Yüz temizleyici olarak kullanıldığında cildi ve ciltteki gözenekleri derinlemesine temizlemenin etkili bir yoludur. Yüzü günlük olarak suyla seyreltilmiş elma sirkesiyle yıkamak yağ, kir ve ölü cilt hücrelerine ait kalıntıları giderilmesine yardımcı olur. Elma sirkesi doğal bir cilt toniği olarak da tercih edilebilir.
Ciltte bulunan leke ile sivilcelerin üzerine elma sirkesi bir pamuk yardımı ile uygulanabilir. Bu da 30 dakika bekletilir. Ayrıca elma sirkesi maskesi soğuk su ile iyice durulanmalıdır. Bu şekilde cildin de daha iyi bir görünüme sahip olması sağlanır.
Ancak elma sirkesinin cilde direkt uygulanması tavsiye edilmiyor. Bunun yerine birkaç yemek kaşığı sirkenin su ile seyreltilerek kullanılması daha ideal oluyor. Sirkenin güçlü asidik yapısı böylece hafifletilerek olası cilt problemlerinin önüne geçebiliyor.
Elma sirkesi sitrik, malik ve amino asit içeriği ile gözenekleri sıkılaştırır, cildin pürüzsüz görünmesine yardımcı olur. Geçmişten bu yana popülerliğini yitirmeyen bir besin kaynağı olan elma sirkesi, cildiniz güzelleştirecek bir çok faydayı da beraberinde getiriyor.
ELMA SİRKESİ YÜZE NASIL UYGULANIR? 1 çay bardağı suyun içerisine 1 tatlı kaşığı elma sirkesini ekleyin ve iyice karıştırın. Elde edeceğiniz karışıma önce pamuğu batırın sonrasında ise yüzünüze sürün. Karışımı 15 dakika kadar yüzünüzde bekletip ardından yüzünüzü ılık suyla yıkayın.
İlgili 18 soru bulundu
Yaşlanma Belirtilerini Gözle Görülür Oranda Azaltır
Bu mucizevi sirkenin sahip olduğu alfa hidroksit asitler, cildi daha taze ve canlı gösteren bileşenleri oluşturur. Böylece elma sirkesi, düzenli kullanım ile birlikte cildi zamanın izlerinden arındırarak, daha genç bir görünüme kavuşturur.
Elma Sirkesi ve Cilde Faydaları
Akne gibi bakteri üremesi ile artan cilt sorunlarının tedavisinde destek olarak kullanılabilir. Cilt lekeleri için elma sirkesi kullanılabilir. Yüzdeki lekelerin açılmasına yardımcı olan sirke, düzenli kullanımda yaşlılık lekelerinin de açılmasına yardım eder.
Düzenli bir şekilde kullanıldığında ise ciltte bulunan ölü hücrelerden arındırıcı etkisi olduğu bilinmektedir. Kırışıklık izlerini de geçirici bir etkiye sahip olduğu bilinmektedir. Aynı zamanda elma sirkesinin cilt rengini açıcı bir etkiye sahip olduğu da söylenebilir.
Sirke, saçlara parlaklık verir, elma sirkesi ile ölü deriyi atarak saçta kepek sorununu uzaklaştırır. Elma sirkesi saç rengini açar mı sorusunun yanıtı evettir.
Ciltte daha derin etkiler için bir tatlı kaşığı kadar sirkeyi bir haftalık kürler şeklinde ayda bir kez deneyebilirsiniz. Tabi onu da seyrelterek, yani bir su bardağı kadar suya bir tatlı kaşığı kadar sirke koyarak tüketmeye özen gösterin. Fakat her besinde olduğu gibi sirkesinin fazla tüketimide zararlı olabilir.
Elma sirkesi cildi sıkılaştırıcı etkiye sahiptir. Böylece düzenli kullanılırsa cildin elastikiyetini korumaya ve kırışıklıkların oluşumunu önlemeye yardımcı olabilir. Et benleri genellikle tehlikeli olmayan cilt büyümeleridir. Fakat bunlar tehlikeli olmasa bile bazen estetik açıdan rahatsız edici olabilir.
Sirkeli su pek çok hastalığa iyi gelmektedir. Bağışıklık sistemini güçlendiren sirkeli su aynı zamanda cilt ve saç bakımında da kullanılır. Meyve asitlerine dayanan sirke akne oluşumunu önler. Antibakteriyel özelliği bulunan sirkeli su akne ve yara tedavisinde rahat bir şekilde kullanılır.
-Elma sirkesi cildin ph dengesini sağlayarak sebum üretimini normal seviyelere getirerek cildinizin yağlanmasını da kurumasını da engeller. Yüzünüzü düzenli olarak her gün elma sirkesi ile yıkadığınızda yüzündeki nem oranının ciddi şekilde düzeldiğini göreceksniz.
Hassas veya kuru cilde sahipseniz, elma sirkesini daha seyreltilmiş formda kullanmanız veya daha az sıklıkla uygulamanız daha uygun olabilir. Yağlı veya akneye eğilimli ciltlerde ise haftada birkaç kez kullanılabilir.
Elma sirkesini suyla seyrelterek cilde uygulayın
Sirkede bulunan bu organik asit, sivilce izlerini önleyerek iyi bir cilt görünümüne sahip olmanızı sağlar. Cildin hassasiyetine karşı elma sirkesinin kullanım şekli ve miktarı oldukça önemlidir. Cildinize uygulamadan önce bunun tahrişe neden olabileceğini unutmayınız.
Kan Şekeri Seviyesini Düşürmeye Yardımcı Olabilir
Yapılan başka bir çalışma ise uyumadan önce içilen iki kaşık elma sirkesinin ertesi sabah ölçülen açlık şekerini %4 azalttığını belirtmektedir. Dolayısıyla gece yatarken sirkeli su içmek açlık şekeri seviyesini düşürmeye yardımcı olabilir6.
Günde 1 yemek kaşığı elma sirkesi tüketenler ortalama 1 veya 2 kilo kaybedebilir. Cildi sıkılaştırma özelliği olan elma sirkesi düzenli tüketilirse yüzde ki kırışıkların oluşmasını engeller.
Not: Sirkenizi oluşurken loş bir yerde muhafaza edin. Sirke yaparken üzerinde görülebilecek beyaz tabaka (sirke anası) veya minik sirke sinekleri sizi endişelendirmesin, bu sirkenizin oluşmakta olduğunu gösterir.
Cildinizi hemen bol soğuk suyla yıkayın ki hiçbir kalıntı kalmasın. Dayanabilirseniz biraz buz da sürebilirsiniz. Daha sonra yağlı bir krem veya merhem ile cildinizi yatıştırın. Varsa yoğun nemlendirici bir yüz maskesi de yapabilirsiniz.
Cilt lekeleri ve temizliğinde: İçerdiği doğal asit sayesinde soyucu etkisi olan elma sirkesinin peeling özelliği bulunuyor. Cildinizde bulunan lekelerin üzerine sadece elma sirkesi uygulayıp 10 dakika kadar bekleyerek yüzünüzü durulayın, düzenli kullanımda lekenin renginin açıldığını fark edeceksiniz.
Ciltteki ölü derilerin atılmasını sağlar. Cildi ferahlatır. Fazla sebum üretiminin önüne geçer. Cildin pH seviyesini dengeler.
Dermatolojik Tedaviler
Kimyasal peeling, lazer tedavisi, mikrodermabrazyon veya IPL gibi tedaviler ciltteki lekelerin görünümünü azaltmak ve hatta yüzdeki kahverengi lekelere kesin çözüm için etkili olacaktır. Ancak bu tedavileri uygulamadan önce bir dermatologdan profesyonel bir değerlendirme almanız gerekiyor.
Kıyafetlerin üzerindeki lekeleri beyaz sirkeyle çıkarmak için yapmanız gerekense 1 ölçü oda sıcaklığında suya !/4 ölçü beyaz sirke koymak ve lekeli bölgeyi bu karışımda en az 30 dakika boyunca bekletmek. Lekeden arda kalan iz azaldığında ise çamaşır makinesine atmak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri