Sinirleri yatıştırıp sakinleştiren bu sağlık dolu meyve, kan basıncını düşürüyor ve nefes alışverişlerini rahatlatıyor. Kalp atışlarını düzenleyerek rahatça uykuya dalmanızı sağlıyor, stres seviyenizi azaltarak daha kaliteli uyumanıza yardımcı oluyor.
Elmada C, A, K, B6 ve E vitaminleri bulunur. C vitamini besinler yoluyla sağlanmalıdır. Yorgunluğu azaltmaya yardımcı olur, sinir sisteminin düzgün çalışması ve bağışıklık savunması için gereklidir, demir emilimini artırır. İçerisinde bulunan polifenoller sayesinde antioksidan özelliklere sahiptir.
Elma içeriğindeki lif oranı ile kilo verme konusunda destek sağlar. Kalp ve göz sağlığına iyi gelir. Bağışıklığı düzenleyerek sindirim sistemini düzenler. Aynı zamanda Parkinson, alzeihmer gibi beyin fonksiyonlarından kaynaklanan hastalıklara da fayda sağlar.
✓ Günlük 3 adet elma yenmesi 2 ayda yüzde 10 oranında kolesterol düşmesine yardımcı oluyor. Günde 3 adet elma yemenin kötü kolesterol oranını düşürürken, iyi kolesterol oranını da 4 kat arttırdığı belirtiliyor.
Yeşil elma hafif yaşam idealinde destekleyici bir meyvedir. Düzenli tüketildiğinde sindirim sistemini destekler, bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur. Hazımsızlık, kabızlık gibi sindirim problemlerinde bağırsakları harekete geçmesi için destekler, rahatlamanızı sağlayabilir.
İlgili 41 soru bulundu
Üstelik beyni o kadar iyi besler ki, düzenli elma tüketiminin Alzheimer ve Parkinson risklerini de azalttığı bilinmektedir. Elma, beyne olan bu katkıları sebebiyle de çeşitli kültürlerde bilginin ve bilgeliğin simgesi olmuştur.
Elma. İçeriğinde bol lif ve C vitamini barındıran elmayı, uyumadan önce yediğin zaman bedenini ve nefesini rahatlatır ve kolay uyumanı sağlar. Tatlı ihtiyacını karşılar ve seni gece boyunca tok tutar.
Elma kabuğunda bulunan pektin isimdeki bileşeni hazmetmek zordur, özellikle akşam saatlerinde çok daha zordur. Mide asitini artırır ve bu da rahatsızlığa yol açar. Halbuki sabah yenen elma yine kabuğundaki pektin sayesinde bağırsakları çalıştırır ve kanser riskini azaltır.
Ara öğünlerde tüketilen elma sayesinde ana öğüne kadar tok kalabilirsiniz. Gece uyku öncesinde tüketilen elma ise; ani açlık krizlerini bastırır. Uykuda metabolizmanın çalışmasını sağladığı için gece elma yemenin zararı yok faydası vardır.
Sabahları aç karnına bir adet yeşil elma tüketerek çok daha sağlıklı ve parlak bir cildin sahibi olabilirsiniz.
Kabuğuyla pişirildiğinde bağırsakları çalıştırır, yumuşatır, kabızlığı önler. İçindeki C vitamini sayesinde bağışıklık sistemi güçlenir. Gastritten kaynaklanan yanmaları hafifletir. Sabah aç karna yendiğinde kanı temizler ve toksinleri atmayı sağlar.
- Kadınlarda menopoz dönemlerinde östrojen hormonu salgılamasını olumlu etkiler. - Sinirleri kuvvetlendirir. - Böbrek taşlarını düşürmeye yardımcı olur.
Elmanın faydaları saymakla bitmiyor ve farklı şekillerde tüketildiğinde de sağlığa katkıda bulunuyor. Pişmiş veya haşlanmış elma, pektin içeriği sayesinde kolit, gastroenterit ve mide iltihabı gibi sorunları iyileştirmeye yardımcı olur. Haşlanmış elma ayrıca ishale karşı çok etkilidir.
Kırmızı elma ile karşılaştırıldığında, yeşil elma daha fazla demir, niasin, potasyum, tiamin, A vitamini, B6 vitamini ve K vitamini içerir. Kırmızı elma, antioksidanlar bakımından daha zengindir. Elma ayrıca koroner kalp hastalığı riskini azaltabilir, akciğer sağlığını iyileştirebilir ve astımı azaltabilir.
Bağırsakların çalışmasına ve dişlerin çürümesini engelleyen elma İbrahim Saraçoğlu tarafından en şifalı meyveler listesinin başında yer alıyor. İster maske olarak cilde uygulansın ister tüketilsin Elmanın Cilde Faydaları uzun bir listeye sahiptir. İçindeki A ve C vitamini sayesinde cildin yenilenmesine yardımcı olur.
Elma, yüksek lif oranı ve düşük kalorisi sayesinde kilo aldırmayan, aksine kilo verilmesine yardımcı olan bir besindir. Elmanın ara öğünlerde ya da öğün öncelerinde tüketilmesi kilo vermeye yardımcı olur.
Yani bir elmadan ortalama 135 kalori alınıyor. Fakat muzun 100 gramı 90 kalori ve ortalama bir muz 87 gram olduğu için kişi 135 kalori bile almıyor. Yani tam bir muz yediğinizde aldığınız kalori miktarı 76 oluyor." Dolayısıyla muzun elmadan daha hafif bir meyve olması, elmadan daha az kalorili olmasını sağlıyor.
Yeşil elma, spor öncesinde tüketildiğinde adeta bir enerji bombası olmaktadır. Kendinizi daha dinç hissetmek istediğinizde 1 adet orta boy yeşil elma tüketebilirsiniz. Besin değeri yüksek olduğundan dolayı, size enerji verecektir.
Elma: İçerdiği yüksek lif sayesinde uzun süre tok kalmayı sağlayan elma, metabolizmayı da hızlandırıyor. Hindistan Cevizi: Açlık hissinin kaybolmasına yardım eden hindistan cevizi, midede uzun süre kalarak tokluğun daha uzun sürmesini sağlıyor. Karaciğer metabolizma hızını ise yüzde 30 artırıyor.
Meyveler çok şekerli gıdalardır, ancak diğer taraftan vitamin, mineral ve antioksidan açısından da oldukça zengindirler. Meyve günde 4 porsiyonu geçmeyecek şekilde, yemekten en az 2 saat sonra veya aç karnına yenmelidir. Özellikle akşamları geç vakitlerde tüketilmemelidir.
Prof. Dr. Türk, meyvenin vücuda sağladığı katkılardan yararlanılmak isteniyorsa, elma, armut, portakal gibi tüm meyvelerin yemekten en az 2 saat önce ya da yemekten en az 2 saat sonra yenmesi gerektiğini söyledi.
Kahvaltıda kaliteli protein kaynağı olan yumurta, tam tahıllı ekmek, peynir, süt, mevsim sebzeleri ve kavrulmamış (tuzsuz) kuruyemişler yer almalıdır. Böylece, güne dinamik ve sağlıklı bir başlangıç yapmış olacaksınız! Güne kahvaltı ile başlamak, derslerdeki başarının da artmasını sağlar.
Elbette var! Elma ve yoğurt beslenme programlarımızda ayrı ayrı tükettiğimiz sevilen iki faydalı besindir. Her iki besin de yağ yakıcı özelliklere sahip olduğundan kilo verme konusunda favori diyet şekli olabilir. Mideye ağır gelmeyen ve tok tutan yoğurdu elma ile beraber tüketerek kısa zamanda kilo verebilirsiniz.
Yeşil elmanın içerdiği antioksidan bileşenler vücuttan toksinlerin ve fazla suyun atılmasını sağlar. Aynı zamanda metabolizma hızını arttıran yeşil elma, zayıflama diyetlerinin en büyük destekçisidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri