e) Gece uçuşu yetkisi isteniyorsa gerekli eğitimleri almış olmak. f) Bu Yönetmelikte belirtilen uçuş tecrübesine sahip olmak. a) En az 18 yaşında olmak. b) En az lise veya dengi okul mezunu olmak.
İlk yalnız uçuşundan önce 17 yaşını doldurmuş olmak. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SGHM) tarafından ya da bu müdürlük tarafından yetkilendirilmiş havacılık tıp merkezlerinden alınmış 1 ya da 2. sınıf sağlık sertifikasına sahip olmak.
UPL Pilot lisans eğitimi 17 yaşından gün almış gençlerden başlayarak, 65 yaşına kadar olan yetişkinlerin SHGM 2. Sınıf Sağlık Sertifikası gerekliliklerini karşılayabilen herkese hitap etmektedir.
Hususi pilot olma yaşı 18, Ticari pilot olma yaşı 21 dir. 60 yaş üzeri havayollarında 3 pilot uçmak gerekir. Maksimum 65 yaşına kadar uçabilirsiniz.
Bu durumda 1-2 yıllık pilotluk eğitimi göz önüne alındığında eğer 40 yaş ve altında iseniz kesinlikle sıfırdan pilot olmaya başlamaya şansınız var ve pilotluk yaş sınırı sizin için engel değil.
İlgili 21 soru bulundu
a) En az 18 yaşında olmak. b) En az lise veya dengi okul mezunu olmak. c) SHGM tarafından düzenlenmiş geçerli 1. sınıf sağlık sertifikası sahibi olmak.
İlanlarınıza başvurmak için yaş sınırınız var mı? İnsan Kaynakları Prosedürümüze göre azami yaş sınırı 40'tır.
Pilot olmak için gerekli eğitim süresi, lisans türüne ve eğitim seçeneklerine bağlı olarak değişir. Genellikle, pilot eğitimi 2-4 yıl arasında sürer. Ancak, bazı ülkelerde, pilot eğitimi daha kısa sürebilir veya daha uzun sürebilir.
Pilotlar, genellikle havayolu şirketleri, özel jet sahipleri ve hava kargo şirketleri gibi kurumlarda çalışırlar. Türkiye'de iş kurumu tarafından yayınlanan istatistiklere göre, ortalama bir pilot maaşı 80.000 TL ile 150.000 TL arasında değişebilir.
eleman.net verilerine göre, Pilot 2023 yılında ortalama 112.500 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Pilot , Temmuz 2023 yılında ortalama 112.700 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 96.800 TL maaş alıyordu.
Lise mezunu olmakla beraber önlisans ya da lisans mezunları kapsamında pilot olmak mümkün. Bu konuda gerekli kriter ve koşullar doğrultusunda uçuş için ilgili belgeye sahip olmak gerekir.
Şartlar şu şekilde: T.C. vatandaşı olmak (Mavi kart sahibi olanlar başvuru yapabilir.) 01/01/1984 ile 31/12/2002 tarihleri arasında doğmuş olmak.
3. Pilot Olmak için Ne Mezunu Olmam Gerekiyor? Türk Sivil Havacılık mevzuatına göre uçuş eğitimi almak için lise diploması yeterlidir.
Öncelikle sınavlarda birçok zorlu İngilizce testten geçmeniz gerekecek. Pilot olmaya karar verdiğiniz ve eğitim almaya başladığınız anda İngilizce seviyenizin gayet iyi olması şart. Eğitim esnasında dil öğrenmek gibi bir alternatif maalesef bu meslek için geçerli değil.
2.Fiziki Koşullar: Boy uzunluğunun en az 165 cm. en çok 190 cm. olması, vücut kitle indeksinin (VKİ) en fazla 30 olması (VKİ=Vücut Ağırlığı (kg) / Boy uzunluğunun karesi (m2)); dilinde kekemelik, pelteklik ve tutukluk bulunmaması gerekir.
Tek pilot: 10 saat uçuş görev süresi, 5 saat uçuş süresi. Çift pilot: 10 saat uçuş görev süresi, 7 saat uçuş süresi. Eğitim uçuşları ve paraşütle atlama hariç olmak üzere yukarıda belirtilen süreler en fazla 3 iniş kalkış için olup, her ilave inişte toplam uçuş süresinden 30 dakika düşülerek yapılır.
Havayolu pilotu (ATPL) lisansına sahip olmak için ödenmesi gereken ücretler, okullar arasında farklılık göstermekle beraber ortalama 80.000 Euro civarındadır. Paranızın karşılığında aldığınızın adil olup olmadığını ancak siz belirleyebilirsiniz. Maliyetleri muhakkak karşılaştırın.
Türkiye'de bir dönem için pilotların emeklilik yaşı 63 olarak uygulamaya alınmıştır. Şu an ise pilotların hizmet süresi 65 yaş olarak belirlenmiştir. Emeklilik yaşı pilotlar için ülkelere göre farklı koşullar doğrultusunda belirlenmiştir.
Pilotlar, ticari havayolu şirketlerinde, özel havacılık şirketlerinde, askeri hava kuvvetlerinde ve devlet kurumlarında çalışabilirler. Ayrıca, havacılık eğitim okullarında öğretim görevlisi olarak çalışabilirler.
Zaten tüm pilotaj eğitimi gereksiz pahalı ve öğrencilerin ülkemiz dışında eğitim alacak yerleri kısıtlanmış durumda. Bunun üzerine 4000 Euro civarında ekstra masraf oluştuğu söylenmekte. Sadece bu ekstra eğitim zorunluluğunun karşılığı güncel kurlar ile 70,500 TL tutuyor.
Pilotaj eğitiminde yaş sınırı yoktur. Ancak işe girmek için hedeflediğiniz havayolu şirketinin iç tüzüğünde yaş sınırı olabilir. Mesela THY 40 yas altını işe almaktadır. Unutmayın Türkiye'de hava yolları şirketlerinin ihtiyacı genç ve İngilizce bilen pilotlardır.
b) Beş yıldan fazla on beş yıldan az olanlara 20 (yirmi) günden, c) Onbeş yıl (dahil) ve daha fazla olanlara 26 (yirmi altı) günden, ayrıca onsekiz ve daha küçük yaştaki işçilerle elli ve daha yukarı yaştaki işçilere verilecek yıllık ücretli izin süresi yirmi günden az olamaz.
İstihdam garantili MPL Pilotaj Eğitim Programı eğitim ücreti 110.000 EUR'dur. Ayjet Uçuş Okulu'nda başlayacak eğitim öncesi ilk olarak 20.000 EUR ödeme gerçekleştirilir. Kalan eğitim ücreti 12 ay eşit taksitler halinde ödenir.
Türkiye'de kaptanlık veya başka ülkede pilot olarak uçmak. Türkiye'de kaptanlık hızlı bir süreç. 3000-4500 saat arasında bir süre içinde kaptan olabilirsiniz. Bu da sorunsuz dilimde 4-6 yıl arasında bir sürece tekabül etmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri