Keylogger bilgisayardaki tüm tuş vuruşlarını kaydederek belirlenen hedefe bu verileri aktaran yazılımlardır. KEY İngilizce olarak tuş anlamına gelmektedir, LOG ise bir sürecin kaydı anlamına gelirken bu iki kelime birleşerek Keylogger Türkçesi ile “Tuş Kaydedici” olmaktadır.
Yöntem 1: Ctrl + alt + delete tuşlarına basıp "işlemler" menüsüne geliyorsunuz. Services.exe karşısında SYSTEM yerine admin vs. yazıyorsa keylogger vardır. Yöntem 2: c:/windows/system32 klasörüne girin. SystemDll32.exe ve SystemDll32.log dosyalarını görüyorsan pc'de keylogger var demektir.
Keylogger, klavyenizde bastığınız her tuşu ve dolayısıyla yazdığınız her şeyi kaydetme yeteneğine sahip kötü amaçlı takip aracıdır. Yaptığınız her tuş vuruşunu kaydeder ve sizi sürekli olarak izler.
Keylogger yazılımları, bilgisayar kullanıcısının klavye hareketlerini takip eden, bir şifre girerken veya yazı yazarken basılan tuşları dinleyen bir yazılım sayesinde gizliliğinizi manipüle eden zararlı yazılımlardır.
Yazılım Tabanlı Keyloggerlar. Yazılım tabanlı keyloggerlar, klavyede gerçekleşen her tuş hareketini kaydetmek amacıyla tasarlanmış kod tabanlı bilgisayar uygulamalarıdır. Bu uygulamalar bilgisayarınıza bulaştıktan / yerleştirildikten sonra tüm tuş girişleriniz kaydedilerek siber saldırgana iletilir.
İlgili 18 soru bulundu
Keylogger, Android telefonlarda/tabletlerde yazılan her şeyi yakalar ve mesajları, IM'leri ve tüm telefon aktivitelerini izler. Bu bilgileri gizli raporlar halinde toplar ve daha sonra görebilmeniz için güvenli web hesabınıza iletir. Android keylogger, SPYERA'nin en güçlü özelliklerinden biridir.
iPhone Keylogger arka planda çalışır, tamamen gizlidir ve iPhone'deki her etkinliği yakalar. Keylogger iPhone uygulaması SMS, E-posta, ziyaret edilen Web Sayfaları, Notlar, Takvim, iMessage, BBM, Facebook Sohbeti, Skype, Line, WhatsApp, WeChat, PIN ve Viber'i yakalar.
Keylogger'lar, her ne kadar Windows kullanıcıları sorun yaşasa da Linux ve macOS işletim sistemleri için de mevcut. Ayrıca Android ve iOS gibi mobil işletim sistemlerinin de benzer zararlı yazılımlardan etkilendiğini hatırlatalım.
Keylogger yazılımı, Apple iPhone ve Android cihazlar gibi akıllı telefonlarda da kullanılabilir. Keylogger'lar genellikle siber suçlular tarafından kişisel olarak tanımlanabilir bilgileri (PII), oturum açma kimlik bilgilerini ve hassas kurumsal verileri çalmak için bir casus yazılım aracı olarak kullanılır.
Android telefonda casus yazılımları nasıl tespit edebilirsiniz? Ayarlar'a bakarsanız, Google Play Store'da olmayan uygulamaların indirilmesine ve yüklenmesine izin veren bir ayar görürsünüz. Bunun etkinleştirilmiş olması, potansiyel casus yazılımların yanlışlıkla yüklenmiş olabileceğinin bir işaretidir.
Örneğin, bir hacker, bir web sitesi veya bir uygulama gibi bir hizmeti kullanarak, kullanıcının bilgilerini çalmak için bir MITM saldırısı gerçekleştirebilir. Saldırgan, kullanıcının şifrelerini, kullanıcı adlarını veya kredi kartı bilgilerini çalabilir ve bu bilgileri kötü amaçlı amaçlar için kullanabilir.
Ne İşe Yarar? Casus yazılım, bilgisayarlara ve internete bağlı diğer cihazlara bulaşan; tarama alışkanlıklarınızı, ziyaret ettiğiniz web sitelerini ve çevrimiçi satın alma işlemlerinizi gizlice kaydeden kötü amaçlı bir yazılımdır.
Bu anlamda hemen hemen her an bilgisayarınız keylogger tehditine açık durumdadır. Her ne kadar günümüzde Windows Defender'ın kapatılmaması keylogger tespiti için yeterli olsa da bazı keylogger yazılımları kolayca tespit edilemeyebilir.
1-)Ctrl + alt + delete tuşlarına basıp "işlemler" menüsüne geliyorsunuz. Services.exe karşısında SYSTEM yerine admin vs. yazıyorsa keylogger vardır.
Bir keylogger, yazdıklarınızı kaydetmek için tasarlanmış bir yazılım veya donanım parçasıdır. Bu, bilgisayarınıza yüklenmiş bir program veya bilgisayarınıza ve yazdığınız her şeyin kaydını tutan klavyeye bağlı küçük bir aygıt olabilir.
SİRCAM. W32.Sircam.Worm@mm adlı zararlı yazılım ilk olarak 2001 yılında ortaya çıktı. Yerleştiği bilgisayarları ele geçiren ve sistemden seçtiği dosyaları rastgele iletişim listesindeki kişilere yollayan bu zararlı yazılım birçok kişiyi kandırmıştı.
AV-TEST tarafından yapılan testler nihayetinde en başarılı antivirüs yazılımları Avast, Avira, Bitdefender, G DATA, Kaspersky ve Trend Micro olarak belirlendi. Dünya genelinde oldukça popüler olan bu yazılımlar; koruma, performans, kullanılabilir testlerinden tam puan almayı başardılar.
Bilgi Kaybı Bazı virüsler bilgisayardaki dosyaları siler veya şifrelerler. Şifreledikleri dosyalarınız için de fidye talep ederler.
Virüsler elektronik cihazlara genellikle çeşitli indirme işlemleriyle bulaşır. Zararlı yazılımlar telefona pek çok farklı yolla bulaşabilir. Virüsler telefona gönderilen mesaj ve maillerin içerisinde de gizlenmiş olabilir. Bu tip mesajlarda genel de tıklanması istenen bir bağlantı mevcuttur.
Korsanlar kötü amaçlı yazılımları popüler veya yeni uygulamalar olarak gizleyip uygulama mağazalarına eklerler. Kötü amaçlı yazılımların şüpheli çevrimiçi reklamlar üzerinden yayılmasına bu ad verilir. Bu reklamlara tıkladığınızda telefonunuza kötü amaçlı yazılım bulaşabilir.
Sanal klavyelere yönelik kötücül yazılımlardan olan Screen Logger, ekran klavyesinde yaptığımız tıklamaların fotoğraflarını çekerek şifrelerin ele geçirilmesini sağlar.
Konuşmak İçin Basılı Tutun: Siri'nin düğmeyi basılı tuttuğunuzda mı yanıt vereceğini seçin. Parmağı Koyarak Aç: Touch ID'li iPhone'da, parmağınızı Touch ID'ye koyarak iPhone'un kilidini açıp onu başlatabilirsiniz.
Aygıtınızı bulmak için iCloud.com/find adresine giriş yapın. Alternatif olarak, sahip olduğunuz başka bir Apple aygıtında Bul uygulamasını kullanabilirsiniz. iPhone, iPad veya iPod touch'ınız aygıtlar listesinde görünmüyorsa Bul özelliği açık değildir. Bul kapalı olsa bile hesabınızı koruyabilirsiniz.
Touch ID ile iPhone'un kilidini açma:
iPhone'un kilidini açmak için Touch ID ile kaydettiğiniz parmağı kullanarak Ana Ekran düğmesine basın. iPhone'u yeniden kilitlemek için yan düğmeye basın. Ekrana bir dakika kadar dokunmazsanız iPhone otomatik olarak kilitlenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri