Yavru size ilgi göstermelidir. Bu yavru sevecendir ve kısa sürede size alışacaktır; hatta aranızdaki sevgi bağı şimdiden oluşmaya başlamıştır bile. Girişken, az tereddütlü ve sevecen ise; kolay eğitilebilir, sosyalleşebilir ve yaşayacağı yere uyum sağlayabilir demektir.
İki buçuk aylıktan küçük olmayan ve en az üç aşısı yapılmış yavruları tercih edin. Size bir buçuk aydan sonra alabileceğinizi ve anneden artık süt emmedikleri söylense de annelerinin yanında iki buçuk aylık olana kadar kalmaları çok faydalıdır.
Köpeklerin uzun süreli hafızası aslında sahibini birkaç hafta görmedikten sonraki ilk buluşmada gösterdikleri davranışlar ile anlaşılabilir. 2 haftalık bir ayrılıktan sonra yaşanan kavuşma anı oldukça salyalı ve patili olacaktır. Bu da köpeklerin duygu besledikleri insanları hatırladığının bir örneğidir.
İlgili 16 soru bulundu
6 aydan küçük yavru köpeklerin evde maksimum 2 saat yalnız bırakılmaları önemlidir.
Köpekler onlarla en çok ilgilenen kişiler yerine pozitif şeylerle ilişkilendirdikleri kişileri favori olarak seçerler. Başka bir deyişle, bir kişi iyi şeylerin kaynağı olduğunda, köpek onunla bir bağ oluşturur. Bunu düşündüğünüzde, çok mantıklı.
Köpekleri bacaklarından altından tutup kaldırmak yalnızca bacaklara zarar veren bir davranış değildir. Bu esnada omurga, omuzlar ve hatta parmaklar bile anormal bir baskıdan ötürü zarar görecektir. Bunun yerine kalçadan ve göğüsten destekleyerek bir tutuş sergilemeniz daha sağlıklı olacaktır.
Yavru köpek bakımı, yetişkin köpeklere göre daha zor bir iştir. Bunun sebebi, insanlarda olduğu gibi köpeklerde de yetilerin zamanla deneyimlenerek kazanılmasıdır. Bu sebeple yavru köpek dostlarımıza çeşitli deneyimler kazandırmalı ve bu süreçte sabırlı ve olabildiğince pozitif olmalıyız.
Bırakmadan önce: Yalnız bırakmadan önce, bir sakinleşme olanağı vermek için yavru köpeğinizi yürüyüşe çıkarın ya da onunla oyun oynayın. Ve çıkmanızdan kısa süre önce mama verin; böylece büyük olasılıkla uygulu olacaktır. Ayrıca ona çiğnemesi, meşgul olması için bir şeyler bırakın.
Golden Retriever
Öğrenmeyi çok seven ve birçok farklı alanda eğitilebilen Golden Retriver ırkı, "ilk kez köpek besleyecekler için hangi cins?" sorusuna en sık verilen yanıttır.
Yavru köpekler genel olarak 2-3 aylık olduklarında annelerinden ayrılırlar. Bu süreç sanıldığının aksine eğitim verilmemesi gereken bir dönem değildir. Yavru köpeklerin eğitimine eve geldiği ilk andan itibaren başlanmalıdır.
Hatta bazen birbirine çok yakın türlerin yavruları bile farklı zamanlarda yetişkinliğe geçebilmektedir. Genel olarak küçük ırk köpekler hemen hemen 9. ayda yetişkin sayılırken dev ırk köpeklerde bu süreç 18 - 24 aya kadar çıkabilir. Dev ırk köpeklerde kemik gelişimi genellikle iki yıla kadar devam eder.
Köpeği Sıkıştırmak ve Ensesinden Kaldırmak Yanlıştır
Anneleri küçüklüklerinde köpeklerinizi o şekilde taşısa da büyümeye başladıklarında bu taşıma şekli yanlıştır. Bir süre sonra köpekleriniz ensesinden kaldırıldığında rahatsız olmaya başlayacaktır. Köpekler bazen insanları ısırabilmektedir.
En azından birkaç gece yavrunun sizin yatak odanızda uyumasına izin verin. Onu, ütü odası, kiler gibi yerde değil yatağınızın yakınında sandık, karton kutu gibi bir şeyin içinde uyumasına imkân verin, kendini güvende hissedecektir. Aksi halde böyle bir deneyim yavru için korkutucu olacaktır.
Yavru köpeğiniz 16-20 haftalık olana kadar üç haftada bir hatırlatma dozuyla yapılan aşıların tamamlanmasının ardından 2 hafta geçmesiyle birlikte köpeğinizi dışarıya çıkarabilirsiniz. Aşılar korunma sağlayarak köpeğinizin çevreden ve diğer köpeklerden bulaşıcı hastalık kapmasını engeller.
Köpeğiniz eve ilk geldiğinde, evin onun yaşam alanı olduğunu belirtmesi açısından idrarını yapar. Bunu anladıktan sonra onu hemen banyoya götürün ve idrar yapana kadar hiçbir yere gitmesine izin vermeyin. Sonrasında ona bir ödül verin ve her tuvalete gittiğinde onu sevin.
Yavru köpekler hemen yorulur, sağlıklı gelişimleri ve sıhhatleri için uzun saatler boyunca uyumaları gerekir. Bu yüzden dinlenmeleri için bol bol fırsat vermek önemlidir. En başta 24 saatin 18 ila 20'sini uyuyarak geçirmeleri gerekebilir. Bu süre yetişkinlikten itibaren 12 ila 14 saate düşer.
Göz teması samimi bir eylemdir. Birçok köpek için bu, bir güven ve şefkat göstergesidir. Köpeğiniz sık sık sizinle göz teması kuruyorsa, yüksek derecede bir bağlanma gösteriyor demektir. Köpeğiniz size baktığında, beyni, annelerin bebekleriyle bağ kurmasını sağlayan hormon olan oksitosini serbest bırakır.
Çok keskin bir kokuya sahip olan sirke köpeklerin nefret ettiği bir koku olduğundan kendisini evde rahatsız hissedecektir. AMONYAK: Yüksek oranda bir kokuya sahip olan amonyak köpeklerin kaçındığı kokulardan biridir. TURUNÇGİL: Köpekleri rahatsız eden kokulardan bir diğeri de turunçgil kokuları.
Evinize her döndüğünüzde sizi sevgiyle karşılayan, heyecandan çılgına dönen ve bazen de çişini yapan bir dostunuz varsa büyük bir sevgiyle karşı karşıya olduğunuzu bilmelisiniz. Sizi karşılarken köpeklerin kuyruk sallaması, zıplaması ve hatta oyuncaklarını getirmeleri onun sizi sevdiğinin en bariz göstergelerindendir.
SEVİLMEKTEN HOŞLANIRLAR: Köpekler, insana yakın ve iç içe yaşayan bir canlı olarak sevilmek ve dokunulmaktan çok hoşlanırlar. Sahipleri tarafından uzun uzun okşanmak, sevilirken güzel sözler duymak onları çok mutlu eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri