kadar acıktığını ifade eder.
Aslan Yürekli Deyiminin Anlamı (TDK)
Anlamı: Hiçbir şeyden korkusu olmayan ve cesaretiyle herkese örnek olan kimse.
Acımasız, merhametsiz, acı veren şeylere aldırmayan.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri