Siyah kahvenin (türk kahvesi veya filtre kahve, ekspresso) metabolizmayı, kalp atışlarını hızlandırdığı için yağ ve şeker yakımını sağlar ve kilo aldırmak yerine kilo vermeye yardımcıdır.
İşte tok tutarak zayıflamaya yardımcı olan menengiç kahvesi ile zayıflamak oldukça mümkün… Menegiç kahvesi içerisinde bol miktarda protein barındırır. Bu yüzden hızlıca kilo vermenizi sağlar. İçerdiği fosfor sayesinde metabolizmanın daha hızlı çalışmasını ve yağ yakılmasını sağlar.
Metabolizmayı hızlandıran kahve türleri eğer şekersiz tüketilirse diyet listelerine büyük destek olmaktadır. Beslenme uzmanları, diyet yapanlara ara öğünlerde şekersiz ve kremasız kahve içilmesini önerir. Bu öneriye uyanlar ise sağlıklı beslendiği sürece kısa zamanda ödemden ve yağdan kurtulabilir.
Diyet yaparken kalorisi yok denecek kadar az olan sütsüz veya şekersiz sade kahve içilmelidir. Örneğin espressonun sadece 3 kalorisi, filtre kahvenin toplamda 5 kalorisi vardır. Ancak kahvenize şeker ekliyorsanız, fincanınıza eklediğiniz 1 çorba kaşığı şeker başına 16 kalori eklemiş olursunuz.
Uyandıktan bir saat sonra içilen kahve yağ yakımını destekliyor. Saat 09.00 ile 12.00 aralığında ve öğleden sonra 14.00 ile 17.00 aralığında içtiğimiz kahve kilo verme süreçlerinde çok güzel etkisi olduğu gözlemlenmiştir" dedi.
İlgili 38 soru bulundu
Sade kahve, yağ yakıcı etkinin en çok görüldüğü kahve türüdür. Fakat bunu içemiyorsanız, rafine şeker yerine bal gibi, pekmez gibi doğal tatlandırıcıları tercih edebilirsiniz. Tarçın, kakule, limon da kahvenize ekleyebileceğiniz farklı aromalardandır.
Kahve direkt olarak yağ yakımı sağlamıyor.
Bu etkilerden yararlanmak için kafein oranı yüksek ve kalorisiz kahveler tüketmek gerekiyor. Espresso, Americano, Filtre Kahve (Sade) veya Türk Kahvesi tüketebilirsiniz.
Yağ Yakıcı Kahve
Öncelikle cezveye 1 tatlı kaşığı Türk kahvesini ve yarım tatlı kaşığı kakao, yarım tatlı kaşığı tarçını ekliyorsunuz. Üzerine de bir kahve fincanı su. Bunu normal Türk kahvesi gibi bir güzel pişirin.
Şekersiz içilen Türk kahvesi ya da filtre kahve kesinlikle kilo aldırmaz. Eğer kahveyi sütlü içmeyi seviyorsanız kilo almamak için az yağlı ya da yağsız süt tercih edebilirsiniz. Şekersiz sütlü kahve kilo aldırmadığı gibi kilo vermeye de destek olmaktadır.
Türk kahvesinin yağ yakıcı özelliği için yemeklerden önce içilmesinin de fayda sağlayacağı söylenebilir. Sabahları aç karna tüketilmekte olan sade Türk kahvesinin zayıflama konusunda oldukça yardımcı olduğu bilinmektedir.
Aç Karnına Kahve Yağ Yakar mı? Kahve ile kilo vermeyi hedefleyenlerin karşısına çıkacak ilk önerilerden biri aç karnına kahve içmek olacaktır. Böyle düşünülmesinin temel sebeplerinden biri metabolizmanın sabah saatlerinde daha hızlı çalışması ve dolayısıyla vücudun yağ yakımına daha iyi odaklanabileceğidir.
Kahveyi özellikle egzersizden önce içerseniz vücut ve göbek yağlarınız daha kolay erir. Günde 2 fincan kahve içebilirsiniz.
Türk kahvesi; diyabet, kalp rahatsızlıkları gibi bir çok hastalığa şifa niteliğinde kullanılmaktadır. Bunların yanında Türk kahvesinin kafein açısından zengin bir gıda oluşu metabolizmayı hızlandırarak zayıflamaya da yardımcı oluyor. Türk kahvesi diyeti ile 1 haftada 7 kilo vermek mümkün!
Sabahları aç kahve içmenin bir zararı yoktur. Nescafe değil, Türk kahvesi içmenizi öneririm. Kahve içmek metabolizmayı hızlandırır kilo vermeye yardımcı olur, yağ yakınmına da destek olmaktadır. Kahvaltıdan önce bir fincan Türk kahvesi içerek tokluk hissinizi arttırıp daha az yiyip kilo verebilirsiniz.
Nescafe Gold, en masum ve en faydalı olan kahve türlerindendir. Bu kahveyi günün belirli saatlerinde içebilirsiniz. 1 tatlı kaşığı Nescafe Gold, 3 kalori içermektedir. Gün içinde 2 fincan içtiğinizi düşünürseniz alacağınız kalori size zarar vermeyecektir.
Kilo vermek için çok sayıda diyette sade kahve önerilir. Hem Türk kahvesi hem de limon kilo vermek için etkili yöntemlerden biridir. Çoğu insan, kilo verme sürecini hızlandırabileceğine inanarak limon ve kahve karışımı kullanır.
En Sağlıklısı Sade Kahve
Granül kahveler, daha ziyade kalitesi düşük Robusta türü kahve çekirdeklerinden yapılırken, Türk kahvesi ve Espresso denilen Arabika cinsi ise oldukça kaliteli kahve çekirdeklerinden üretilmektedir.
Granül kahve kalorisi çok düşük bir içecektir. Şekersiz içildiğinde zayıflamaya etkisi olacaktır. Ancak çok fazla ve şekerli içilirse; vücutta yağlanmaya neden olabilir.
Sabahları aç karnına kahve ve limon içmenin metabolizmayı hızlandırmaya ve yağ kaybını artırmaya yardımcıdır. Diğer faydaları ise baş ağrısı ve ishalde belirgin azalmaları içerir. C vitamini deposu olan limon ise lekeleri azaltıyor ve cildin parlamasına yardımcı oluyor.
Zayıflatan tarçınlı kahve ile metabolizmanızı canlandırarak bol bol yağ yakabilirsiniz.
Yağ yakıcı kahvenizi içmek için en ideal saat akşamüstü 4 veya 5 saatleridir; çünkü bu saatlerde enerji düşer ve kişi akşam yemeğinde aşırı miktarda yemek ister. İşte, hem bunu önlemek hem de yağ yakımına katkı için saat 4 veya 5 gibi kahvenizi için.
Dolayısıyla uyumadan önce içilen kahve, metabolizmanın çalışmasını hızlandıracak, böylece daha fazla yağ yakmaya yardımcı olacaktır. Dolayısıyla geceleri kalori alınmadığı zaman, metabolizma hızlanabilir. Bunun yanı sıra kahvenin tok tutucu özelliği de vardır.
Filtre kahve, içerisine şeker veya süt eklenmediği sürece zayıflatıcı bir etkiye sahiptir. Özellikle yemeklerden sonra içilmesi yağ oluşumunu engeller. Ayrıca spor, yürüyüşten yarım saat önce içilen kahve, yağ yakımını da hızlandırabilir.
Tarçınlı Türk kahvesi ne zaman içilir? Uzmanlar tarçınlı kahvenin akşam saatlerinde tüketilmesi gerektiğini söylüyor. İnsanlarda kan şekeri genellikle öğleden sonra ya da akşam saatlerinde düşüyor ve bu saatlerde daha çok açlık hissediyoruz. Bu nedenle tarçınlı kahve saat 16.00 – 17.00 saatleri arasında tüketilmeli.
Her fincan için çay kaşığının ucu ile tarçın ilave edelim ve karıştıralım. Ardından kahvemizi yavaş yavaş pişmeye bırakalım. Kahvenin üzerinde oluşan köpükleri kaşık yardımı ile fincanlara paylaştıralım. Daha sonra pişen kahvemizi de fincanlara boşaltalım ve servis edelim.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri