“MADDE 7- (1) Öğrenci, bir yarıyılda toplamda 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde en fazla 10 ders seçebilir.
Ayrıca üstten ders alabilme koşullarını sağlayan öğrencilerde dönem AKTS miktarının yarısı kadar (örn: 30/2= 15) üstten ders alabilir.
Öğrenciler her dönem ortak ve seçmeli derslerden en fazla toplam 35 kredilik ders alabilirler.
(7) Birinci yarıyıl öğrencileri hariç, alınabilecek dersi olan öğrenciler her dönemde en az 20 AKTS'lik ders seçmek zorundadır. (8) Öğrencinin, bir yarıyıldaki ders yükü, 30 AKTS; bir yıldaki ders yükü ise 60 AKTS'dir.
Cevap: Mezun olabilmek için her yarıyılda 30 AKTS (Kredi)'lik ders almak zorunludur.
İlgili 44 soru bulundu
Bir dönem içinde en fazla kaç kredilik ders alma hakkım var? Öğrencinin bir yarıyıldaki normal ders yükü 30 AKTS'dir. Bir yarıyıla ait ders yükü en fazla 45 AKTS olabilir.
1) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. 2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
İkinci sınıf öğrencilerimiz bu yılın her bir döneminde beş adet zorunlu ve bir adet seçmeli dersi başarıyla tamamlamak zorundadır.
“MADDE 7- (1) Öğrenci, bir yarıyılda toplamda 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde en fazla 10 ders seçebilir. Öğrenci, ders ekle/sil işlemlerini; kayıt yenileme tarihleri içinde yapar. Ders ekle/sil işlemleri; Senato tarafından kabul edilen usul ve esaslara göre gerçekleştirilir.
1 kredi = 30 saatlik iş yüküne karşılık geldiğine göre, 150 saat iş yükü olarak elde edilen dersin kredisi 150/30= 5 AKTS'dir. AKTS kredisi tam sayı olarak verilmelidir.
Öğrenci kayıt yenilediği takdirde mezuniyet şartlarını tamamlanıncaya kadar okuyabilir. Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri Örgün eğitimde okuyan öğrencilerin sahip olduğu tüm haklara sahiptirler. Açık Öğretim Lisesini 2,5 yılda bitirme imkânınız vardır.
seçmek zorunda mıyım? Evet, her dönem kayıt yeniledikten sonra sistemde ortak dersler kalmayıncaya kadar ve ortak veya seçmeli derslerden almanız gereken kredileri tamamlayıncaya kadar ders seçimi yapmak zorundasınız. Ders seçimi yapmaz iseniz sınavlara giremezsiniz.
Ders seçme işlemi sistemde ,“Ders Seçme ve Kayıt Yenileme İşlemleri” menüsü altında yer alan “Ders Seçme İşlemi“ seçeneğinden yapılır. d) Kaydını yenileten öğrenci bir dönemde en fazla 12 ders seçebilir ve en fazla 12 dersten sınava katılır.
KOŞULLU BAŞARILI öğrenciler üst sınıftan ders alamazlar. Yalnız bulunduğu sınıf ile alt sınıflara ait dersleri alabilirler. Sınıf tekrarı yapan ve genel not ortalaması 1.50-1.79 arasında olan BAŞARISIZ öğrencilerden ilgili dönemde BB, BA, AA notu olanlar koşullu olarak bir üst sınıftan ders alabilirler.
Genelde bir dönemde alınabilecek maksimum kredi, üniversiteden üniversiteye değişir. Yönetmeliği okuman gerek. Kimi üniversite; ilk sene 30, ikinci sene 36, üçüncü ve dördüncü sene 40'ar kredi alabilirsiniz der.
Üstten ders almak isteyen öğrenciler sadece bir sınıf üstten ders seçebilirler (Örneğin 1. Sınıf öğrencisi 2. Sınıf derslerinden üstten ders alabilirken, 3 ve 4. Sınıf derslerini üstten alamaz).
Yarıyılda 3, 8. Yarıyılda 4 adet seçmeli ders almış olmak • Toplam 7 adet seçmeli dersi olmalı, önceki dönemlerde aldığı seçimliklerle de 7'yi tamamlayabilir. 4) 240 AKTS toplamış olmak şartıyla mezun olabilir.
Kaydın silinmez, ama ilk sene alman gereken derslerden kalmış sayılabilirsin. Ünv. sine göre değişiklik gösterebilir ama benim bildiğim ilk dönem dersleri otomatik atanıyor, kayıt olmuyor. O dersleri almış sayılıyorsun ve tabi kalmış oluyorsun.
(1) Öğrenci, bir yarıyılda toplamda 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde en fazla 10 ders seçebilir.
Öğrenciler mezun olabilmek için 14 adet bölüm seçmelisi ve 3 adet serbest seçmeli almak zorundadırlar. Bu 14 seçmeli dersin en fazla 3 tanesini bölüm dışı seçmeli ders kategorisinde alabilirler ancak kalan 11 ders bölüm seçmeli derslerinden olmak zorundadır.
Süresi içinde ders kayıt işlemi yapılmazsa ne olur ? Ders kayıt işlemini gerçekleştirmeyen öğrenciler derslere devam edemez, sınavlara giremez, öğrencilik haklarından yararlanamaz. Bu süre öğrenim süresinden sayılır.
-- Evet. Öğrenciler eğitim öğretim süreleri boyunca önlisans programlarında bir, lisans programlarında iki Üniversite Seçmeli Dersi almak zorundadırlar.
2021-2022 eğitim öğretim döneminde lisede sınıfta kalma uygulaması olacak, yıl sonu ortalaması 50'nin altında olanlar, 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
Koşullu geçmenin de birtakım şartları bulunmaktadır. Tüm derslerden koşullu geçmek mümkün değildir. Tüm derslerden ya da derslerin büyük çoğunluğundan barajın altında ortalama puan elde edildiği takdirde koşullu geçmenin işlevselliği kaybolmaktadır.
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile Liselerde ders geçme notu 45'ten 50 puana yükseltilmiştir. Ortalaması 50'nin üzerinde olanlar direkt olarak sınıfı geçer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri