16- Elleri arkada bağlamak Otorite ve gücü temsil eder. Yani bu hareketle karşınızdakine güç ve hakimiyet bende algısı verirsiniz.
İletişime kapalılığın göstergesidir. İki eli önde kavuşturma, kişinin daha çok kendini rahat hissetmeye ihtiyaç duyduğu zamanda kullandığı bir harekettir. Karşı taraf ile iletişime daha açıktır. Tek elin ya da iki elin belde olması, kişinin hâkimiyetini gösterdiği özgüvenli güçlü bir davranıştır.
Genel olarak bu hareket toplum içerisinde yapılırsa dikkate almama ve dinlememe ifadesi olarak kullanılır. Ellerin ön kısımda kavuşturulması ile yapılan hareket; kolları kapatmakla dış dünyayla bağlantısını koparmak, duvar örmek ve iletişim yok anlamına gelen bir ifade biçimi yaratır.
Parmak uçlarını birleştirmek, aynı zamanda otorite ve güç göstergesi olabilir. Bu hareket, bir liderin veya otorite figürünün kararlılık, güç ve inançlarını karşı tarafa aktarmak için kullanılabilir.
Elleri kenetli olanlar genel bir olumsuzluk ya da hayal kırıklığı yaşadıklarının mesajını veriyor. Ellerini önde birleştirerek ''el pençe divan'' duranlar karşısındakine ''ne isterseniz yaparım'' demek isterken, ellerin arkada birleşmesi ise kendine olan özgüveni, meydan okumayı anlatıyor.
İlgili 36 soru bulundu
Eğer flörtünüz buluşma boyunca sık sık yüzüne dokunuyorsa, size karşı ilgi duyuyor demektir. Karşı tarafın size ilgi duyup duymadığından emin olmak istiyorsanız ellerini takip edin. Gözlerini ovuşturuyorsa, kulaklarına ya da saçlarına dokunuyorsa her şey yolunda demektir.
Kolları bağlamak ya da bacak bacak üstüne atmak
Kolların ve bacakların çaprazlanması konuşmacıya fiziksel bir bariyer kurmak anlamına gelir. Siz ne söylerseniz söyleyin, karşınızdaki insan ne kadar sizi dinliyor ve anlıyor gibi gözükse de vücut dili sizin söylediklerinize açık olmadığının göstergesi.
Karşınızdaki kişinin sizi dinlemediğini beden dilinden anlamak, genellikle kişinin bakış yönüne, yüz ifadesine, rahatsızlık veren hareketlerine ve duruşundaki gerginliğe bakarak belirlenebilir.
Alın Germe olarak da adlandırılan kaş kaldırma, yüzün üst bölgesinde daha genç bir görünüm elde etmek için kaş çevresindeki ve alındaki kırışıklıklarla çizgileri düzelten, kaşları yukarı doğru kaldıran cerrahi bir prosedürdür.
Bir konu sırasında gözleriniz kapanmaya başladıysa o konuya olan ilginiz azalıyor demektir. Bu ifade hepimizin kullandığı bir ifadedir. Bir toplantıda gözleriniz kapanmaya başladıysa ilginiz dağılmaya başlamıştır.
Namazda, sağ el sol elin üstüne gelecek şekilde elleri bağlamak sünnettir (Buhârî, Ezân, 87 [740]; Müslim, Salât, 54 [401]).
Telefonda konuşan kişiler bile, karşı taraf görmediği halde el kol hareketleri ile kendilerini daha iyi ifade etmeye çalışırlar. Ellerimizle kendimizi ifade ettiğimiz gibi karşı tarafa gizli mesajlar da göndeririz. Ellerin vücuda doğru yaklaştırılması gerginliğin, teslimiyetin ifadesi olarak bilinir.
[1] Birini içtenlikle karşılamak. [2] Korumaya, yardım etmeye hazırlanmak.
Avuç içini göstermek konu hakkında uzman ve fazlasıyla bilgi sahibi olduğunuzu belli eder. Bu karşıdaki kişiyi ciddi ölçüde rahatlatır. Size daha kolay güvenmesini dolayısıyla da iş yaşamında yaptığınız işleri çok daha az sorgulamasını sağlar.
Omuza dokunmak, “Seni takdir ediyorum.” demektir; sırtı sıvazlamak ise “Acı çektiğini biliyorum. ”. Kalabalığın içerisinde el ele tutuşmak, bağlantıyı koruma ısrarıdır; sarılmak ise teselliyi getirir. Bunlar, dokunmanın sevgiyi iletme yollarının farklı formlarıdır.
Genelde çok mutlu olan insanlar bu mutluluklarını dile getirirken ellerini yumruk yaparak havaya kaldırmaktadırlar. Bu hareketiyle kişi sevincini göstermeye çalışmaktadır. Ancak elin yumruk yapılarak karşıya gösterilmesi, masaya vurulması veya tek elin yumruk yapılarak havaya kaldırılması öfkenin göstergesidir.
1- Dudak Büzmek ya da Dudak Yalamak
Örneğin kişinin dudaklarını büzüp sağa sola hareket ettirmesi o an hoşlanmadığı bir durumla karşı karşıya geldiğinin bir göstergesi olabilir. Bunun yanında dudaklarını yalayan bir kişi genellikle kendini sakinleştirmek istiyordur.
BURUNA DOKUNMAK
İnsanlar çekindikleri bir konu hakkında konuşurken veya yalan söylerken burunlarına dokunurlar. Bu hareket söylenen yalanı ağızı kapatarak gizleme hareketidir.
Kulakla oynamak sonuca varamamış ve bir konuda kararsız kalmış kişilerin kullandığı vücut dili hareketlerinden biridir. Sosyal etkileşimde göz teması kurmak duyguları yansıtabilmek için önemlidir. Göz teması kurmamak özgüvensizliğe ve dikkat dağınıklığına işaret eder.
Yalan söyleyen bir kişi daha fazla hareket eder, aşırı kıpırdanır, oturduğu yerde duramaz sürekli olarak sallanır ya da vücudunda elleri kolları farklı bir şekilde hareket etmeye başlar vücudu şaşkınlık için de bocalar.
Konuşurken iltifat ederler
Sizinle konuşurken işinizle, aile hayatınız ile, arkadaşlarınızla, gittiğiniz yerlerle, sevdiğiniz filmlerle ilgili sorular soruyorsa sizin hakkınızda bir şeyler öğrenmek istediği apaçıktır. Hoşlanan erkek, karşısındaki kadını sözleriyle, anlattıklarıyla etkilemeye çalışır.
Bayanların başlarını yana eğik durumda tutup bakmaları duygusal bir ortam yaşadıklarını gösterir. Liseli kızların kitaplarını göğüs hizasında kavrayarak tutmaları, erkeklerde göremeyeceğimiz bir davranıştır. Bayanlar, çevreyi kısa süreli bakışlarla algılarken erkeklerin bakış süresi daha uzundur.
Kolları kavuşturmak genellikle bulunulan ortamdan, konuşulan kişiden ya da konuşulan konudan hoşnut olunmadığının bir göstergesi olmaktadır. Eğer bir kişi karşı tarafında ki kişiye direnç geliştiriyorsa ilk yaptığı hareket kollarını kavuşturmak olmaktadır.
Ellerin çeneyi kapsayan şekilde duruşu bazen eleştirel tarzda dinlemeyi ifade eder. İki elimizi çenemizin altına kriko gibi koyduğumuzda, bu derin dinleme ve düşünme durumunu gösterir. Eller duruşumuzu da tamamlayarak ona belirli bir anlam yüklenmesine yardımcı olur.
Kişi yalan söylediğinde ise beyin, burun ucundaki sinirleri uyarır ve bir kaşınma karıncalanma hissi meydana getirir. Bu da kişiyi burnunu kaşımaya iter. Burun kaşıma vücut dilinde konuşanın yalan söylediğinin sinyali olarak görülürken dinleyen için de inanmama anlamına gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri