Ciltteki ölü derilerin temizlenmesi ve gözeneklerin açık hale getirilmesi bronzlaşma hızını arttırmaktadır. Düzenli cilt bakımı yapan bireylerin daha hızlı bronzlaştığı görülmektedir. Hızlı bronzlaşmak için zeytinyağı, kahve, limon ve kakao yağı gibi doğal ürünler kullanılabilmektedir.
Açık bir ten rengine sahipseniz özellikle de kakao yağı size acısız ve hızlı bir bronzlaşmanın anahtarını verecektir. Bunların yanı sıra Hindistan cevizi yağı, buğday yağı, avokado yağı, yeşil çay özü, ayçiçek yağı ve susam yağı da kullanabileceğiniz seçenekler arasında.
Güneşte bronzlaşmak için doğru saatleri seç ve özellikle öğlen saatlerinde güneş ışınlarını direkt olarak almaktan kaçın. Sabah ve akşamüstü saatlerini seçebilirsin. Cildine düzenli olarak peeling yapabilirsin. Böylece ölü deriyi temizleyerek daha taze bir cilt dokusuyla güneşin karşısına çıkabilirsin.
Önce Vazelin
Bronzlaştırıcı bir ürün kullanmadan önce cildinizin nemini koruması için vücudunuza vazelin sürün. Bu şekilde vazelin, cildinizi kızarmaktan önleyecek ve sağlıklı bir şekilde bronzlaştıracaktır.
Havuç tohumu yağı, hindistan cevizi yağı, jojoba yağı, argan yağı gibi doğal yağlar cildin bronzlaşmasını hızlandırmaya yardımcı olmak için kullanılır. Bu yağlar cilde nem verirken aynı zamanda hafif bir bronzlaştırıcı etkiye sahiptirler.
İlgili 20 soru bulundu
Güneşe ilk defa çıkıyorsanız cildinizin özelliğine göre güneşte kalış sürenizi ayarlamanız gerekir. Açık tenli kişilerde ilk kalış süresi 5-10 dakikadır. Kumral tenliler ilk çıkışlarında 10-20 dakika, buğday tenliler 20-30 dakika, esmerler ise 40 dakika kadar güneşte kalabilir.
Öncelikle, kolay bronzlaşmayı hızlı bronzlaşma olarak düşünmeyin. Bir günde bronzlaşmak cildinize yapabileceğiniz en kötü şey olur. Cildinizi bronzlaşmaya hazırlamak ve stratejik bir yol izlemek kolay ve sağlıklı bronzluk elde etmenize yardımcı olur. Cildinizi ölü derilerden arındırın.
Melanin, cildinin daha koyu görünmesini sağlayarak, bronzlaşma dediğimiz sonucu ortaya çıkarır. İnsanların vücudunda genel olarak iki ya da üç saat melanin üretimini sağlayacak kaynak vardır. Yani güneşlenmek ve bronzlaşmak istiyorsan, bu süreyi iki-üç saatle kısıtlı tutmalısın.
<#text> 7.<#text> Mükemmel bir bronzluk yakalamak için vazelin kullanın. Bronzlaştırıcı krem kullanıyorsanız, onu uygulamadan önce aynı bölgelere vazelin uygulayın. Bronzlaştırıcı kremden önce bir bariyer işlevi görerek, kremin vücudunuzda bırakabileceği leke ve çizgileri engeller.
Yapılışı: 1 yemek kaşığı havuç yağı, 1 yemek kaşığı kayısı yağı, 1 yemek kaşığı susam yağı ve 1 çubuk tarçını güzelce karıştırın. Hazırladığınız karışımı güneşe çıkmadan önce cildinize uygulayın. Bu karışım hem bronzlaşma sürenizi kısaltacak, hem de cildinize hoş bir koku verecektir.
Güneş gözlüğü kullanmak, şapka ya da şemsiye ile güneşten korunmak önemlidir. Açık renkte giysiler tercih edilerek; ince giyinmek gerekmektedir. En az 50 ve üzeri koruyucu faktör içeren güneş kremleri kullanmak gerekmektedir. Denize ya da havuza girip çıktıktan sonra güneş koruyucusunu yenilemek gereklidir.
Sebze ve meyve: Tatil sonrasında bronzluğunuzu korumanın en önemli yollarından biri öğünlerinizde bolca sebze, taze salata ve meyve tüketmeniz. Örneğin, kayısı, havuç ve tazı kırmızı biber uzmanların mutlaka "Yemek gerekir" dediği besinler. İçerdikleri beta-karoten cildin bronz tonunu muhafaza etmesini sağlıyor.
Cevap tabi ki evet! Uzun süreli bir bronzluk için cildinizin kuru kalmasına izin vermeyin. Bunu cildinizi nemlendirerek ve besleyerek yapabilirsiniz. Bu uygulama, cilt yüzeyinde bulunan lipit dokuyu geri kazandırır ve cilt hücrelerinin birbirlerine tutunmasını sağlar.
Vazelinin bronzlaştırıcı etkisi olduğunu biliyor muydunuz? Vazelin yoğun bir şekilde cildi nemlendirirken aynı zamanda güneşle etkileşime geçtiği zaman cildi bronzlaştırıyor. Güneşlenmeden önce vazelini tüm vücudunuza yaymayı deneyin.
Polat, bronzlaşmak için cilde sürülen kola ve havuç yağının kansere zemin oluşturabileceğini söyleyerek, şu açıklamada bulundu: "Normal güneşe dahi koruyucusuz çıkmamayı önerirken, kola gibi havuç yağı gibi deride güneşin etkilerini artıran maddeler sürmek riski daha da artıracaktır.
Doğal bir bronzluk elde etmek için genellikle 7 ila 8 seans yeterli olmakla birlikte bronzlaşma süresinin cilt özelliklerine göre değişebileceği unutulmamalıdır. Çabuk bir bronzlaşma elde edilmesi için seans araları sık ya da seans süreleri uzun tutulmamalıdır.
Sahilden eve döndüğünüzde görüp hoşlandığınız, daha fit ve enerjik hissettiren, yaz bittikten sonra da sizinle kalmasını istediğiniz bronzluk normalde 7-10 gün sürer. Ama doğru hamlelerle bu süreyi biraz uzatıp sanki yaz bitmemiş gibi hissetmek mümkün.
En iyi bronzlaştırıcı krem çeşitleri arasında ilk sırada Garnier Ambre Solaire yer alıyor. Söz konusu sprey hem kullanım açısından pratik hem de arzulanan bronzluk için ideal oluyor. 50 faktör korumaya sahip olan ürün, güneşe karşı hassas olan ciltlerin kullanımı için ideal.
Ancak bronz kalma süresi daha kısadır. Beyaz tenli insanların bronzluk süresi ortalama 10-12 gündür. Esmer ten, güneş ışınlarını daha kolay alabilmekte ve daha hızlı bir şekilde bronzlaşabilmektedir. Ancak esmer ten rengine sahip kişilerin eski ten renklerine dönmeleri yaklaşık 6-7 ay kadar sürmektedir.
Bronzlaşma sürecinde sadece UVB ışınları yol oynar; güneş maruziyetinden 2-3 gün sonra bronzlaşma süreci başlar ve 3 hafta içerisinde maksimum seviyesine ulaşır.
Zeytinyağı, diğer güneş losyonlarıyla karşılaştırıldığında bronzlaştırıcı etkisinin daha kısa zamanda etkili olduğu görülmektedir.
Eda Taşpınar'ın Bronzing Bomb'u en iyi bronzlaştırıcı ürünler arasında gösteriliyor.
Kakao yağı hem cildinize renk verir, hem de besler ve nemlendirir. Havuç yağına gelince, turuncuya yakın bir renge sahip olduğu için, ciltte bu tonda bir bronzluk sağlar. Doğal bir renk istiyorsanız, mutlaka havuç yağını tercih etmelisiniz.
Bol Su İçin, Havuç Tüketin
Havucun içindeki karoten maddesi melanin pigmentlerinin etkisini artırabilir. Su ise ciltteki kuru görüntüyü en aza indirmeye yardımcı olur. Havuç yiyerek daha bronz, su içerek daha parlak ve güzel görünen bir ten rengine kavuşabilirsiniz.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri