Vergi ödemenizi ki taksit şeklinde belediye merkezleri ya da internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Birinci taksit mart ile mayıs ayları arasında, ikinci taksidinizi ise kasım ayı sonuna kadar ödeyebilirsiniz. Örneğin e devlet emlak vergisi ödeme ile bu işlemi online ödeyebilirsiniz.
E-Hizmetler bölümüne giriş yaptıktan sonra "Gelir İdaresi Başkanlığı" bölümüne tıklayın ve burada karşınıza gelecek alt hizmetlerden "Vergi Borcu Sorgulama" ibaresini seçerek işleminizi yapabilirsiniz. Tüm faturalarını "Online Fatura Öde" butonuna basarak kredi kartıyla 9 taksite kadar ödeyebilirsin.
Emlak vergisi ödemesi yapmak isteyen kullanıcılar konutun bağlı olduğu ilçe belediyelerine başvurarak emlak vergilerini ödeyebilirler. Emlak vergisini online kanallar ile ödemek isteyen kullanıcılar ise belediyelerin online sistemlerinden emlak vergisi ödemelerini yapabilirler.
Emlak Vergisi, belediyeye yapılabileceği gibi belediyelerin internet sitesi üzerinden kredi kartıyla veya e-Devlet aracılığıyla da tamamlanabilecek. Ayrıca PTT şubelerinden, banka şubelerinden, bankaların internet şubelerinden ve cep telefonları üzerindeki mobil uygulamalardan da ödeme yapmak mümkün.
Emlak vergisi ödemek için daha geleneksel yöntemleri de tercih edebilirsiniz. Örneğin; havale veya EFT yoluyla vergi tutarını ödeyebilirsiniz. Bu seçenek dışında ikamet ettiğiniz yerdeki vergi dairesinde bulunan vezneler aracılığıyla vergi borcunuzu yatırma imkanı bulabilirsiniz.
İlgili 28 soru bulundu
İster TC kimlik numarası ister sicil numarası ile vergilere ilişkin online ödemeler yapılabiliyor. Ayrıca e-devlet üzerinden de birçok belediyeden sicil, tahsilat ve tahakkuk bilgileri sorgulanabiliyor. Ödemeler ise veznelerin yanı sıra posta çeki, e-belediyeden kredi kartı ile ve bankalara havale-eft ile ödenebiliyor.
Emlak vergisi ödeme internet üzerinden de yapılabilir. Pek çok işini online olarak ve evinden çıkmadan halletmeyi seven kişiler de genellikle bu seçeneği tercih eder.
Vergi ödemesi, gayrimenkulün bulunduğu belediyeye gidilerek yapılabilir. Ayrıca e-belediye hizmeti veren belediyelerin sistemleri üzerinden online ödeme gerçekleştirmek de mümkündür. Emlak vergisi bedeli ise gayrimenkulün rayiç bedeli üzerinden her yıl belediyeler tarafından belirlenir.
Emlak beyannamesi elden teslim edilecekse bir takım belgeleri hazırlamak gerekmektedir. Emlak beyannamesi belgeleri hakkında güncel bilgileri öğrenmek için belediyeye iletişime geçilebilir. Bu işlem, e-devlet tapu taşınmaz beyan sayfası aracılığı ile gerçekleştirilebilir.
-VakıfBank Mobil Bankacılık uygulaması ve İnternet Bankacılığını kullanarak hesabınızdan da tek seferde ödeyebilir, Zaman ve maliyet tasarrufunun keyfini çıkarabilirsiniz. NOT: Sisteme tanımlı belediyelerin emlak vergileri tahsil edilmektedir.
Online sistem sunan Gelir İdaresi Başkanlığı, tüm vergi mükellefleri için hazırlanmış beyannameler ve vergi ödeme portalı ile hizmet veriyor. Vergi borçlarını, emlak vergi borçlarını www.gib.gov.tr web adreslerinden veya e-devlet mobil uygulamasından öğrenebilirler.
E-Devlet Kapısı'na giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna vergi borcu sorgulama yazarak ya da e-hizmetler sekmesinden sırayla Gelir İdaresi Başkanlığı ve sonra Vergi Borcu Sorgulama sekmelerini seçerek sorgulama yapabilirsiniz. Doğrudan vergi borcu sorgulama sayfasına gitmek için TIKLAYIN!
Emlak vergisi artış oranı 2023 yılı için nedir? 2023 yılı için artış oranı %122,93 olarak belirlenmiştir. Örnek olarak 2022 yılında 100 TL olan vergi tutarı 2023 yılında 222,93 TL olacaktır.
1- Gayrimenkulün bağlı olduğu belediyenin banka hesabına havale ya da EFT yapabilirsiniz. 2- Gelir İdaresi Başkanlığı web sitesinden de emlak vergisi ödeme işlemleri yapabileceğiniz alanlar arasında yer alıyor. 3- E-Devlet platformu üzerinden çeşitli vergi borçlarınızı da ödeyebilirsiniz.
Emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak ve teyit etmek isteyen vatandaşlar bu işlemleri belediyelerden veya internet üzerinden e-Devlet vasıtası aracılığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) sunduğu İnternet Vergi Dairesi hizmeti işlemlerinden öğrenebililir.
Konutlardan binde 1, mesken dışı binalardan binde 2, arazilerden binde 1, arsalardan ise; binde 3 oranında emlak vergisi alınıyor. Taşınmazın büyükşehirlerde bulunması durumunda emlak vergisi %100 artış gösteriyor.
Taşınmaz mal bilgileri ile taşınmazın bağlı olduğu belediyelere giderek Emlak Servisi biriminden gerekli bilgiler öğrenilebilir. Emlak beyannamesi, aynı zamanda internetten de verilebilmektedir. Emlak beyannamesini internetten vermek için Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi sayfasına göz atılabilir.
E-Devlet üzerinden tapu beyanı yapmak için https://www.turkiye.gov.tr/tapu-tasinmaz-beyan adresine tıklayıp T.C kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yaparak emlak beyan işlemlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz.
2022 yılı vergi değeri 6.173.000 TL'yi aşan mesken nitelikli taşınmazların 2023 yılı vergi değeri 9.967.000 TL ve üzeri ise 20 Şubat 2023 Pazartesi günü sonuna kadar DKV beyannamesinin (ilgili vesikalar ile) verilmesi gerekiyor.
Vergi borcunu sorgulamak ve ödemek için vergi dairesine gitmek yerine internet üzerinden gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar konuyla ilgili çeşitli araştırmalar yapmaktadır. Bunun için e-devlet sistemini rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Emlak vergisi muafiyetinden yararlanmak için yerdeki ikamet edilen yerdeki belediye başkanlığına başvurulması gerekmektedir.
Türkiye sınırları içerisinde bulunan bina, arsa ve araziden alınan vergiye 'emlak vergisi' denir. Yani, emlak vergisinin konusuna; Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler girmektedir.
E-devlet sistemi üzerinden giriş yaparak emlak vergisi ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Emlak vergisi ödemesini e-Devlet üzerinden (https://www.turkiye.gov.tr/gib-vergi-borcu-sorgu) linkine tıklayarak gerçekleştirebilirsiniz. Bazı bankalar üzerinden de emlak vergisi ödemesi yapılabiliyor.
Tüm vergi ödemelerinizi Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın banka kartları ile İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ'nin web (ivd.gib.gov.tr) adresi veya mobil uygulaması (GİB Mobil) üzerinden ya da bu bankalarla birlikte Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım bankalarının online bankacılık hizmetlerinden yararlanarak ...
Yapı Kredi Mobil Bankacılık'a giriş yaptıktan sonra; Ödemeler> Vergi/ Devlet/ Belediye > Belediye Vergi Ödeme adımından il tercihinizi yaptıktan sonra ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri