Genelde Arapça kökenli olan isimler Kuran' da yer almaktadır. Emre isminin kökeni Türkçedir. Bu nedenle Emre ismi Kur'an-ı Kerimde geçmemektedir.
Emre ismi aşık anlamına gelir. Aşka müptela olan kimse olarak adlandırılmaktadır.
Türkçe kökenli Emre ismi Kuran'da herhangi bir ayette geçmemektedir.
Emre ismi Kur'an-ı Kerim'de birçok surede geçmektedir ve Emre ismini koymak caizdir.
Emir sözcüğü Allah'ın emri anlamında da kullanılmaktadır. Sözcük Kur'anda kullanılmaz. Fakat Kur'anda yer alan ayetler Allah'ın emri olarak kabul edildiğinden ismin dini bir boyutu vardır. Bu isim Osmanlı'da beylerbeyi makamı için de kullanılmaktaydı.
İlgili 28 soru bulundu
Emre ismi en bilindik anlamı olan aşık anlamında kullanılmaktadır. Ayrıca aşka müptela olan, delicesine aşık olan anlamları da bulunmaktadır. Bunun yanında Emre ismi kardeş, arkadaş anlamlarına da gelmektedir. Edebiyatta halk ozanları anlamı da bulunmaktadır.
Gecenin bir miktarı. Yassı ve büyük olan ok temreni.
Emre, 17. yüzyılda ölmüş Kıpçakça'da ozan Yunus Emre ve şair anlamına gelen Türkçe bir isim.
Eymen İsmi Kur'an'da geçmektedir. Meryem suresinin 52. ayeti ve Taha Suresinin 82. ayetinde kullanılmaktadır. Ayrıca Kassas Suresinin 30. Ayetinde yer alır. Bu ayetlerde Allah tarafından korunan ve talih verilen kimseleri anlatırken Eymen sözcüğü geçmektedir.
Efe ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ve Efe ismini koymak caizdir. EFE İSMİNDE KAÇ KİŞİ VAR? Türkiye'de Efe ismini kullanan 56.315 kişi bulunmaktadır. İstanbul'da Efe ismini kullanan 13.559 kişi bulunmaktadır.
Hz. Muhammed'in torunun ismi olması sebebi ile Hüseyin ismi çocuklara sık sık konulan bir isimdir. Bu ismin dini manası bulunsa da Kur'an- ı Kerim içerisinde yer almaz.
Günümüzde sıklıkla kullanılan Yağız ismi, esmer olan, yiğit kişi ya da doru olan kişi anlamlarına gelmektedir. Erkek ismi olarak kullanılması ile yiğit anlamı kullanılmaktadır. Aynı zamanda bu isim güzel ve bakımlı olan kişi anlamına da gelmektedir.
Ancak Yiğit ismi Kuran'ı Kerim'de geçen isimler arasında yer almamaktadır. Yiğit ismi Kuran'da geçmese de İslam dininde caiz olarak kabuk edilmektedir. Çünkü bu isim İslam dinine ya da kültürüne aykırılık içermeyen anlamlara sahiptir. Bu sebeple erkek bebeklere bu isim sıkça koyulmaktadır.
Emre itaat eden, hükme boyun eğen.
Vatan ve millet menfaatinde, hususan nizam-ı askerîde ulü-l emre itaat farzdır. Şeriat-ı Muhammedîni (asm) muhafazası da itaat iledir.” Ayrıca Ulü'l Emre itaatin farz olduğunu söyleyen âlimler olduğu gibi, vacip olduğunu söyleyen âlimler de vardır.
En çok merak edilen konular arasında Emirhan isminin Kur'an'da geçip geçmediğidir. Emirhan adı Kur'an'da yer almaz. Arapça ve Türkçe kökenli olarak iki ismin bir arada kullanılması ile hazırlanmış bu güzel isim, son dönemlerin en popüler adları arasında yer almaktadır.
Farsça kökenli bir isim olan Mirza, dilimize ulaşan yabancı kökenli isimler arasında yer alır. Mirza ismi ülkemizde pek çok farklı anlamda kullanıldığı gibi İran'da da farklı anlamla sıkça kullanılır. Mirza isminin en bilinen anlamı ise, hükümdar gibi soylu kişilerden gelen kişilerdir.
Asaf İsmi Kur'an'da Geçiyor Mu? Asaf ismi direk biçimde Kur'an ayetlerinde geçmez. Fakat buna rağmen Neml Suresinde anlatılan Hazreti Süleyman kıssalarında bulunan vezir, Asaf olarak yorumlanmıştır. Bahsedilen vezirin Asaf olduğuna inanılmaktadır.
Ayaz ismi Kuran'da geçmemekle birlikte kökeni Türkçe'dir.
Emre kelimesinin kökeni farsçadır ve aşık manasına geliyor. Yunus emre, aşık yunus. Yunus kelimesi ise ibranice yonah, ıngilizce jonah, almanca jonas, farsça yones, arapçaya da yuunus olarak geçmiş.
Enes isminin Kur'an'da geçip geçmediği merak edilmektedir. Ancak bu isim Kur'an-ı Kerim'de yer almamaktadır. Buna rağmen peygamber efendilerimizin zamanında Enes adında sahabelerinin olduğu da bilinmektedir. Bu nedenle Enes ne demek sorusunun bir başka karşılığı ise kısaca sahabe ismi olmaktadır.
Allah'ın emir ve yasaklarına Emrullah denir. Yapılması dinen caiz olan şeyler helal, günah olan şeyler ise haram olarak nitelendirilir. Emrullah ismi de hem haram hem de helal olan amelleri kapsar. Emrullah isminin diğer anlamı ise Allah'ın iradesidir.
Emre isminin karakter özellikleri
Hayal gücü çok gelişmiştir. Özellikle müzik alanında çok başarılıdır. Maddi dünyada hep başarılı olur ve zor anlarda bile parayı nereden kazanacağını bilir. Çevresi tarafından çok sevilen ve sayılan bir insandır; lider özelliğinin de bu durumda payı büyüktür.
Emir, Arapça kökenli bir sözcüktür. Kur'an-ı Kerim'deki ayetlerde ise yer almamaktadır.
Başkasının ilgisini çeken, gösterişli kimse. 2. Sulak yer, pınar, kaynak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri