En iyi organik saç boyası markaları tavsiyelerine gelecek olursak; Tints Of Nature, Color Soin, Herbatint, Phyto, Naturigin, Logona, BioMagic ve Naturtint; besleyici, onarıcı, beyaz karşıtı, nemlendirici, güçlendirici ve uzun süre kalıcılık sağlayan en iyi organik saç boyası markaları olarak biliniyor.
Küllü Kumral, Sarı ve Tonları
Sarı ve sarı tonları saç boyaları, saçların daha fazla beyazlamaya başladığı zamanlarda en çok tercih edilen renklerdir. Çünkü özellikle açık sarı ve tonları beyazları kapatma konusunda çok iyi olduğu gibi yeni çıkan beyazları ve dipleri de en az gösterendir.
Kaliteli boyalarda amonyak seviyesi düşük tutulur. Saçlar amonyak içeren boyayla boyandığında, boyanın kalitesine bağlı olarak 10 ile 15 arası ph düzeyine çıkar. Saçın ph oranının bu düzeylere çıkması, saç kütiküllerinin aralanmasını sağlar ve saçlarda protein, nem ve mineral eksikliğine sebep olur.
Profesyonel boya, kuaförün uygun gördüğü tekniklerle uygulanacağı için çok daha sağlıklı sonuçlar verir. Uzun süreli market boyası kullanımı saçları kurutup mat görünmesine neden olurken, profesyonel boyalar bir süre sonra saçınızı sağlıklı hissetmenizi sağlayacaktır.
Organik sertifikalı boyalar saçın pulcuklarını açıp, içine pigment hapsetmek yerine saç telinin üzerini pigmentlerle kaplar. Tele asla zarar vermez. Kalıcı bir renk elde etmek ve beyazlarınızın kapanmasını istiyorsanız organik saç boyaları başarılı olmayacaktır.
İlgili 42 soru bulundu
En iyi organik saç boyası markaları tavsiyelerine gelecek olursak; Tints Of Nature, Color Soin, Herbatint, Phyto, Naturigin, Logona, BioMagic ve Naturtint; besleyici, onarıcı, beyaz karşıtı, nemlendirici, güçlendirici ve uzun süre kalıcılık sağlayan en iyi organik saç boyası markaları olarak biliniyor.
Koyu renkler kullanmayın
Düz boya ve açık tonlara sahip boyaların metali az içermesinden dolayı saça fazla zarar vermez. Kızıl ve siyah tonlarındaki saç boyaları ise fazla metal içermesinden dolayı saç ve saç derisinin çabuk dökülmesine neden olur" şeklinde konuştu.
Boya seçiminde; silinme, parlaklık, matlık, renk, koku, kuruma süresi, metraj ve maliyet gibi özellikleri göz önünde bulundurmak önemli. Tüm bunların yanında seçtiğiniz boyanın, duvarlarınızın yüzeyine uygun olup olmadığına da dikkat etmeniz gerekiyor.
Saçınızı yıkarken sıcak su yerine soğuk ya da ılık su kullanarak saç boyasının renginin saçınıza daha iyi bir şekilde kilitlenmesini sağlayabilirsiniz. Sülfatsız şampuanlar, boyanın canlı renginin uzun süre saçınızda sabit kalmasına yardımcı olur.
Boyamaya saç diplerinden uçlarına doğru yapacağın hamlelerle başlamalısın. Saçların kulak hizasında ya da daha kısaysa, tek hamlede tüm tutama boya sürebilirsin. Ancak saçların daha uzunsa, öncelikle saç diplerinden kulak hizana kadar olan bölüme boya uygulaman yeterli olabilir.
Temiz saç boyanabilir fakat iyi bir sonuç elde etmek istiyorsanız, boyama işlemi öncesinde saçınızı yıkamayın. Nedeni ise; boyadan hemen önce saçı yıkamak saç derinizi koruyan doğal yağların kaybolmasına neden olması.
5) Boyadan sonra hemen yıkamayın
Saçınızı boyattıktan sonra yıkamak için en az 48 saat bekleyin. Renk iyice saça oturur.
Saç boyasından istenilen verimi elde etmek için boyanın 35-40 dakika bekletilmesi gerekir.
Beyaz rengi kapatan farklı renk tonları da vardır. Bunlar; koyu kestane, koyu buğday, kızıl, çikolata kahve, patlıcan moru olarak sıralanabilir. Bu renkleri tercih etmeniz durumunda sıklıkla dip boyası yapmanız gerekir.
·Saçınızdaki beyazları mükemmel şekilde kapatır. ·İçeriğindeki E ve C vitaminleri ile saçın nem ve protein dengesini korumaya yardımcı olur. ·Düşük pH değeri sayesinde saç üzerindeki pul tabakasının daha iyi kapanmasını ve yeni rengin saçta daha uzun kalmasını sağlar. ·Ciltle dosttur.
Beyaz ten, soğuk cilt tonları aralığına düştüğü için ona en çok yakışan saç boyası renkleri soğuk tonlar oluyor. Buzlu sarı ya da soğan kabuğu kızılı gibi saç renkleri cildinin pembemsi ve kırmızımsı alt tonlarına mükemmel biçimde eşlik edecektir.
1.Öncesinde Saça Yağ Tedavisi Uygulamak
Bu nedenle saçınızın, boyanın zararlı etkilerine karşı biraz daha korunaklı olması adına, saçınıza boya işlemi yapmadan birkaç gün öncesinde Saç Bakım Yağları ile yağ bakımı yapmaya başlayabilirsiniz.
Saçınızı boyattıktan sonra saçlarınızın yapısına göre en az 3 günlük bir süre boyunca beklemeniz gerekebilir. Yeterli zaman kuaförünüzün yapacağı inceleme sonrasında daha sağlıklı bir şekilde ortaya çıkarılacaktır. Aynı zamanda taze saç rengini olabildiğince uzun süre bozmamak için yıkama döngünüzü de uzatmalısınız.
19. Saç boyasını saç kremi ile seyreltmek, daha pastel ve daha açık bir ton elde etmenize yardımcı olacaktır.
Şüphesiz en çok boyanan duvar rengi boyası bej rengidir. Diğer renkler ile oldukça uyumludur. Bej renginin kendi içerisinde farklı tonları mevcuttur. En çok tercih edilen kum beji tonudur.
Saten boya: Uzun ömürlü ve dayanıklı olan boya türleri arasında yer alıyor. Saten boya uygulanacak duvarın pürüzsüz olması oldukça önemlidir.
Olağan dışı bir tercih ya da sorunla karşılaşılmadığı sürece en çok tercih edilen boyanın silikonlu boya olduğu söylenebilir. Silinebilme özelliği onu daha tercih edilir kılıyor. Ancak daha çok sağlıklı içerikten yanaysanız, doğal boyayı seçebilir, mat bir görüntü ve ekonomi istiyorsanız plastik boyayı seçebilirsiniz.
Saçlarınızı ortadan ikiye ayırın ve tarayın. Bir boyama fırçası yardımıyla diplerden başlayarak uçlara doğru boyama işlemini tamamlayın. Ön bölümleri boyarken saçlarınızı sağdan sola ya da soldan sağa doğru, birbiri üzerine yatırarak bekletin. Bu işlem saç tutamlarınızın her iki yüzünün de boyanmasına yardımcı olur.
Saç boyalarındaki hidrojen peroksit ve amonyak gibi maddelerin saçın dış koruyucu tabakasına zarar verdiğini belirten Güneş, "Bu kimyasal maddeler saçlarda kuruma, matlaşma, deride yaralara ve saçların kırılarak dökülmesine yol açar.
Saç boyası özellikle saç ekiminden hemen sonra yapılmaz. Ekim işleminden sonra hem saç derisi hem de çıkan saçlar oldukça hassas olmaktadır. Bu tür saça ve saç derisine müdahale etmek ise riskli bir durumdur. Bu gibi durumlarda uzmandan gerekli yardımı alıp ona göre saç boyası yapılabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri