En iyi çatı izolasyonu,çatıyı çepeçevre kuşatacak,zamanla bozulmayacak,zararlı kimyasal içermeyecek olan yalıtım malzemesidir. Bu özellikleri aynı anda bünyesinde barındıran çatı izolasyonu malzemesi de;bor yalıtım,ÇATIBOR dur.
Çatılar hava akışının hızlı olduğu yerler olduğu için ısı kaybında yapının diğer yüzlerine göre daha etkin bir rol oynamaktadırlar. Çatılardan ısı kaybını engellemek ve ısı yalıtımı konusunda bir daha endişelenmemek için yapılacak olan şey çatılarda poliüretan köpük kaplamanın tercih edilmesi olacaktır.
Çatı yalıtımında kullanılan malzemeler kalite ve uygulama açısından farklı sınıflarda değerlendirilir. En çok tercih edilen mineral yünü, cam yünü ve taş yünüdür. Haricinde ise ekstrüde polistren, ekspande polistren ve poliüretan da çatı yalıtımı için kullanılan malzemeler arasındadır.
Tavan ısı yalıtımlarında genellikle en çok kullanılan yalıtım malzemesi cam yünüdür. Tavan yalıtımı işleminde, döşemeye serilmektedir. Uygulama yapılırken cam yününün suyla temas etmesi önlenmektedir.
Bor yalıtım ÇatıBor ile Taşyünü ürünleri arasındaki en önemli fark;uygulanma şekilleridir.Bor yalıtım özel püskürtme makinaları ile çatı zemin,ters tavan ve yan cephelerde ilave bir destek olmaksızın uygulanabilir.Taşyünü ise şilte halinde veya sarma şeklinde el ile uygulanır.Çatı zeminde uygulamalarındaki en önemli ...
İlgili 39 soru bulundu
Borlu Yalıtım Ömrü Ne Kadardır? STARBOR tamamen doğaldır. 60 yıl yalıtım performans ömrü bulunmaktadır.
Çatı izolasyonu nasıl yapılır sorusuna en etkili cevap yine poliüretan sprey köpüktür. Özellikle maliyetlerin yükseldiği günümüz dünyasında enerji verimliliğine katkı sağlayan poliüretan sprey köpük mobil araçların alana taşınmasıyla yapılır. Kapalı hücreli özelliği sayesinde eşi benzeri olmayan çatı izolasyonu sağlar.
Cam yünü 250 dereceye kadar yangına dayanıklıdır. Taş yünü ise 650 dereceye kadar yangına direnç gösterir. Esnek bir malzeme olan cam yününün basınç ve kopma direnci taş yüne göre daha düşüktür. Taş yününün kesilmesi, taşınması ve montajı daha kolaydır.
Expanded Polistren (EPS) Levhalar: Petrolden elde edilen, kapalı gözenekli beyaz renkli bir ısı yalıtım levhasıdır. Karbon takviyeli olanlar gri renktedir. Bünyesindeki gözeneklerde hareketsiz ve kuru hava bulunur. Bilinen en iyi ve ekonomik ısı yalıtım malzemesidir.
İzocam Taşyunu Teras Çatı Levhaları, su yalıtımının altında ısı, ses yalıtımı ve yangın güvenliği amacıyla kullanılır. Yürünmeyen Teras Çatı Uygulamaları: Trapez metal örtü çatı kaplaması üzerine, buhar kesici olarak 1 kat naylon örtü serilerek ek yerleri 10 cm bindirilir ve yapıştırılır.
Çatı kaplama malzemeleri arasında en iyi bilinen ve en çok tercih edilen malzeme, kiremittir. Braas Kiremit de yüksek üretim teknolojisi, sağlamlığı ve estetik profil yapısı sayesinde dünyanın farklı iklim kuşaklarında kullanılan, güvenilir bir çatı kaplama malzemesi olarak tercih edilmektedir.
Çatı ısı yalıtım malzemeleri, Camyünü ve Taşyünü genel kullanımı yaygın olarak özellikle asma tavanlarda kullanılır. Betonarme çatı aralarında eps ve xps ısı yalıtım plakaları yapıştırılmak suretiyle uygulama olarak ta yapılmaktadır.
Çatı katında soğuk hissiyatını önlemenin en önemli adımlarından biri iyi bir yalıtım sağlamaktır. Çatı katının tavan, duvar ve zemin bölgelerinde yüksek kaliteli yalıtım malzemeleri kullanılmalıdır. Cam elyafı, taş yünü veya poliüretan köpük gibi etkili yalıtım malzemeleri tercih edilebilir.
EPS ve XPS'e göre ağırlığı daha fazla ve fiyatı daha pahalı bir malzeme olan taş yünü ısı yalıtım levhaları su emme açısından en düşük performansa sahiptir. Nefes alma kabiliyeti ise EPS ve XPS'e göre daha iyi, su buharı geçirgenlik değeri en iyi olan ısı yalıtım levhadır.
Kalekim'in yenilikçi su yalıtım ve beton koruma harcı 'Ultralastic', uygulanmasından sadece 2 saat sonra yağmura, 16 saat sonra basınçlı suya dayanıklı hale geliyor. İşçilikten ve zamandan tasarruf sağlayan Ultralastic, fırça, mala, rulo veya püskürtme ile kolayca uygulanabiliyor.
Taşyünün daha fazla avantajının olmasının sebebi malzemenin yanmaz, ses yalıtım, ısı yalıtım, izolasyon vb. gibi bir çok özelliği strafora göre daha fazla olması sebebiyle taşyünü malzemesini daha öncelikli malzeme olmasını sağlamaktadır. Taş yünü yangına karşı çok dayanıklı bir malzemedir.
Deneyler sonucunda, yalıtımlı şartlarda iç ortam sıcaklıklarının taşyünü malzemesi kullanıldığında 9-12 ℃, XPS yalıtım malzemesi kullanıldığında 13-15 ℃ ve EPS yalıtım malzemesi kullanıldığında ise 15-17 ℃ arasında değiştiği görülmüştür.
En iyi çatı su izolasyonu hangisi? En iyi çatı su izolasyonu için bitümlü membran tavsiye ediyoruz. SİM Penguen APP Katkılı Standart Membranlar; yapılarda suyun girebileceğine neredeyse tüm alanlarda kullanılabilir.
Çatı Şiltesi ile kaplanan çatılar, ısı yalıtımıyla yakıt sarfiyatını önemli ölçüde azaltır. Açık gözenekli elyaf yapısı ile ses yalıtımı, yanmaz özellikteki camyünü sayesinde ise yangın güvenliği sağlar. Isı yalıtımı ve ses yalıtımı sağlar yangına dayanıklı bir malzemedir.
Malzemeler standartlara uygun bir şekilde üretilmiş, stoklanmış ve uygulanmışsa, ömürleri genel olarak bina ömrü kadardır.
Cam yünü kullanım alanları oldukça geniş bir yere sahiptir. Yapıların iç duvarlarında, çatı katlarında, merdiven ve asansör boşluklarında, ahşap yapılarda sıklıkla tercih edilir.
Çatı Isı Yalıtımı, İzolasyon Fiyatları Isı yalıtım metrekare fiyatı, m2 birim olarak 3 cm için 29.00 ₺ + KDV iken, 4 cm içinse 32.00 ₺ + KDV olarak hesaplama yapılır.
Çatılarda akma sorununa karşı kullanılacak en kaliteli malzemelerin başında bitümlü oluklu levhalar, bitümlü oluklu kiremitaltı levhaları ve bitümlü su yalıtım membranları gelmektedir. Su yalıtımında uzmanlaşmış kadroların çatı aktarımı için ilk tercihleri her zaman bu ürünlerden yanadır.
Çatılar için uygun olan su yalıtım malzemeleri ile beton; su geçirimsiz hale getirilmeli, kaplama yapılmalı, kaplamanın kenarları pahlanmalı, su birikintilerinin oluşmasını engelleyecek drenaj sistemleri kurulmalı ve son kat olarak uygun bir boya ya da kaplama malzemesi ile bitiş yapılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri