Yeşil anakonda (Eunectes murinus) boagiller familyasından, Venezuela, Bolivya, Guyana ve Kolombiya'da yaşayan, anakonda cinsinden dünyanın en büyük ve en ağır yılan türü. Yaygın anakonda, su boası ya da sadece anakonda olarak da bilinir.
Tunceli'nin Pülümür ilçesinde yaklaşık 10 gün önce doğa fotoğrafçısı Muzaffer Akyüz tarafından Türkiye'de yaşayan en büyük yılanlardan olan sarı yılan görüntülenmişti. Aynı ilçede bu kez de bir vatandaşın bahçesindeki çam ağacına tırmanan yaklaşık 2 metre boyundaki sarı yılan görüntülendi.
Dünyanın en uzun yılanı hangisi? Cevap basit, ağlı piton, yani Malayopython reticulatus. Tipik olarak 6 metreyi aşan uzunluklara ulaşabilirken, şimdiye kadar kaydedilen en uzun piton, 1912'de Endonezya'nın Sulawesi adasında bulunan 9,75 metrelik devasa bir ağlı pitondu.
“Türkiye'nin en büyüğü boyu 2,5 metreye ulaşan sarı yılan”
Tural, zaman zaman haberlere konu olan boyları iki metreyi aşan yılanlarla ilgili de açıklama yaparak Türkiye'deki en büyük yılan türünün Sarı Yılan adlı türün olduğunu ve boyu 2.5 metreye ulaşan bu yılanların zehirsiz, insanlar için risk içermediğini kaydetti.
Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde sosyal medyada paylaşılan ve Anakonda büyüklüğünde görülen yılan mahalle sakinlerinin dehşete kapılmasına yol açtı. Mahalle sakinleri tarafından bir ağaç üzerinde fark edilen yılan, görevlilere bildirildi. Yılanı, ihbar üzerine adrese gelen itfaiye ekipleri kontrollü bir şekilde yakaladı.
İlgili 16 soru bulundu
Yaklaşık 2 metre boyundaki koca engerek, doğa koruma görevlisi Murat Özel tarafından yeniden doğal ortamına salındı. Koca engerek, Türkiye'nin en zehirli yılanı olarak biliniyor ve son zamanlarda Tunceli'de sık sık görülüyor.
Türkiye'nin en zehirli yılanı olarak bilinen "Anadolu engereği" Kilis'te görüntülendi. Vatandaşların bölgede sıklıkla yaşadığı bilinen yılana karşı dikkatli olması gerektiği belirtildi.
Ülkemizde yaşam süren karasal yılan türleri arasında, en nemli yerde yaşayan zehirli yılan türüdür. Ülkemizde bu türe özellikle Doğu Karadeniz kıyı şeridinde Artvin ve Rize bölgelerinde rastlanmaktadır.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Doğa Parkı'na bağışlanan 5 metre uzunluğunda olan ve 100 kiloluk ağlı piton, aynı zamanda Türkiye'nin de en büyük yılanı.
Türkiye'de 40 tür yılan bulunmaktadır. En sık karşılaşılan zehirli yılanlar ise Viperidae grubu yılanlardır4.Çukurova bölgesinde ise genellikle Vipera ammodytes ve Vipera lebetina türü zehirli yılanlar bulunmaktadır.
Boa yılanları ve pitonlar familyasına ait olduğu tahmin edilen görüntülerdeki yılan türü, dünyanın sıcak bölgelerinde yaygın. Türkiye'de bu familyadan yalnızca bir yılan türünün olduğu ve paylaşılan görüntülerdeki büyüklükte bir türün var olmadığı biliniyor.
En az yaşayan yılanlar su yılanlarıdır. Bunların ömrü de ortalama 7 yıldır. En çok yaşayan yılan türü ise anakonda olup ortalama ömrü 30 yıldır. Kral kobra olarak isimlendirilen zehirli yılan ise 15-20 yıl arasında yaşar.
Deniz yılanı, hayatlarının tamamını veya çoğunu denizde geçiren elapidae ailesine dahil zehirli yılanlardır. Karasal atadan evrimleşmiş olmalarına rağmen, çoğu geniş ölçüde tamamen akuatik yaşama adapte olmuş ve hatta karada hareket edebilme yeteneğini tamamen kaybetmişlerdir.
Yeşil anakonda (Eunectes murinus) boagiller familyasından, Venezuela, Bolivya, Guyana ve Kolombiya'da yaşayan, anakonda cinsinden dünyanın en büyük ve en ağır yılan türü. Yaygın anakonda, su boası ya da sadece anakonda olarak da bilinir.
Türkiye'nin en büyük yılanlarından sarı yılan Tunceli'de görüntülendi - Son Dakika Haberleri.
Dağılımı Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da, Doğu Akdeniz bölgesinde habitatın uygun olduğu alanlarda dağılım gösterirler ve Türkiye'nin zehri en ölümcül yılanları olarak bilinirler.
Bir yılanın zehirli mi zehirsiz mi olduğunu sadece dış görünüşünden ayırt edebilirsiniz. Zehirsiz yılanların gözbebekleri yuvarlak iken zehirli yılanların kedi gözü gibi incedir. Ayrıca sadece zehirli yılanlarda ısı çukuru bulunur.
Yılanlar genellikle keskn kokulardan hoşlanmazlar bu nedenle bulunduğu bölgelere kükürt ve kireç koymak onları bulundukları ortamdan tamamen uzaklaştıracaktır. Ayrıca yılanı uzaklaştırmak için bulunduğu bölgeye naftalin koymakta bir diğer etkili yöntemdir.
Ülkeler kendi coğrafyalarında bulunan yılanlara göre panzehir bulunduruyor. Ülkemizde de Sağlık Bakanlığı yılan, akrep panzehiri ve diğer zehirli hayvan panzehirleri bulunduruyor.
Unutulmamalı ki engerek yılanı insanları öldürecek kadar zehirli bir hayvandır. Vatandaşlarımız yılanı görünce yakalamaya, yakaladıklarında kesinlikle boyunlarına dolamaya kalkmasınlar. Bazen önemsenmeyen küçük bir yanlış hareketle yılan boyundan ısırdığı zaman 5 veya 10 dakika içinde ölümüne neden olabilir."
ŞANLIURFA- Depremin ardından sel felaketinin vurduğu Şanlıurfa'da bu kez yılan paniği yaşandı. Kış uykusunda olan yılanlar sel suları ile birlikte şehir merkezine kadar sürüklendi. Yılanları görenler ekiplere ihbarda bulundu.
Hatay'ın Payas ilçesinde nesli tehlike altında ve korunması gereken türler arasında yer alan boynuzlu engerek yılanı görüldü. Karacami Mahallesi'nde yolda yılan gören vatandaşlar itfaiyeyi aradı.
Yumurtalardan ergine benzer yavrular çıkar. Bunlar hemen başlarının çaresine bakarlar. Boa, anakonda ve engereklerin çoğu yavrularını doğurur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri