EMEK OLMADAN YEMEK OLMAZ TDK SÖZLÜK ANLAMI Türk Dil Kurumu Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü'ne göre "emek olmadan yemek olmaz" atasözü; "geçinmek için çalışıp kazanmak gerekir" anlamına gelir. Bu atasözü hem maddi anlamda kullanılır hem de kişiyi çalışmaya teşvik etmek amacıyla kullanılır.
Cevap: yaşayabilmek, harcayabilmek için çalışıp kazanmak gerekir.
Emek, başarının anahtarı olarak görülür ve çalışmadan elde edilen başarının kalıcı olmayacağını belirtir.
Zahmetsiz Rahmet Olmaz Atasözünün Anlamı Nedir? (
Sıkıntı çekilmeden, uğraşılmadan, istenilen sonuç elde edilemez. Her nimetin bir külfeti vardır. Sıkıntı çekmeden, bazı özverilerde bulunmadan, yorulmadan hiçbir şey elde edilemez. Her güzel sonuç için çabalamak gerekir.
Emek olmadan yemek olmaz atasözünde, kişinin temel ihtiyaçlarını karşılamak için çaba sarf etmesi gerektiği vurgulanır. Sadece gayretli olan kişiler, başkalarına muhtaç olmaktan kurtulur ve hayatını idame ettirebilir.
İlgili 20 soru bulundu
Emek olmadan yemek olmaz atasözü, tüm insanların bir şeyleri elde edebilmek için mutlaka bir çaba ve gayret göstermeleri gerektiğini bildiren bir sözdür. İnsanlar düzenli olarak çalışmadan istedikleri şeyleri elde edemezler. İstedikleri her ne olursa olsun ulaşabilmek için çalışmaları gerekir.
"Ağaç yaşken eğilir " Atasözünün Anlamı: Bu iki atasözü de, eğitim ve öğretimin küçük yaşlarda başlaması gerektiğini, çünkü bu dönemde öğrenilenlerin kişi üzerinde daha etkili olacağını vurgular.
"Deniz kenarında dalga eksik olmaz." Bu atasözü, bazı durumların veya yerlerin sürekli olarak belirli olaylara veya durumlara maruz kaldığını belirtir.
Bir kimsenin sözünü başka bir kimseye iletmekle görevli kişi, bu sözlerden sorumlu değildir. Sözler kırıcı ise bunda aracının bir suçu yoktur. Onu cezalandırmak gibi bir davranışta bulunulmamalıdır.
"Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur" Atasözünün Anlamı: Bir işe veya mülke düzenli bakım ve ilgi gösterilirse verimli hale gelir, aksi takdirde o iş ya da mülk değerini kaybeder. İlgi ve bakımın önemini vurgular.
Emek olmadan yemek olmaz - Vikisözlük.
Aslen Archibald Witwitcky'nin sözü.
-Emeksiz yemek olmaz: Ekonomik bir kazanç elde edilebilmesi için mutlaka çaba gösterilmiş, bir emek harcanmış olması gerekir. -Gül dikensiz, safa cefasız olmaz: Rahat ve mutlu bir sonuca ulaşmanın gerektirdiği maliyet veya sıkıntılara katlanmak gerekir.
Zorla Güzellik Olmaz Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Zorla güzellik olmaz atasözünün anlamı genel olarak isteyerek yapılmayan bir işin verimsiz olması ve gereğinden fazla uzun sürmesi şeklinde ifade edilebilir.
"Dost kara günde belli olur" Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, zor zamanlarda gerçek dostların kimler olduğunun anlaşıldığını ifade eder. İyi zamanlarda herkes dost gibi görünebilir, ancak zorluklarla karşılaştığımızda yanımızda olan ve bize destek olan kişilerin gerçek dostlarımız olduğunu belirtir.
Nasıl, bir tek taş ile duvar örülemezse, insan da tek başına önemli bir işi başaramaz. Başkalarıyla ilişki kurmak, iş birliği yapmak zorundadır.
Gemisini Kurtaran Kaptan Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: güç bir duruma düşüldüğünde ne yapıp edip kendisini veya yakın çevresindekileri kurtaranlar için söylenen bir söz.
Güneş balçıkla sıvanmaz sözüyle herkesçe bilinen ve farkında olunan bazı gerçeklerin değiştirilemeyeceği ifade edilmektedir. Güneşin o büyüklüğü ile sıvanması mümkün olmadığı gibi; bir gerçeğin de yalanla örtbas edilmesi mümkün değildir.
[1] İki kişi ile yapılması gereken bir işi tek kişi ile yapmaya kalkışmak yanlıştır.
Bu atasözü, her insanın hata yapabileceğine işaret eder. Tıpkı en yüksek dağların bile zaman zaman dumanlandığı gibi, herkesin de hata yapabileceğini belirtir.
"Armutun iyisini ayılar yer " Atasözünün Anlamı: İyi olan her şey, bilen ve anlayan kişiler tarafından takdir edilir ve tüketilir.
Toplumda yüksek ekonomik ve sosyal seviyeye sahip insanların bu konumlarından kaynaklanan sorumlulukları ve bu sorumluluklarından kaynaklanan birtakım sorunları ve sıkıntıları vardır. Bu durum, zenginlik ve makam devam ettiği sürece bir hiçtir.
"Balık baştan kokar" Atasözünün Anlamı: Bir oluşum, organizasyon veya toplulukta sorun varsa, bu sorunun liderlikten veya yönetimden kaynaklandığını ifade eden bir atasözüdür. Sorunların çözümü için liderliğin veya yönetimin düzeltilmesi gerektiğini belirtir. Seminerler ve Konferanslara Ulaşmak İçin Tıklayınız.
"Aslan yattığı yerden belli olur " Atasözünün Anlamı: Birinin karakteri veya özellikleri, onun alışkanlıklarından veya yaşam tarzından anlaşılır.
Bal Tutan Parmağını Yalar Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: imkânları geniş bir işin başında bulunan kimse bunlardan az da olsa yararlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri