Koruyuculuğu daha fazla olan cam ekranlar 9H temperli camlar, 3D nano camlar, 4D nano camlar, 5D nano camlar, 6D nano camlar ve 7D nano camlar olmak üzere gruplara ayrılır. Kırılmaz camlar diğerlerine göre çarpmaya, düşmeye ve darbeye daha dayanıklıdır.
Telefonun ekranını koruma açısından baktığımızda ise temperli cam malzeme ile hazırlanan ekran koruyucuların çok daha başarılı olduğunu belirtmek isteriz. Özellikle telefonun ekran bölümü darbe aldığında ya da telefonu düşündüğünüzde temperli camlar daha yüksek düzeyde koruma sağlar.
Temperli cam ekran koruyucular adi ustunde temperli cam malzemeden yapiliyor ve kalindirlar. Ikisinin de sertlik derecesi 9H olarak geciyor. Ekran koruyucu taktiginda home tusu gomulmesin ve kenarlari kalkik olmasin istiyorsan, nano glass olanlardan almani tavsiye ederim.
Bu durumda koruyucu cam kısmı kalın ve güçlü olmalıdır. Yeni nesil teknoloji şartları ile üretilen akıllı telefon camları gorilla glass teknolojisi ile üretiliyor. Bu da ekranların cam kısmının çok kuvvetli ve esnek olmasına olanak tanıyor. Kaliteli ekran koyucularda hemen hemen bu teknoloji şartı ile üretiliyor.
Nano cam esnek yapısı sayesinde kırılmalara karşı oldukça dayanıklıdır. Nano camlar yüzeylerinde parmak izi görüntüsü oluşmaz. Parmak izi bırakmaması ve ince yapısı sayesinde sıkça tercih edilen seçenekler arasında yer alır. Bu ürün 9 H sertliklidir.
İlgili 36 soru bulundu
Maksimum şeffaflık için tasarlanmış 5D CAM, ekranı görüntü kaybı olmadan en net şekilde görebilmeniz için tasarlanmıştır. Son derece düz olan yüzeyi ve bombeli kenarları sayesinde ekran koruyucunuzun kenarında toz ve kir birikmesini engellemeye yardımcı olur.
Kırılmaz cam seçenekleri; temperli, mat, 3D, hayalet, kalın ve ince cam şeklinde sıralanabilir.
4D Premium Full Cover Ekran Koruyucu
Sadece 0.20 mm kalınlığında olup kavisli köşeler ve kenarlar için maksimum oranda koruma sağlar. Dış yüzeyi ultra pürüzsüz ve maksimum dokunmatik hassasiyeti ile özellikle oyun severlerin tercih edebileceği bir ekran koruyucusudur.
Markası ve modeli ne olursa olsun cep telefonlarının sahip olduğu ekranlar çarpma ya da düşme durumunda çatlayabilir veya daha da kötüsü kırılabilir. Bunun yaşanmaması için kırılmaz cam kullanımı oldukça önemlidir. Kırılmaz camlar darbeye ve yüksek sıcaklığa göre özel olarak tasarlanmıştır.
Seramik Ekran Koruyucu Özellikleri. Çizilmelere karşı daha iyi koruma sağlasa da, tamamen çizilmez veya kırılmazlar. Özellikle yüksek bir darbe veya düşme durumunda bile ekranınız zarar görebilir. Ancak seramik ekran koruyucuları, ekranınızın dayanıklılığını artıran etkili bir koruma sağlar.
Özellikle ısıl işlemlerden geçirilerek dayanıklılığı arttırılmış olan tempered glass camlar, en zorlu darbelere ve çarpmalara karşı bile üstün koruma sağlar. Bu yüzden de ekran koruyucu alırken cam olanların tercih edilmesi daha doğru olur. Ayrıca cam ekrana daha iyi oturacağı için hava boşluğu kalmasını da engeller.
9H Hardness
Ekran koruma filminin en sert kalem standardı olan 9H kalemle çizilemediğini belirtir. Çok büyük bir dayanıklılık testi değildir ancak üreticinin bu konuya dikkat etmesi ürün kalitesi açısından önemlidir.
Mat seramik ekran koruyucu, esnek yapıya sahip olur. Esnekliği darbeleri ve basıncı emmesini sağlar ve çizikleri absorbe eder. Böylelikle çizikler telefonun gerçek camına ulaşmaz, koruyucu yüzeyde hapsedilir. Pürüzsüz yüzeyinde oluşan parmak izlerini göstermez, telefonunuz temiz bir görünüme sahip olur.
Elbette çok yıpranmış ve ekrana yapışma özelliğini kaybetmiş olan kırılmaz camları yeniden kullanmak pek doğru olmaz. Ekranın netliğini ve çözünürlüğünü olumsuz şekilde etkileyeceği için bunun yerine yeni bir kırılmaz cam almak daha akılcı bir tercih oluyor.
Rodaj olarak bilinen 4-19 mm kalınlıkta ise minimum ebat 105×350 mm iken maximum ebat 2400×4500 milimetredir. En sık kullanılan 8 mm ve 10 mm olan temperli camlar standart camlara göre 5 kat daha yüksek dayanıklılığa sahiptir. Dolayısı ile patlamalara karşı dayanıklıdır.
Cevap "kesinlikle evet". Ama iyi bir ekran koruyucu almanız şart. Ekran koruyucuları, çiziklere ve çatlamalara karşı ekranın kendisi kadar açıklar, ancak ek bir güvenlik katmanı sunuyorlar. Ekranınız Gorilla Glass da olsa, bu çiziklere karşı sıfır risk demek değil.
Yeterince kötü kullanılması halinde, Gorilla Glass kırılabilir. Bununla birlikte, Gorilla Glass, cam çizilmesi, çatlaması veya ekran kırılması gibi durumlara neden olan gerçek dünyadaki olaylarda iyi bir şekilde ayakta kalabilir.
Montaj esnasında koruyucu cam içerisinde kalan hava kabarcıkları ekran üzerinde bombe yaptığından dolayı en ufak baskı da hava kabarcığını sıkıştırabilir ve koruyucu camın çatlamasına neden olabilirsiniz. Ekran koruyucu çatladığında mutlaka değiştirilmesi gerekir.
Film veya kırılmaz cam olarak tanımlanan ekran koruyucuları; temperli ekran koruyucu ve nano ekran koruyucu olarak da adlandırılıyor.
21D Ekran koruyucunun en önemli özelliği 11H sertlikte olmasıdır. Hava kabarcığı bırakmayan yapışkanlığa sahiptir. Kullanıma bağlı veya ısıya bağlı olarak bu yapışkanlığını yitirmez deformasyona uğramaz. lazer kesim sayesinde bitiş noktaları küt kesim değil ovaldir. Ele takılma yapmaz.
Darbe emici 7D hibrit cam, standart temperli camdan daha kalındır ve yüksek çözünürlüklü oyunlar ve videolar için daha iyi görüntü kalitesi sağlar. Crong'dan 7D Nano tam Kapsama Ekran Koruyucunun diğer özellikleri üstün aşınma direncinin yanı sıra daha dayanıklı (leke tutmaz) kaplama yüzeyini de kapsamaktadır.
Cihazınızın ekranını ve kavisli bölümlerinin tamamını kaplar. Kenarları kırılmaya karşı güçlendirilmiştir. Darbelere ve çizilmelere karşı maksimum koruma sağlar. Dokunmatik hassasiyetini kesinlikle etkilemez.
Temperli cam ise 8 mm 10 mm veya daha kalın camların fırın odasına sokularak 1000 derece ısıtılarak bir bütün hale gelmesi sağlanır. Daha sonra iç katman ve dış katman sağlamlaştırılır. Temperli camın kırılması imkansızdır. Ofislerde ofis bölme sistemleri kullanılan yerlerde en sağlam sistem temperli camdır.
Temperli cam, yapısı itibariyle normal camdan daha dayanıklı bir cam türü olarak biliniyor. 700 derecelik sıcaklığa maruz bırakılan cam birden soğutularak bu özel cam elde edilmekte. Temperli cam, darbe aldığı anda normal cama nazaran boncuk boncuk parçalanarak dağılıyor. Yani temperli cam kimseye zarar vermiyor.
-Temperli camlar otomobil camlarında, fırın, masalar ve korkuluklarda kullanılır. -Lamine camlar akvaryumlarda, kış bahçelerinde, güvenlik ile ilgili risk oluşturacak yerlerde kullanılır. -Lamine cam kırılsa bile içindeki PVB (Polivinil Buteral) malzemesi sayesinde birbirini tutar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri