Dünyadaki oksijenin % 90'lık kısmını algler sağlar.
Bilinenin aksine dünyada oksijenin ana kaynağını ormanlar değil okyanuslar oluşturuyor. Dünya yüzeyinin üçte ikisini kaplayan okyanus ve denizlerde yaşayan su yosunları, dünyadaki oksijenin yaklaşık yüzde 80'ini üretiyor.
Aloe vera, bambu palmiye, kasımpatı, benjamin, gerbera, deve tabanı, İngiliz sarmaşığı, büyük flamingo çiçeği, altın sarısı şeritli ejder kanı, salon eğreltisi, yelken çiçeği, açelya, beşparmak, kraton bitkisi ve peru mumu odanın havasını etkili bir biçimde temizliyor.
İlgili 39 soru bulundu
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
100 yaşındaki bir kayın ağacı, saatte 40 kişinin çıkardığı 2,35 kilogram karbondioksidi yok eder. 100 yaşındaki bir kayın ağacı, saatte 40 kişinin çıkardığı 2,35 kilogram karbondioksidi yok eder. 1 hektar iğne yapraklı orman yılda 30 ton, geniş yapraklı orman ise yılda 16 ton oksijen üretir.
Nazarlık otu bitkisi, tohumu nazar ile ilişkilendirilmesinden ötürü bu otun taneleri ipliklere dizilir. Aynı zamanda boyama vb. başka süsleme işlerinde de üzerlik kullanılabilir. Yeşilimsi beyaz çiçekleri ile çekici bir görünüme sahip olan üzerlik bitkisi meyveli bir türdür.
4-Çayı anason çiçekleri ile birlikte demlerseniz astım hastalığınıza tedavi de yarar sağlar. Şifa bulmak istiyorsanız sıcak suyun içine anason çiçeklerini bırakın ve yaklaşık 5 dakika kadar bekletin. Çay bu şekilde demlendiğinde çaydan bir fincan için böylece rahatlarsınız.
Bazı yollar şunlardır; Temiz hava solumak için pencereleri açın veya dışarı çıkın. Pencerelerinizi açmak veya kısa bir yürüyüşe çıkmak gibi basit bir şey, vücudunuzun getirdiği oksijen miktarını artırır, bu da genel kan oksijen seviyesini artırır. Ayrıca gelişmiş sindirim ve daha fazla enerji gibi faydaları vardır.
İğne yapraklı ağaçlar
Bir hektar iğne yapraklı orman yılda 30 ton oksijen üretmektedir. İğne yapraklı en çok oksijen üreten ve karbondioksit emen ağaçlar Ardıç, Çam, Köknar, Ladin, Mazı, Sedir ve Servi ağacıdır.
Bütün bitkiler gündüz oksijen verirken, zeytin ve incir açları karbondioksit salınımı yapar. Gece ise diğer ağaçlar karbondioksit verirken, zeytin ve incir ağaçları ise oksijen vermeye başlar.
Yaprakları olağanüstüdür, ayrıca havayı temizler.
Fazla su istemeyen, ancak öğle saatlerinde güneş ışığına ihtiyaç duyan aloe vera, gece saatlerinde oksijen salgıladığı için, ortamın havasını temizler. NASA'da da yer alan bu bitki, hava kalitesini artıran iç mekan bitkilerinden biridir.
Evinizdeki oksijen içeriğini artırmanın en kolay yolu, pencereleri açmak veya havalandırma kanalları kurmaktır. Ev yeterince havalandırılmadığında, evsel yağ brülörleri (yağ brülörleri, odun sobaları, şömineler veya gaz gibi) yakıtı verimli bir şekilde yakmak için yeterli oksijen bulamayacaktır.
Kasımpatı, bulunduğu ortamdaki gerginliği minimuma indirerek huzurlu bir ortam oluşmasını sağlamaktadır. Orkide, evde bulunan negatif enerjiyi azaltarak pozitif enerjinin yükselmesine yardımcı olmaktadır.
Kokusuyla herkesi kendine büyüleyen lavanta çiçeğini stresi azaltan bitkiler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Evinizin veya çalışma ortamınızın bir köşesinde yer vereceğiniz lavanta, depresyon, uykusuzluk, anksiyete gibi çeşitli sorunlarınızı en aza indirgeyecektir.
Aloe vera, okaliptüs, kasımpatı, kekik, biberiye, yasemin ve bambu çiçekleri şanslı çiçekler içerisinde kabul edilmektedir.
Güller ve lilyum çeşitleri de geçmiş olsun ziyaretlerinde sıklıkla tercih edilmektedir. Hasta kişilere gönderilen güller çoğu zaman beyaz renklerde karşımıza çıkmaktadır. Bunların haricinde papatyalar da zorlu süreçlerde insanların moralinin düzelmesi için fazlasıyla etkilidir.
Devetabanı, areka palmiyesi, orkide, menekşe, kaktüs, salon bitkileri en çok tercih edilen bitkilere örnektir.
Havayı en çok temizleyen bitkiler; aloe-vera, bambu, areka palmiyesi, kauçuk, ficus benjamin natasja, deve tabanı, dracaena çeşitleri, spatfillum (barış çiçeği), paşa kılıcı (savseveria), patos sarmaşığı olarak sıralanabilir.
Cilt sağlığına faydaları bitmekle bilmeyen bitkinin ev atmosferinde de filtreleme etkisi bulunuyor. Şık görüntüsü ve kolay yetişmesiyle ünlü olan Aloe Vera bitkisine evinizde daha çok yer vererek hava temizleme özelliğinden yararlanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri