Makyaj uygulaması öncesinde cilt bakım rutininizi yapmanız önerilir. Sabah uyandığınızda yüzünüzü temizleme ürününüzle yıkamalı, tonik sürmeli daha sonrasında nemlendirici ve mevsim fark etmeksizin güneş koruyucu kreminizi uygulamalısınız. Cildiniz bu ürünlerin tamamını iyice emdikten sonra, makyaj yapmaya hazırsınız!
Özellikle makyaja başlamadan önce cildi nemlendirmek, cildinin çok daha sağlıklı, canlı ve doğal görünmesine yardımcı olacak. Aksi halde cildindeki kuru bölgeler ön plana çıkabilir, ten makyajın istediğin gibi güzel görünmeyebilir.
Temel makyaj adımlarının en önemli ve ilk aşaması yüz temizleme aşamasıdır. Makyaja başlamadan önce yüzünüzü uygun bir yüz yıkama jeli/köpüğü veya cildinize zarar vermeyeceğinden emin olduğunuz bir sabun ile derinlemesine yıkamalısınız. Cildi nemlendirdikten sonra en önemli adımlardan biri makyaj bazı kullanmak olur.
Cildinizi yüz temizleme jeli ile güzelce yıkayın ve kurulayın. Havluyla kurularken fazla sert davranmayın ki tahriş olmasın. Cildiniz kuruduktan sonra özellikle su bazlı yağsız bir nemlendiriciyi cildinize sürün ve 30- 60 dakika bekleyin. Cildiniz nemlendiriciyi emmeli ve fondöten için hazır hale gelmelidir.
Günlük cilt bakımında kullandığınız nemlendirici kremi baz olarak cildinize sürebilirsiniz. Dilerseniz aloe vera jelini kullanabilirsiniz. Birkaç damla limon suyunu cildinize yedirdikten sonra makyaj yapabilirsiniz. Matlık sağlayacaktır.
İlgili 42 soru bulundu
Güneş kremlerinin belirli ölçüde nemlendirme etkisi olsa da çok kuru ciltler için bu etki yeterli olmayacaktır. Bu nedenle eğer kimyasal güneş koruyucular tercih ediliyorsa güneş kremi sürüldükten sonra yaklaşık 20 dakika beklenmeli ve ardından nemlendirici kullanılmalıdır.
Kuru bir cildin varsa makyaj fırçasıyla fondöten sürmek yerine makyaj süngerleri cildinin daha canlı görünmesine yardımcı olacaktır. Makyaj süngerini nasıl kullanacağına gelecek olursak, kesinlikle bu ürünleri ıslatıp, suyunu sıktıktan sonra kullanmalısın. Yani ne kuru, ne de çok ıslak haldeyken kullanmanı önermiyoruz.
Fondötenin pütür pütür olmaması için önceden peeling yapılması önerilir. Bazen peeling yapılmasından sonra fondöten ciltte tutunamayabilir. Riske atmamak için peeling bakımı düzenli olarak haftada 2 ya da 3 kez yapıldığında fondötenden önce uygulamaya gerek kalmaz.
DOĞRU FIRÇA-SÜNGER
Makyaj sırasında, yüzünüze sadece fondöten sürmek için bir makyaj süngeri ya da fırçası edinmelisiniz. Bu sünger ya da fırçanın ise, kullanımından önce kesinlikle temizlenmiş olması gerekir. Aksi halde cildinizde akne ve sivilcelere neden olur.
Milattan önce 3000'li yıllarda Çinliler balmumu ve yumurta sarısını kullanarak tırnaklarını boyayarak ojeyi, Aztekler ise bazı böcekler yardımı ile ürettikleri kırmızı boyayla ruju keşfetmişlerdi. Louvre müzesinde şimdilerdeki makyaj çantalarına benzer makyaj kutuları sergileniyor.
Makyaj bazı, fondöten, concealer, transparan pudra, kontür malzemeleri, bronzer, highlighter, allık, göz farı, eyeliner, maskara, kaş farı veya kaş kalemi, dudak kalemi ve ruj, corrector paletleri ve makyaj sabitleyici spreyler profesyonel makyaj yaparken sık sık kullanılan makyaj malzemeleridir.
Makyaja başlamadan önce mutlaka ama mutlaka makyajdan önce cildini iyi bir şekilde nemlendirmelisin. Özellikle kuru bir cilde sahipsen, fondöten uyguladığında cildin çok daha kuru görünecek ve ten makyajın istediğin gibi pürüzsüz durmayacak. Bunun için yoğun nem şart!
Primer, cildi nemlendirir, düzgünleştirir ve makyaja hazırlar.
Fondöten sürmeden önce
1) Mutlaka nemlendirici ile makyaja başlayın. Nemli cilt ürünü çok iyi hapseder ve makyajın doğallığını arttırır. Ayıca üzerine yapılan makyaj daha iyi gözükür. Cildi aydınlatan bir nemlendirici kullanırsanız iyi olur.
Eğer kuru cilt tipine sahipseniz önce krem kullanmalı ardından yüz serumu kullanmalısınız. Karma ve yağlı ciltlere sahip olan kişiler ise önce serumu ardından ise kremi sürebilir. Ancak çoğu kişi bu kuralı umursamadan serumdan önce krem kullanmaktadır.
Cilt tipi ne olursa olsun herkes fondöten altına nemlendirici kullanmalı. Bu hem fondötenin yapısını incelterek daha doğal bir görünüm oluşturur, hem de makyajınızın çizgilere dolmasını önler. Çünkü nemli cilt ürünü çok iyi hapseder ve makyajın doğallığını arttırır. Ayıca üzerine yapılan makyaj daha iyi gözükür.
Yuvarlak hareketlerin uygulanması, bu makyaj malzemesi için uygun değildir. Fırça ve sünger dışında ürünün elle sürülmesi de mümkündür.
Cildinizi temizledikten sonra önce güneş kreminizi uygulamalı, ardından ise makyaj rutininize devam etmelisiniz. Güneş kremi fondotenden önce mi sürülür sorusunun cevabı da kesinlikle evet.
Kapatıcı
Kapatıcılar da fondöten yerine kullanılabiliyor. Tüm yüze uygulanan kapatıcılar, fondöten gibi ciltteki bütün kusurları gizliyor ve yüze ipeksi bir yumuşaklık kazandırıyor. Kapatıcını tüm yüze uygularken mutlaka ince bir yapısı olan ve kolay yayılabilen kapatıcıları tercih etmelisin.
- Lekeyi çıkarmak için lekenin üzerine bir miktar tıraş köpüğü sıkın ve her zamanki gibi makineye atarak yıkayın. - Bir diğer yol da bulaşık deterjanı. Bulaşık deterjanını ılık suya dökün ve lekeli kısmı bu karışımda 1-2 dakika bekletin. Ardından suyunu sıkıp lekeyi silerek temizleyin.
Bu hem kullanımın ve temizliğin daha rahat olmasını sağlarken hem de fondötenin eşit sürülmesini sağlar. Pudra Fırçası: Fondöten uygulamasından sonra yapılan pudrayı daha iyi bir şekilde cilde dağıtabilmek için pudra fırçası kullanılmalı.
“Makyaj öncesi baz ne işe yarar?”sorusu da bu biçimde yanıtlanmış olur. Fondöten uygulamaya başlamadan önce kullanılan makyaj bazı, fondötenin kalıcılığı artırarak güzel bir görünüm sunar. Aynı zamanda, fondötenin cildinize daha kolay ve eşit bir şekilde dağılmasını sağlar.
Krem allık uygulanacaksa pudradan önce uygulanmalıdır. Toz allık pudra üzerine uygulanabilir.
Kapatıcınız ve fondöteninizin uygulama sırası için önerilerimize kulak verin. Yüzünüz soluksa fondöteni önce kullanmanız gerekir. Ardından daha fazla rötuş isteyen yerleri kapatıcı ile geçebilirsiniz. Ancak yüzünüzün rengi güzelse ve sadece birkaç ufak nokta can sıkıyorsa fondöteni kullanmanıza gerek yok.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri