Aslında kısa bir süre öncesine kadar en yüksek kapasiteli SSD üreticisi Samsung idi ve ürünün kapasitesi de 30 TB'dı. Ancak Nimbus Data bu rakamı 100 TB'a çıkarmayı başardı ve halen rekoru elinde bulunduruyor. Ürünün adı ise ExaDrive DC100. Her biri 5 Mb olan 20 milyon şarkıyı depolamak mümkün.
Hard diskler kapasite olarak 10 TB boyutlarına ulaşabilirken SSD'de maksimum 4 TB kapasite boyutuna ulaşılır.
En yüksek kapasiteye sahip SSD: Nimbus
ExaDrive NL, tam tamına bir SSD içerisinde 64 TB depolama alanını kullanıcıya sunuyor. Yüksek kapasitesi ile dikkat çeken bu SSD'nin boyutu da dikkatlerden kaçmıyor.
Hard Diskler: Hard Diskler'in SSD Disklerden en büyük avantajları kapasitelerinin çok daha yüksek olmasıdır. Hali hazırda yüksek kapasiteli HDD Diskler daha ucuz olduğu gibi, 500 GB'dan tutun da 6 TB'a kadar çıkabilen kapasiteleri bulunmaktadır.
4 Tb harddisk, 4 terabyte (4096 gigabyte) kapasiteye sahip bir sabit disk sürücüsüdür. Bu, büyük miktarda veri depolamanıza olanak sağlar. 4 Tb harddiskler, genellikle yüksek performans ve dayanıklılık sunan disklerdir.
İlgili 24 soru bulundu
Temel bir PC oyuncusuysanız, sizler için bütçe dostu kurulum 256GB SSD ve 1 TB HDD olmalıdır. Daha fazla oyun ve daha fazla akıştan yanaysanız, 500GB ya da 1 TB SSD yanında 2 TB HDD kurulumu uzun vadede sizler için iyi bir seçim olacaktır.
Sadece belge, fotoğraf ve müzik dosyası saklayacaksanız 500 GB SSD sizin için yeterli olur.
HDD ve SSD Arasındaki Fark
HDD diskler, veri depolama işlemi için dönen diskler kullanır. SSD diskler ise hareketli bir mekanizmaya sahip değildir. Bu nedenle SSD diskler USB bellek cihazlarına benzer. HDD ve SSD karşılaştırma söz konusu olduğunda SSD diskler, HDD disklere göre daha hızlıdır.
SSD'ler HDD'lerden daha hafiftir, daha az güç tüketir ve hareketli parça bulunmaması nedeniyle neredeyse hiç titreşim yoktur. Ayrıca, HDD'lere göre kazara düşmelere daha iyi dayanırlar. SSD'ler verileri elektronik olarak 'hücrelerde' depolarlar, bu da veri erişimini dönen bir HDD'ye göre daha hızlı hale getirir.
Modern bir SSD, ömrü boyunca ortalama olarak yaklaşık 700 TB veri yazana kadar hayatta kalacaktır. Tabii ki bu ortalama bir değer olduğunu için bazıları daha uzun süre, bazıları daha kısa süre dayanabilir. Dolayısıyla, mevcut SSD'nizin ne kadar veri yazdığınızı görebilirseniz, tahmini kalan ömrünü hesaplayabilirsiniz.
Bir dakika, bir dakika; ortada bir hata yok. Aslında bu şöyle bi' şey... Diskiniz ister HDD ister SSD olsun fark etmez, eğer ana disk olarak geliyorsa, doğal olarak üzerinde bir işletim sistemi taşıyor ve bu da kapasitesinde halihazırda yüklü yazılım var demek oluyor. O nedenle diskiniz 1 TB değil, 931 GB.
SSD Yükseltimi
Uyumlu SSD sürücüler ile masaüstü ve dizüstü bilgisayarların hız ve depolama kapasitesi kolayca artırılabilir.
Terabayt, yaklaşık 1 trilyon bayta denk gelen depolama kapasitesi biriminin ismidir. 1 terabayt çoğunlukla 1,024 gigabayt şeklinde isimlendirilir. Günümüzde 2 TB kapasiteye sahip olan hard diskler PC oyuncuları için yeterli olur. 2 TB hard disk yaklaşık 40-42 gün arasında kayıt yapabilme özelliğine sahiptir.
Birçok kişi “1 TB harddisk ne demek?” sorusunun cevabını merak eder. 1 terabayt harddisk, 1000 GB kapasiteye sahip sabit diskler olarak öne çıkar. 1 TB laptop dahili harddisk alternatifleri dizüstü PC'ler için uygun kullanım özelliklerine sahiptir.
Seagate markası tarafından lansmanı yapılan Mach.2 Exos 2X14 HDD adındaki yeni sürücü 524MB/s sürdürülebilir aktarım hızlarına ulaşarak yeni bir rekora imza atıyor ve en hızlı HDD modeli haline geliyor.
PATA, SCSI ve SATA olmak üzere 3 çeşit harddisk türü bulunmaktadır. Harddisk fiyatları da bu çeşitlere göre değişmektedir.
SSD: SSD'ler, verilere hızlı erişim sağlar. Dosyaları anında açma, bilgisayarı hızlı bir şekilde başlatma ve uygulamalar arası geçişte avantaj sağlar. HDD: HDD'ler, daha yavaş dönme hızlarına sahip olduğu için daha yavaş okuma ve yazma hızlarına sahiptir. Bu, işlemci ve sistem performansını sınırlayabilir.
SSD'lerin amacı temelde HDD ile aynıdır: Dosyalarınızı uzun vadeli kullanım için saklamak. SSD'nin farkı ise "flaş bellek" denilen bir tür bellek birimi kullanmasıdır. RAM'e benzetebileceğimiz bu depolama birimi, RAM'in aksine elektrik kesildiğinde dahi veriyi tutmayı başarır.
Sonuç olarak, eğer depolama alanı ihtiyacınız varsa ve performanstan biraz ödün verebilirseniz, HDD'ler hala uygun bir seçenek olabilir. Ancak oyuncu laptopunuzu sadece oyunlar için kullanacaksanız ve hızlı performans önemliyse, SSD'leri tercih etmeniz önerilir.
SSD'ler ise HDD'lerin yerine takılarak bilgisayarı daha hızlı ve güncel hale getirilmesine yardımcı olurlar. Bunun yanında sizin bilgisayarınızı daha keyifli bir şekilde kullanmanıza da vesile olacaktır.
Takabilirsin. SATA SSD'de takabilirsin M.2 SSD'de. Yalnız anakart modelin de önemli. Anakartın da kaç adet SATA portu var ise o kadar, kaç tane M.2 yuvası var ise o kadar takabilirsin.
Anakart önemli. Toplamda 4 tane HDD/SSD, anakartın üzerindeki yuvaya da 1 tane de M.2 NVMe/SATA SSD takabilirsiniz.
Yani; 1000KB = 1MB, 1000MB = 1GB, 1000GB = 1TB vs. şeklinde kabul ederler.
2 TB'lik kapasite sayesinde 50'den fazla PS4 oyunu içeren dev bir oyun arşivi oluşturabilirsiniz. 2018'in Haziran ayında veya bu tarihten önce piyasa sürülmüş PS4 oyunları için ortalama depolama gereksinimi olan 39 GB'yi temel alır.
SSD konusunda ise tavsiyemiz elbette bütçesi olan kullanıcıların 256gb'lık SSD'li modelleri tercih etmesi ancak özel bir program kullanım amacımız yoksa,günlük hızlı bir sistem için 128 Gb SSD'li bir sistemin birçok kullanıcı için fazlasıyla yeterli olacağını söyleyebiliriz.128 Gb SSD'nin gerçek kullanım alanı yaklaşık ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri