Elvin ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ve Elvin adını koymak caizdir.
Önceleri sadece Bulgaristan ve Azerbaycan doğumlularda görülen isim yakın yıllarda Kürt illeri hariç her kesimde benimsenmiştir.
Elvin ismi Arapça kökenli isimlerden biridir ve Türkçemize de Arapça dilinden gelmiştir. Elvin isminin anlamı sıcak, cennet çiçeği demektir. Aynı zamanda gökkuşağının her bir tayfına da Elvin denir.
Defne ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ve Defne ismini koymak caizdir.
Bade isminin konulması dinen caizdir ve bu nedenle de kız bebeklere konulmaktadır. Bade, TDK sözlük anlamı olarak şarap, aşk şarabı anlamlarına gelen bir isimdir.
İlgili 45 soru bulundu
Azra ismi Arapça kökenli bir kelime olarak bilinmektedir. Arapça bir kelime olmasına rağmen ise Kur'an'da geçmeyen isimler arasında yer almaktadır.
Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri konulmamalı, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Bu sadece Allah'a mahsus bir durumdur, isim olarak kullanılamaz.
Lina ismi Kur'an'da Haşr Suresi'nde geçer. Haşr Suresi'nin 5. ayetinde gelmektedir. Lina, Haşr Suresi'nin 5. ayetinde hurma ağacı olarak geçmektedir. Hurma ağacı manasına geliyor.
Mira ismi, Kur'an'ı Kerim'de yer alan Kehf suresinde geçer. Kehf suresinin 22. ayeti ise, İnsanların Ashab-ı Kehf hakkındaki tartışmalarını ifade ederken kullanılır.
Ela ismi Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre sarıya çalan yeşil renk, kahverengi renk ve bir göz rengi anlamları ile karşımıza çıkmaktadır. Ela İsmi Kur'an'da Geçer mi? Ela ismi Arapça kökenli bir isimdir. Ancak isim Kur'an da yer almamaktadır.
Merhamet sahibi olmak, insanlara yardım etmek bu ismin temsil ettiği değerlerdir. ELVİN İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU? Elvin ismi Kur'an-ı Kerim'in herhangi bir suresi veya ayetinde yer bulunmamaktadır. Arapça kökenli bir isim olduğu halde Kuran'da geçen isimlerden biri değildir.
Lalin ne demek? Türkçe, Arapça ve Farsça kökenli bir isim olan Lalin ismi, son yıllarda özellikle kız bebeklere veriliyor. Lalin isminin anlamı eski dilde kırmızı renkli olan anlamına gelmektedir. Yakut kırmızısı anlamını da taşımaktadır.
Lena ismi Alina ve Helena isimlerinin sonundan gelmektedir. İbranice'de Magdalalı Kadın, Arapça'da bizim için, bizden biri ve insan anlamlarına geliyor. Yunanca'da ise günışığı ya da ayışığı anlamına gelir. Lena şu şekillerde telaffuz edilir; Lii-na, Liyna, Lena ya da Ley-na.
Kader ismi Arapça kökenlidir.
Neva, Fransızca ve Arapça kökenli bir isimdir.
Arapça kökenli bir sözcük olan Enver kelimesi, en nurlu, parlak, ışıltılı gibi anlamlara gelir.
Özellikle kız bebek bekleyen veya isteyen aileler, Alya adına rağbet gösteriyor. Alya ismi Arapça kökenli olup (أَلْعَلياءُ) “şeref”, “sema”, “dağ tepesi” ve “yüksek yer” manalarına gelmektedir. . Alya ismi Arapça kökenli bir isim olmasına rağmen Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir.
Elisa isminin anlamı, cennet kapısında bekleyen melektir. Dini bir anlam taşıyan isim Kuran'da geçmemektedir. Ayrıca Elisa, Hz. Zekeriya'nın hanımının ismidir.
Begüm ismi köken olarak Arapça değildir. Farsça ve Türkçe kökenli olan bu isim Kuran-ı Kerim'de geçmemektedir. Ancak kelime anlamı olarak İslam dinine aykırı manalar içermediği için alimler tarafından caiz olduğu söylenmektedir. Bu sebeple caiz olmayan isim listelerinde yer almamaktadır.
Lina: Cennetteki hurma ağacı, hurma fidesi anlamına gelir.
Aden ismi Kuran'ı Kerim'de, 4 ayrı surede geçmektedir. Necm ve Hud surelerinde helak olan kavimlerden birinin adı ''Adn'' olarak geçer. Furkan ve Ankebut Surelerinde ise altından ırmaklar akan ve sayısız meyvenin olduğu cennet bahçelerinin adının Aden olduğu bildirilir.
Meyra, Arapça kökenli bir isimdir ve dilimize de Arapça dilinden geçmiştir. Meyra isminin anlamı parlayan ışık anlamına gelir. Aynı zamanda erdem, doğruluk ya da fazilet gibi anlamlara da gelmektedir.
12665 (1) Ashabdan biri olan Ebu Vehb b. el-Cüşemi'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: ''Peygamberlerin isimlerini kullanın, Allah'ın en sevdiği isimler; Abdullah ve Abdurrahmanıdır.
"Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) Ya'la, Bereket, Eflah, Yesâr, Nâfi ve benzeri isimlerin kullanılmasını yasaklamayı arzu etmişti. Süveyda, Sergen, Alev, Senem gibi isimlerin de bebeklere koyulması anlamları itibariyle uygun görülmemiştir.
Değerli kardeşimiz, Sünnet olan isim koymaktır. Tek isim de çift isim de sünnettir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri