KIZ İSİMLERİ ARASINDA 'ZEYNEP' ÇOK TERCİH EDİLİYOR Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ve medyaya yansıyan haberlerden elde ettiği bilgilere göre, kız çocuklarına Zeynep'in ardından sırasıyla en fazla Elif, Defne, Hiranur, Ebrar, Eylül, Miray, Zehra, Ecrin ve Azra isimleri veriliyor.
Kız bebeklere en çok verilen isimler arasında ilk sırayı ise Zeynep aldı. Geçen yıl Zeynep ismi 8 bin 870 bebeğe verildi. Ayrıca 6 bin 854 bebeğe Defne, 6 bin 833 bebeğe ise Asel ismi konuldu. Kız bebeklerde Zeynep, Defne ve Asel isimlerini sırasıyla Zümra, Elif, Asya, Azra, Nehir, Eylül ve Ecrin takip etti.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) istatistiklerine göre son dönemin kız bebek trend isimleri arasında ilk 3'te Zeynep, Elif ve Defne yer alıyor. Bu isimlerin dışında kız bebeklere en çok verilen diğer trend isimleri ise Asel, Azra, Eylül, Duru, Ebrar, Asya, Öykü ve Ecrin oluşturuyor.
2021 yılının istatistiklerinde bebeklere en çok verilen erkek ismi Yusuf, kız ismi ise yine Zeynep olmuştu. 2021'de 1 milyon 47 bin 975 bebek dünyaya gelmişti.
Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Türkiye'de en yaygın kullanılan isimler ise kadınlarda Fatma, erkeklerde ise Mehmet olarak belirlendi. 2021 yılında doğan bebeklere en çok verilen isimler ise Zeynep ve Yusuf oldu.
İlgili 26 soru bulundu
Ünlü veya ünsüz tüm insan adları ve soyadları özel isimdir. Hem adın hem soyadın ilk harfi büyük harfle başlar: Murat, Aslı, Zeki Müren, Ünlüsanlar vb. Hayvan türleri özel isim değildir (kedi, köpek vb.) ancak belirli bir hayvana insanlar tarafından verilen isimler özel isimdir: Fino, Bobby, Şimşek vs.
12665 (1) Ashabdan biri olan Ebu Vehb b. el-Cüşemi'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: ''Peygamberlerin isimlerini kullanın, Allah'ın en sevdiği isimler; Abdullah ve Abdurrahmanıdır.
İlk insan ismi nedir? - YouTube. Daha Fazlası İçin Abone Ol → https://bit.ly/2yKl4Tl Dini ya da mitolojik aktarımlar dışında, bir yazılı belgede adını gördüğümüz ilk insan ismi nedir? Irak'ta Sümerlere ait antik Uruk kentinde ortaya çıkarılan 5 bin yıllık kil tabletlerdeki imzalar bu ismin; Kuşim olduğunu gösteriyor.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından sağlanan verilere göre, "Zemheri" ismi ülkemizde nadir bulunan isimler arasında yer almaktadır. Nadir bulunan isimlerin tercih edilme nedenleri genellikle aile geçmişi, kültürel etkiler veya özgün bir isim arayışı olabilir.
En az kullanılan isim ise Zemheri. "Kışın en şiddetli zamanı, kara kış" anlamına gelen zemheri kelimesini isim olarak kullanan kişi sayısı sadece 3. Zemheri ismi, yalnızca erkeklere verilmiş durumda.
Büşra, Kübra, Ayla, Aycan, Müjde, Müge, Azra, Bennu, Bilge, Aybike, Ceren, Derya, Nesrin, Devin, Dilber, Feyza, Gonca, Işıltı, İpek, İrem, İzel, Meltem, Kıvılcım, Meryem, Nihan, Neşe, Rabia, Öznur, Serpil, Saba, Türkü, Tilbe, Yeşim, Duru gibi isimler kızları zeki gösteren isimlere örnektir.
Talya, Zeynep, Ela, Duru, Yaren, Ceren, Ece, Melis, Naz, Su, Berra, Ecem, Sena, İrem, Alara, Azra, Dilay, İdil, Eylül, İpek, Yağmur, Lara, Derin, Ilgın, Havin, Nilsu, Kayra, İlkin, Tuana, Beril, İlgi, Simay, Mira, Beren, Pelin, Yazmira, Bade, Selin, Simge, Rana, Şimal, Damla, Melike, Pınar, Başak, İlayda, Minel, Alara, ...
Zeytin tacını ifade etmektedir. Eski Yunan içerisinde olimpiyat oyunları kapsamında kazananlara verilebilen, zeytin ağacı dallarından veya yapraklarından elde edilen taçtır. Bir diğer anlamı ise Kuran içerisinde geçen Lina isminin anlamı ise hurma fidesi şeklinde olmaktadır.
Güneş ismi Kuran'da geçmemektedir. Ancak Güneş isminin çocuklara verilmesinde hiç bir sakınca bulunmamaktadır. Siz de anlamını öğrendikten sonra Güneş ismini çocuğunuza vermeyi tercih edebilirsiniz.
BANU: Prenses; Hanımefendi.
Nadir olarak tercih edilen kız isimlerinden bazıları olan Ayende, Aygen, Belur, Canel, Çilay, Dildar, İzem, Erna, Hera, Kayra, Lema, Leyal, Mehir, Özün, Peyda, Selis, Saye, Vira gibi isimler sayılabilir. Bu isimler kimilerinin kulağına çok hoş gelirken kimilerine ise yaygın olmadığı için garip gelebilir.
Türkiye'de bazı isimler ise sadece bir kişide bulunuyor. Bunlar arasında Feratun, Dilbere, Farim, Ülçü, Selmanni, Eliyde, Mürinşah, Hörem, İsal ve Femedi isimleri dikkati çekti.
Çünkü bu hadislerin bir kısmında “Allah” ismi, bir kısmında ise “Rahmân, Rahîm” (esirgeyen, bağışlayan), “Hay Kayyûm” (diri ve her şeyi ayakta tutan), “Zü'l-celâli ve'l-ikrâm” (ululuk ve ikram sahibi) isimleri Allah'ın en büyük ismi olarak belirtilmektedir.
İsim, özel-genel (cins), canlı-cansız, somut-soyut tüm varlık, kavram ve olayları karşılayan sözcüklerdir. Sıfat, zarf, zamir gibi kelime grupları isim soylu kelimeler olarak kabul edilir.
'DİNEN MEKRUH SAYILAN İSİMLER DE VAR'
Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, ''Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri çocuklara verilmemeli, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir.
Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri konulmamalı, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Bu sadece Allah'a mahsus bir durumdur, isim olarak kullanılamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri