Bağ-Kur kapsamında gelir ve aylık alanların tamamına 5 Nisan'da ödeme yapılacak. Emekli Sandığı kapsamında gelir ve aylık alanlardan maaş ödeme günü ayın 1 ve 2'si olanlara da bayram ikramiyeleri ödenmeye başlandı. Maaş ödeme günü 3, 4 ve 5'i olanlara ise 3 ile 5 Nisan arasında ikramiyeleri ödenecek.
EMEKLİ MAAŞLARI VE İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK? Buna göre, SSK kapsamında gelir ve aylık alanlardan maaş ödeme günü ayın 17 ve 18'i olanlara 2 Nisan, 19, 20, 21 ve 22'si olanlara 3 Nisan, 23, 24, 25 ve 26'sı olanlara 4 Nisan'da ikramiyeleri ödenecek.
Emekli Sandığı emeklisi olan ve maaşlarını her ayın 1'inde ve 2'sinde alanlara bayram ikramiyeleri 2 Nisan Salı günü yatırılacak.
Emekli bayram ikramiyesi ödemeleri 5 Nisan tarihine kadar yatırılacak. 2024 yılında bayram ikramiyesi tutarı 3.000 lira olarak belirlendi.
Emekli ikramiyesi, uzun çalışma hayatının sonunda kamu görevlilerine ödenen toplu paradır. Pek çok memur, doğal olarak, emekliliğe yaklaşırken bu toplu ödeme üzerine planlar yapmaya başlar. Mevzuattaki şartlar sağlandığı taktirde ikramiyenin alınması basit bir rutin işlemden ibarettir.
İlgili 28 soru bulundu
Emekli vatandaşlarımız, bayram ikramiyeleri ile seyyanen yapılan ödemelerinin; ikramiye yılı, ikramiye tipi, ikramiye tutarı ve ödeme durumu bilgilerini artık “Emekliler için Bayram İkramiyesi ve Seyyanen Ödeme Sorgulama” hizmeti ile e-Devle Kapısı üzerinden görüntüleyebilirler.
Bayram ikramiyesi ödemeleri şubelere gitmeden kontrol edilebilecek. e-Devlet üzerinden hak sahipleri ikramiyelerin yatıp yatmadığını kontrol edebilecek.
Emekli Bayram İkramiyeleri 14-19 Nisan Arasında Zamlı Olarak Hesaplara Yatırılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2023 yılı Ramazan Bayramı Emekli Bayram İkramiyelerinin zamlı olarak bayramdan önce 14-19 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatırılacağını duyurdu.
EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ 3.000 LİRA OLDU
Yeni yıl ile beraber SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin aldığı bayram ikramiyeleri %50 artışla 3.000 liraya yükseltildi. Emekliler Ramazan Bayramı'nın yanı sıra Kurban Bayramı'nda da ikramiye ödemesi alacak. 2024 yılında Kurban Bayramı 16 Haziran tarihine denk geliyor.
Maaş ödemeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı aracılığıyla yapılırken bakanlık çalışanları bu tarihlerde izinli olacak. Bayram sonrasında yaşanabilecek yoğunluğun önüne geçilmesi için memur ve emekli maaşı ödemelerinin 10 Nisan'da başlayacak bayramdan önce yatması bekleniyor.
Emekliye 5 bin lira ikramiye ödemesi bugün hesaplara yatmaya başladı. Destekten, daha önce kapsam dışı kalan çalışan emeklilerin tamamı faydalanabilecek.
Son olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edilen Kanun Teklifi ile de SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşlarındaki artış oranı yüzde 42,57'den yüzde 49,25'e yükseltildi. Böylece 7.750 TL emekli maaşı alan SSK ve BAĞ-KUR emeklisi son %49,25'luk artışla 11.566 TL maaş alabilecek düzeye getirildi.
Bugün Resmi Gazete'de yayınlanan 7491 sayılı Kanun'un 55. maddesiyle de, bu geçici 98. maddenin 4. fıkrası yürürlükten kaldırılarak, çalışan emeklilere de 5000 TL ödenmesi sağlanmış oldu.
Ramazan Bayramı bu yıl 10 Nisan tarihinde idrak edilecek. Bayram tatili öncesindeki arefe günü ve 1.5 gün idari izne dahil edilecek. Emekli aylıkları, normal ödeme takvimine göre her ayın 17'sinde yatırılmaya başlanıyor.
DUL VE YETİM MAAŞI BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR? Eşinin veya babasının vefatı sebebiyle emekli maaşının yüzde 75'ini alan dul ve yetimlere 2250 lira, yüzde 50'sini hak edenlere 1500 lira, yüzde 25'ini hak edenlere ise 750 lira ikramiye yatırılacak. Şurada Paylaş!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin bayram ikramiyesi ödemelerinin 2 Nisan ile 5 Nisan tarihleri arasında banka hesaplarına yatırılacağını açıkladı
Şurada Paylaş! DUL VE YETİM MAAŞI BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR? Eşinin veya babasının vefatı sebebiyle emekli maaşının yüzde 75'ini alan dul ve yetimlere 2250 lira, yüzde 50'sini hak edenlere 1500 lira, yüzde 25'ini hak edenlere ise 750 lira ikramiye yatırılacak. Şurada Paylaş!
Sosyal Güvenlik Kurumu'na şahsen gidilerek başvuru detayları öğrenilebileceği gibi SGK'nın sitesi üzerinden de başvuru sonucu takip edilebilir. SGK'nın internet sitesi üzerinden yapılan sorgulamalar için öncelikle T.C. kimlik numarası girilir, ardından “sorgula” butonuna basılarak sorgulama gerçekleştirilir.
"Evrak Beklemede" ifadesi, emeklilik başvurusunun belgelerinin ya da evraklarının eksik veya doğrulama sürecinde olduğunu gösterir. Sorunun Kaynağı: Eksik veya yanlış doldurulmuş evraklar: Başvuru sırasında gereken belgelerin eksik ya da hatalı olması durumu.
Emekli ikramiyelerinin yatıp yatmadığını öğrenmek isteyen emeklilerin şubeye gitmesine gerek bulunmuyor. Emekli ikramiyesi sorgulama işlemleri internet üzerinden veya telefon aracılığıyla sorgulanabiliyor.
Emekli ikramiyesine ilişkin detay bilgilere www.sgk.gov.tr adresinden veya 170 numaralı Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezinden ulaşabilir, ayrıca bulunduğunuz yerdeki Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine veya Sosyal Güvenlik Merkezlerine başvurabilirsiniz.
Emekliler e-Devlet üzerinden ödemeyi rahatlıkla görebiliyor. Milyonlarca emekliyi ilgilendiren 5 bin liralık ödemeler bugün itibarıyla tüm çalışmayan emeklilerin hesaplarına geçti.
En düşük emekli maaşı düzenlemesi, emekli maaşı 7500 TL'nin altında olan vatandaşları kapsıyor. Meclisten geçen düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte Türkiye'de 7500 TL altı emekli maaşı olmayacak. Maaşı 7500 TL'nin üzerinde olan vatandaşların maaşlarında herhangi bir artırım olmayacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri