Emekli olup olmadığını görmek isteyenler, SGK Hizmet Dökümü hizmetini kullanabilir. e-Devlet üzerinden erişilen SGK hizmetleri sayfasından döküm alınabilir. Burada yer alan bilgiler EYT şartlarını karşılıyorsa, "emekli olabilir" yazısı alınabilir.
e-Devlet girişi yaptıktan sonra arama kısmına 'aylık', 'emekli', 'gelir' kelimelerinden birini yazdıktan sonra çıkan sonuçlardan 'gelir, aylık ödenek talep belgesinin verilmesi belgesine tıklanacak. Ekrandaki 'YENİ BAŞVURU' sekmesi tıklanacak. Tahsis talep türü olarak ise 'yaşlılık aylığı' seçilecek.
Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı kişiler tarafından alınabilen ve sigortalı prim, sigorta bilgilerinin yer aldığı belgeye SGK hizmet dökümü belgesi denir.
4a, SGK'lılar için kullanılan bir tabirdir. E-Devlet şifresi ile sisteme giriş yaptıktan sonra “Çalışma Hayatım” kısmından emeklilikle ilgili detaylara ulaşılabilir. “Çalışma Hayatım” kısmından “Emekli” yazan alana tıklayarak emeklilikle ilgili bazı bilgilere erişim sağlanabilir.
4A maaş bordrosu almak için, işyerine gitmeniz ve maaşınızı alacağınız tarihte 4A maaş bordrosu talebinde bulunmanız gerekir. 4A Maaş bordronuza E-devlet sistemi üzerinden de bakabilirsiniz.
İlgili 41 soru bulundu
Bunlar sigortalı günlerine ait bilgiler, primleri ya da emekli maaş dökümleriyle ilgili olabilir. e-Devlet Kapısı bünyesinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu sayfası sayesinde 4A (SSK), 4B (BAĞ-KUR) ya da 4C( Emekli sandığı) ile sigortalı olun tüm bilgilerinize dakikalar içinde online ulaşabilirsiniz.
E-Devlet sistemi üzerinde bulunan Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti için (e-Devlet e-Bordro Sorgulama) bağlantısına tıklayarak sorgulama bölümüne ulaşabilirsiniz. Burada e-Devlet şifrenizle sisteme giriş yapın. Daha sonra e-bordro hangi yıl ve aydaki dökümü istiyorsanız yıl ve ay seçmeniz gerek.
kimlik numaranızı ve e-devlet şifremizi girdikten sonra sisteme giriş yap butonuna tıklamanız gerekir. Daha sonra yönlendirildiğiniz sayfada başvuru yılınızı seçerek Sorgula butonuna tıklamanız gerekmektedir. Böylelikle e-devlet üzerinden emeklilik başvuru sorgulaması tamamlanmış olur.
e- Devlet Kapısı → Sosyal Güvenlik Kurumu → SGK Tescil ve Hizmet Dökümü kısmından sağ üst kısımda bulunan “Barkodlu Belge Oluştur” linkine tıklayarak SGK onaylı üzerinde barkod bulunan hizmet dökümü alabilirsin.
SSK emeklilik için kayıt yapmak için sigortalı çalışan vatandaşların emeklilik için belirlenmiş olan iş günlerini tamamlamış ve primlerini doldurmuş olmaları gerekir. 4A emeklilik kaydı işlemlerini E-Devlet sisteminden yararlanarak kolaylıkla yapmak mümkündür.
turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet sistemine giriş yapılır. Arama kısmına aylık/emekli/gelir kelimelerinden herhangi biri yazılarak ekrana gelen Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesinin Verilmesi bağlantısına tıklanır. Gelen ekranda “Yeni Başvuru” tıklanır.
Emekli olup olmadığını görmek isteyenler, SGK Hizmet Dökümü hizmetini kullanabilir. e-Devlet üzerinden erişilen SGK hizmetleri sayfasından döküm alınabilir.
EYT kapsamında emekli olabilir yazısını çalışanın SGK'ya gitmeden, e-devlet üzerinden alacağı "Hizmet Dökümü" "Normal Şartlarda Ne Zaman Emekli Olurum" sorgulama dökümü veya "Çalışma Hayatım" ekranından alacağı bilgiler yeterli olacaktır. İlgili yazı için DÖKÜMAN İNDİR kısmına tıklayın.
raporlarınıza e-Devlet Kapısı üzerinden ulaşabilirsiniz.
Tahsis talep formu sigortalı bir bireyin vefat ettikten sonra 18 yaşından büyük hak sahiplerinin maaş, cenaze ve evlenme yardımı alma talepleri yapmak için teslim etmeleri gereken bir formdur.
E-Devlet 4A emeklilik sorgulaması yapmak istiyorsanız ilk olarak, https://www.turkiye.gov.tr/4a-hizmet-dokumu sorgu ekranından kimliğimi şimdi doğrula butonuna tıklayınız. Daha sonra kimliğinizi doğrulamak için TC kimlik numaranızı ve şifrenizi giriniz. Bu şekilde e Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz.
Milli Eğitim Bakanlığına tıklanır. "Öğrencilik Belgesi Sorgulama" tıklanır. 1. "Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum." Onay kutusu seçilerek, "Sorgula" butonuna tıklanır. Öğrenci belgesi çıkartılacak öğrencinin isminin hizasında bulunan "Barkodlu Belge" seçeneği tıklanır.
e-Devlet mobil uygulamasında yer alan Barkodlu Belge Doğrulama özelliği ile, belgenin üzerindeki karekod'u okutarak, belgeleri daha hızlı ve kolay bir şekilde doğrulayabilirsiniz.
Gelir belgesi, kişinin aylık kazancına yönelik detaylı bilgileri paylaştığı belgedir. Bu belgeleri almak için barkodlu SGK hizmet dökümü, son aya ait olan ve onay barındıran maaş bordrosu, maaş bordrosu yok ise net maaşı tutarını gösteren iş yeri imzalı belge ile gelir belgesi alınabilmektedir.
Ekranda çıkan bilgiler ışığında emekliliğinize dair bilgileri görüntüleyebilirsiniz. Emeklilik Gelen Evrak Kayıtlı Ne Demek? Erken emeklilik tescil belgeleri, bir kişinin mesleği veya ülkesi tarafından belirlenen resmi emeklilik yaşından daha erken bir yaşta emekli olma hakkını onaylayan veya garanti eden belgelerdir.
SGK ile olan yazışmalarında bir evrakın işleme alınmadan önce SGK gelen evrak dosyasına konulduğunu veya SGK tarafından işleme alınmadan önce bu dosyadan çıkarıldığını ifade eder.
DYS evrak takibi ise, bu dijital belgelerin yönetimi sürecinde belgelerin takibinin yapılması anlamına gelir. Bu takip sayesinde, belgelerinizin hangi aşamada olduğunu, kim tarafından işlendiğini, ne zaman ve nasıl değiştirildiğini takip edebilirsiniz.
Devletin belirlediği zaman dilimi kadar çalışmış ve sigorta prim borçlarını ödeyerek emekli olmuş kişiler de tıpkı kamu görevlileri gibi internet üzerinden maaş bordrosu sorgulayabilirler.
E-devlet sistemine T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapınız. Arama kısmına "Emekli Hizmet Dökümü" veya "Emekli Aylığı Sorgulama" yazarak çıkan sonucu tıklayınız. İlgili bölümde, emekli maaşı ve emekli kök aylığı gibi bilgilere erişim sağlayabileceğiniz bir ekran görüntülenecektir.
Genel ve kısa tabiriyle bordro, "işveren tarafından her ay işçiye ödenmesi gereken ücretin ve ücret üzerinden yapılan yasal ve özel kesintilerin gösterildiği kıymetli bir evraktır." Maaş bordrosu, işverenin işçiye ücret ödeme yükümlülüğünü beyan ettiğini kanıtlayan belge niteliğindedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri