***Yaptığınız iç harcı muhakkak soğutun. Aksi taktirde hamurunuzun yumuşatıp ıslanmasına sebep olur istediğiniz pişirme sonucunu alamazsınız. ***Margarin muhakkak oda sıcaklığında olmalıdır. Yoksa hamurunuzun kıvam almadığını düşünüp daha fazla un ekleyip tarifin dışına çıkarsınız istediğimiz kurabiyeye ulaşamazsınız.
Elmalı kurabiye Yumuşamaması için ne yapmalı? Kurabiye hamurunu yaparken içerisine koyacağınız 3-4 yemek kaşığı soğuk su sayesinde malzemeleriniz tam kıvamında toparlanıyor ve kıvamları daha sonradan yumuşamıyor.
Kurabiye hamuru ısıdan çok etkilenir. Dinlenen hamuru çok fazla yoğurursanız elinizin sıcaklığı ile hamur yumuşar ve yayılma yapar. Elinizi soğuk su ile yıkayıp kurulayın hızlıca hamura şekil verip soğuk tepsiye hamurları dizin. Hamurunuzun yağı fazla gelmiştir yada eritilmiş yağ kullandıysanız kıvam olmamıştır.
Yumuşacık ağızda dağılan kurabiyeler yapabilmenin sırrı kurabiyenin yapımında kullanılan yağda saklı. Elbette her türlü yağla kurabiye yapılabilir ancak kurabiyelerinizin daha yumuşak ve ağızda dağılan enfes kurabiyelerden olmasını istiyorsanız kurabiye hamurunuzda tereyağı kullanmalısınız.
Çok ince bir kurabiye hamurunu 180 derecede uzun bir süre pişirirseniz sertleşir. Orta kalınlıkta bir kurabiye hamurunu 200 derecede pişirirseniz hem yanmasına hem de çok sert olmasına neden olursunuz. Bu nedenle hamurun yapısına ve kalınlığına bağlı olarak bu derecelerde, kontrollü bir şekilde pişirmeye özen gösterin.
İlgili 28 soru bulundu
Kurabiye hamuru için ideal kıvam ele yapışmayan, yumuşak ve hafif yağlı bir kıvamdır. Eğer kurabiye hamuru çok sert olursa, parçalar halinde dağılır. Bu da pişme esnasında çatlaklar oluşmasına neden olur. Kurabiye hamurunun sert olmasının nedenleri malzemeleri çok soğuk bir şekilde kullanmaktır.
Çok soğuk şekilde kullanılmaya çalışıldığında ya da eritilmiş tereyağı henüz sıcakken ilave edildiğinde hamurun sertleşmesine neden olabiliyor. İkinci neden ise gereğinden fazla un ilave etmek. Kurabiye hamuru yumuşak, ele yapışmayan, hafif yağlı olması gereken bir hamur çeşidi.
Pastane Usulü Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
250grammargarin. 1yemek kaşığıyoğurt. 2çay bardağıpudra şekeri.
Kurabiye gibi tariflerde nişasta kullanıldığında gevrek bir doku oluşur. Kurabiyeyi ağızda dağıtan unsur, tercih edilen nişastadır. Kıyır kıyır diye tabir edilen kurabiyeler genelde nişastalı kurabiye tarifleriyle ortaya çıkar.
Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine kurabiyeleri dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Oda sıcaklığına geldikten sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin. Kurabiyeleriniz artık servise hazır!
Kurabiyelerimizi 170 derece fırında altı pembeleşecek ve üzeri beyaz kalacak şekilde kontrollü olarak pişirelim. Pişme süresi fırından fırına farklılık gösterebilir. Yaklaşık 30 dakika içerisinde kurabiyelerimiz hazır olacaktır. Kurabiyeleri fırından aldıktan sonra soğuyuncaya kadar bekletelim.
Özellikle sıvı yağ ya da eritilmiş tereyağı kullanılan hamurlarda hamura daha az un konuluyor. Bu şekilde homojen kıvamlı bir kurabiye hamuru elde edilemiyor ve kurabiye hamuru pişirilirken dağılıyor ve yayılıyor.
Elmalı Turta Nasıl Yapılır? Derin bir kaba 125 gr tereyağ, yarım çay bardağı sıvıyağ ve 1 adet yumurta koyun. Üzerine 10 yemek kaşığı şeker, yarım paket kabartma tozu, yarım paket vanilya ve azar azar un ekleyin. Tüm malzemeleri ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Benden sıklıkla istenen Sıvıyağlı Kolay Elmalı Kurabiye Tarifi paylaşıyorum bugün. Evet, bu sevimli kurabiyeler margarinsiz tereyağsız… Sıvıyağ ile beklemeden kolaycacık hazırlanıyor. Havalar da soğumaya başladığına göre çayın kahvenin yanına bol bol pişirir afiyetle yersiniz.
EĞER KURABİYELERİN HEPSİNİ TÜKETMEYECEKSENİZ PUDRA ŞEKERİNİ YEDİKÇE ÜZERİNE SERPİN. YENİR DİYE DÜŞÜNÜP HEPSİNE PUDRA ŞEKERİ SERPTİYSENİZ VE KALAN OLDUYSA HİÇBİR ŞEKİLDE KAPAKLI BİR KAPLA YADA STREÇLEYİP KALDIRMAYIN.
Tereyağı kullanımına göre lezzeti çok daha hafif olur, tazelik süresi özellikle de hamurun içerisinde başka süt ürünü yoksa daha uzun süredir. Kıtır kıtır kurabiyeler yapmak istiyorsanız sıvı yağlar tercihiniz olacaktır. Sıvı yağ ile hazırlanan hamurlar buzlukta daha kısa süre dayanır.
Hangi Nişastayı Kullanmalıyız? Kurabiye yapımında en çok mısır ve buğday nişastası tercih edilir. Nişasta, kurabiyelerin daha uzun süre dayanmasını sağlar ve kurabiyenin ağızda dağılmasına yardımcı olur. Hamura şekil vermek ve daha ince bir şekilde açmak için, buğday nişastasını tercih edebilirsiniz.
Nişastalı Kurabiye İçin Malzemeler :
250 gr tereyağı (oda sıcaklığında) 2 adet yumurta. 1 su bardağı pudra şekeri. 2,5 su bardağı nişasta.
Tarifte kullandığınız sirke ve nişasta kurabiyelerin kıyır kıyır bir dokuda olmasını sağlar.
Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Gerekli Malzemeler:
6 su bardağı un. 6 adet Elma. 200 gram tereyağı 2 yumurta.
Un yerine nişasta kullanmak kurabiyenizin daha ağızda dağılan bir kıvam almasına, kabartma tozu yerine de karbonat kullanmak daha yumuşak olmasına yardımcı olur. Bu yüzden ağızda dağılan kurabiyeler elde etmek istiyorsanız bu iki malzemeyi kullanmanızda fayda var.
KURABİYE SERT OLURSA NE YAPILIR? Kurabiye hamurunuz yaparken de sert bir kıvama gelebilir. Böyle durumlarda içerisine eritilmiş tereyağı ya da margarin ilave edin ve yoğurun.
Özellikle ince biçimli kurabiyeler 160 derecelik bir ayarda 7-8 dakika pişirilir ise doğru olacaktır. Bunun yanı sıra, hafif kalınlıkta olan kurabiyeler ise 165 derecelik bir ayarla birlikte 10-15 dakikalık sürede pişirilir ise güzel bir kurabiye elde edilebilmektedir.
Yumuşak kurabiyeleri nemli tutmak için kaba bir dilim ekmek ekleyebilirsiniz. Ekmek, kurabiyeler yerine kuru havayı emecek ve bayatlamalarını önlemeye yardımcı olacaktır. Düzgün yapıldığında, yumuşak kurabiyeler buzdolabında üç gün ve dondurucuda üç aya kadar dayanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri