AYNI ANDA BİRDEN ÇOK ÜNİVERSİTEYE YATAY GEÇİŞ BAŞVURUSU YAPABİLİR MİYİM? - Evet yapabilirsiniz, bu konuda bir kısıtlama yoktur. Başvuru sonuçlarına göre hepsine kabul edilirseniz, istediğiniz okula kayıt olabilirsiniz.
Farklı üniversitelere yatay geçiş başvurusu yapabilirsiniz. Birden çok yere kayıt hakkı kazanmanız durumunda, öğrenim görmek istediğiniz üniversiteye kaydınızı yaptırarak eğitiminize devam edebilirsiniz.
Merkezi Yerleştirme Puanıyla Lisans Yatay Geçiş (Ek Madde-1) hakkından eğitim-öğretim hayatım boyunca kaç defa yararlanabilirim? Ek Madde-1 uyarınca sadece bir defa yatay geçiş yapabilirsiniz.
Yeni kayıt tarihleri arasında kaydını yaptırmayan öğrenci adayları, kayıt hakkından vazgeçmiş sayılır ve herhangi bir hak iddia edemezler.
Bu nedenle önlisans programları arasında yatay geçiş yapacaksan ilk yarıyıldan sonra, son yarıyıldan önce bunu yapman gerekir. Lisans programları 8, 10 veya 12 yarıyıldan oluşur. Bu nedenle Lisans programları arasında yatay geçiş yapacaksan ilk 2 yarıyıldan sonra ve son 2 yarıyıldan önce bu geçişi yapmana izin verilir.
İlgili 25 soru bulundu
11-Yatay Geçiş için başvurma da sınırlama var mıdır ? Hayır.İstediğiniz kadar üniversitenin istediğiniz kadar bölümüne başvurabilirsiniz.
Lisans programlarında sadece güz dönemi için, Önlisans programlarında güz/bahar dönemi için yatay geçiş başvurusu yapabilirsiniz. Yatay geçiş başvuruları akademik takvimde belirtilen tarihlerde gerçekleşmektedir.
Başvuru Bahar dönemi için Aralık ve Ocak ayı olabilir. Üniversitelerin ara dönem için kontenjan zorunluluğu yoktur. Güz dönemi için başvurular Sadece Ağustos ayında alınmaktadır. Güz döneminde Üniversiteler kontenjan ilan etmese bile başvurular alınır.
10-Yatay Geçiş için başvurdum ve kazandım , ancak gitmek istemiyorum.Bir sorun olur mu ? Hayır. Hiçbir sorun teşkil etmez. Eski üniversitenize devam edebilirsiniz.
- Yatay geçişle yerleştirilen öğrencilerin intibakları sonucunda öğrenciler yarıyıl/yıl kaybı yaşayabilirler.
Sınav Tarihi : 21-22 Ağustos 2023 (Sözlü ve yazılı sınav yapılacaktır.)(
MADDE 6 – (1) (Değişik:RG-18/3/2016-29657) Önlisans ve lisans diploma programlarının hazırlık sınıfına; önlisans diploma programlarının ilk yarıyılı ile son yarıyılına, lisans diploma programlarının ilk iki yarıyılı ile son iki yarıyılına yatay geçiş yapılamaz.
Ön lisans diploma programlarında ikinci yarıyıl ve üçüncü yarıyıl başlarında, lisans diploma programlarında ikinci sınıf ve üçüncü sınıf başlarında yatay geçiş başvurusu yapılabilir.
1) MYP ile yatay geçiş, öğrencilerin bir yükseköğretim kurumuna girdiği yıldaki puanının geçmek istediği programın o yıldaki puanına eşit olması ya da yüksek olması koşuluyla yapılabilmektedir. Bu yatay geçiş üniversite içi yapılabileceği gibi farklı iki üniversite arasında da yapılabilmektedir.
Hazırlık, birinci ve son sınıfta öğrenim gören adaylar sadece Merkezi Yerleştirme Puanı ile (Ek Madde 1) yatay geçiş yapabilir. Akademik Ortalama İle Yatay Geçiş başvurusunda bulunamazlar.
➖3) Açık konuşalım, ortalama ile yatay geçiş kontenjanları düşük olduğu için ortalamanızın yüksek olması gerekmekte. İyi bir üniversiteye yatay geçiş yapmak istiyorsanız ortalamanızın 3.50 civarı olması gerekir.
adresinden burs / kredi nakil talebinde bulunmaları gerekmektedir. Bulunmadıkları taktirde bursları / kredileri kesilir.
Merkezi yerleştirme puanı ile yurt içi ve kurum içi başvuruları 01-15 Ağustos 2023 tarihleri arasında olacaktır. Yurt İçinden merkezi sınav puanı ile başvuracak adayların başvuruları online https://umis.bau.edu.tr/transfer/register linki üzerinden alınacaktır. (link 15 Ağustos 2023 saat 15:00'e kadar aktif olacaktır.)
Yurt içinden veya Yurt dışından yatay geçiş için yapılan başvurularda genel başarı not ortalamasının eşit olması halinde öğrencileri girdikleri yılki ÖSYM puanlarına bakılır.
Ancak devlet üniversitelerine yatay geçişler, vakıflara göre daha zor. Çünkü yüksek not ortalamaları ya da merkezi sınav puanları isteniyor. Bu durumda 0,1'lik puan üstünlüğü bile çok kıymetli.
Öğrencilerin Ek Madde -1 uyarınca sadece bir defa yatay geçiş yapabilmektedir. Ancak söz konusu madde uyarınca, yatay geçiş yapan öğrencilerin, ÖSYS merkezi yerleştirme sonucu kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna daha sonraki başvuru tarihlerinde geri dönebilmektedirler.
Kurumlar arası yatay geçişlerde kontenjan sayısı her sene Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenir ve Kurum'un sitesinde ilan edilir. Kontenjan sayısı üniversitelerin yerleştirme sonuçlarındaki doluluk oranına göre her sene değişiklik gösterdiğinden, internet sitesinden takip edilmesi gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri