İngiltere merkezli "Development Initiatives" kuruluşu tarafından hazırlanan Küresel İnsani Yardım 2022 Raporu'na göre, ABD, 9 milyar 768 milyon dolar insani yardım sağlayarak, miktar bazında listenin başında yer alırken, Türkiye ise ikinci sırada yer aldı.
En yüksek bağış TCMB ve kamu bankalarından
Programa bağlanan TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, 30 milyar TL bağışladıklarını açıkladı. Kampanyaya Ziraat Bankası 20 milyar TL, VakıfBank 12 milyar TL, Halkbank 7 milyar TL ile katıldı. Turkcell 3,5 milyar TL bağış yaptı.
Türkiye Tek Yürek programında en yüksek bağışı; Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Merkez Bankası adına 30 milyar TL bağışta bulunarak üstlenmiş oldu. En büyük bağış Merkez Bankası'ndan geldi.
Almanya, önceki yardımlarıyla birlikte toplamda 240 milyon Euro bağışta bulunurken Hollanda, İsveç ve Fransa gibi önde gelen ülkeler de ortalama 50 milyon Euro civarında yardım açıkladı.
En yüksek bağışı yapan kurum olmuştu
Depreme yönelik TV'lerde dün yapılan ortak yardım yayınında 115 milyar lira üzerinde bağış toplandı. TCMB ise bu bağış kampanyasına 30 milyar TL ile en yüksek bağışı yapan kurum olmuş oldu.
İlgili 37 soru bulundu
Deprem: "Türkiye Tek Yürek" kampanyasına yapılan yardımlar
Merkez Bankası (30 milyar), Ziraat Bankası (20 milyar), Vakıfbank (12 milyar) ve Halkbank (7 milyar) toplam 69 milyar lira yardım açıkladı. Sadece bu dört bankanın yaptığı yardımların toplamı toplanan bağışların yüzde 60'ını oluşturuyor.
Duras, Mustafa Hoca'yı tekrar aradığını ve yanlışlık olduğunu, bağışlamak istediği rakamın 50 bin TL olduğunu söyledi. Ama yanlış anlaşılmalar bununla bitmemişti. Acun Ilıcalı yanlışlık olduğunu Hamit Duras'în 50 milyar değil 50 milyon TL bağışladığını söyledi.
Doha. Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, Katar'ın Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için yaptığı gıda, sağlık ve diğer insani yardımların 253 milyon riyale (70 milyon dolar) ulaştığını söyledi.
Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, Doha'nın Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için başta gıda ve sağlık olmak üzere yaptığı insani yardımların tutarının 253 milyon riyale (70 milyon dolar) ulaştığını açıkladı.
Dünya Bankasından deprem bölgesi için 1 milyar dolarlık finansman desteği. Kredinin 296,5 milyon dolarlık kısmı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 252,2 milyon dolarlık kısmı Sağlık Bakanlığı ve 388,3 milyon dolarlık kısmı İller Bankası (İLBANK) projelerinde kullanılacak.
Anadolu Ajansı (AA) haberine göre, kampanyaya en yüksek bağışı 30 milyar lirayla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yaparken, Ziraat Bankası 20 milyar lira, VakıfBank 12 milyar lira, Halkbank 7 milyar lira bağış sözü verdi.
EN ÇOK BAĞIŞI KİM YAPTI? Şimdiye kadar en yüksek bağışı 30 milyar TL ile Merkez Bankası yaptı. İkinci sırada 20 milyar TL'lik bağış ile Ziraat Bankası yer aldı.
Buna göre, İş Bankası Grubu, afetzedelere verilecek desteğe katkı sunmak için bölgedeki yardımları organize eden Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) toplam 1 milyar lira bağış yapma kararı aldı. Banka ayrıca inşa edilecek deprem konutları için de 1 milyar 750 milyon lira destek verecek.
Uluslararası Donörler Konferansı'na katılan Almanya, deprem bölgesine yardımlarını iki katına çıkardığını duyurdu. AB Konseyi ise, bir milyar euro destek sağlayacağını bildirdi.
Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği'nin (AB) Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Türkiye'ye yapacağı 400 milyon euroluk yardımı onayladı. Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulunda yapılan oylamada yardım paketi, 593 "evet", 11 "hayır" oyu ve 22 çekimser oyla kabul edildi.
Anket sonuçlarına göre insanların en güvendiği yardım kuruluşu AHBAP oldu. AHBAP'a güveniyorum diyenlerin puanı 7,8. İkinci sırada ise Babala-Oğuzhan Uğur yer aldı.
Ülkenin resmi dini İslam'dır. Resmî dili Arapçadır. 2,66 milyon nüfusu olan Katar, artan petrol fiyatları ve sahip olduğu doğalgaz rezervleri sayesinde, 2021 yılında kişi başına düşen gelire göre dünyanın 4. zengin ülkesidir.
Suudi Arabistan'da Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için 7 Şubat'ta başlatılan ve hala devam etmekte olan yardım kampanyasında şu ana kadar 376 milyon 383 bin 497 riyal (100 milyon 239 bin dolar) toplandı.
BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid'in annesi Şeyha Fatıma binti Mubarek, Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için yaklaşık 13 milyon 600 bin dolar yardımda bulundu.
Kral Selman Yardım ve İnsani Çalışmalar Merkezi (KSRelief) Sözcüsü Samir el-Cuteyli'nin açıklamalarına göre Suudi Arabistan, art arda yedinci gündür savaş halinde olan ülkeye yaklaşık 180 milyon dolar yardımda bulundu.
Basra Körfezi ülkesi olan Katar dünyanın en zengin 4. ülkesi. Resmi adı Katar Devleti olan ülkede kişi başına düşen gayri safi yurt içi hasıla 124.833 dolar. Ülke ekonomisin en temel kaynağı petrol ve doğal gaz.
Acun Ilıcalı, 5 milyon TL bağışladı. Tansu Çiller, 1 milyon TL bağışladı. MESA Holding, 13 milyon TL bağışladı. Fettah Tamince, 120 milyon TL bağışta bulundu.
“Türkiye tek yürek” adlı bağış programında Yeni Çamoluk Otomotiv'in yaptığı bağıştaki yanlış anlaşılma gündem oldu. 50 milyar TL olarak açıklanan bağış miktarının 50 bin TL olduğu anlaşıldı.
2021 yılındaki 7,94 milyar lira gelirin 4,91 milyar lirası “yurt dışından alınan yardımlar”dan oluşuyor. Kamu kuruluşlarından alınan yardımlar ise 640 milyon lira. Bağış gelirleri 954 milyon lira olurken yardım toplama geliri 399 milyon lira gerçekleşti.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri