Google playde uygulamalarınız güncellenmiyor veya uygulama indiremiyorsanız dikkat etmeniz gereken husus Google play-Ayarlar-Derleme sürümü menüsünden Google play ve Google Uygulamalarının güncel olmasıdır güncel değil ise Google play güncellendikten sonra uygulamalarınızı indirebilir ve güncelleyebilirsiniz.
Google Play Store'da arka planda güncellenen veya daha önce indirmeye başladığınız uygulamalar olduğu zaman mevcut indirme işlemi bitmeden yeni indirme işlemi başlamayacaktır. Bu nedenle biraz beklemeniz gerekecek.
Sağ üst taraftaki profil simgesine dokunun. Uygulamaları ve cihazı yönet'e dokunun. Güncellemesi olan uygulamalarda "Güncelleme mevcut" etiketi görünür. Güncelle'ye dokunun.
İlgili 42 soru bulundu
Android Telefon Güncellemesi Yapılmazsa Ne Olur? Telefon güncellemesi yapılmayan Android telefonlar kötü ve virüslü dosyalara karşı dirençsiz kalır. Telefonu kullandıkça sürekli bir güvenlik açığı çıkar ve bu durum git gide büyür. Google Play Store'da olan bazı uygulamaları kullanamazsınız.
Güncellemeyen mobil uygulamanın Android cihazınızda kullanılıp kullanılmadığından emin olun. Güncellenmeyen mobil uygulamayı tamamen kaldırıp yeniden yükleyin. Google Play Store'u kapatıp yeniden açın. Android cihazınızı yeniden başlatın.
Bunun için de Ayarlar > Uygulamalar > Google Play Store > Verileri Temizle adımlarını izleyebilirsiniz.
Bir oyun ile ilgili verileri silerseniz geliştiricinin oyunu oluşturma şekline bağlı olarak oyun içi başarıları veya ilerlemenizi de silmiş olabilirsiniz. Play Oyunlar verilerini hesabınızdan sildiğinizde Google'daki Play Oyunlar verileriniz de silinir. Bu işlem, oyun geliştiricisindeki verileri silmez.
Cihazınızda Ayarlar'a giderek Google Play Store'un önbelleğini temizleyin. Bunu yapmak için Uygulama ve bildirimler > Uygulama bilgileri > Google Play Store > Depolama > ÖNBELLEĞİ TEMİZLE'ye dokunun. VERİLERİ TEMİZLE > Tamam'a dokunarak Google Play Store verilerini temizleyin. WhatsApp'ı yeniden indirmeyi deneyin.
Bu hatalar Google Play Store güncelleştirmelerinden, Google önbellek sorunlarından, Google Play Store depolanmış veri sorunlarından veya Google hesabı sorunlarından kaynaklanıyor olabilir.
İnternet tarayıcınız üzerinden Google Play APK araması yaparak Google Play APK'sını indirebilirsiniz. Cihazınızın ayarlar bölümünden bilinmeyen kaynaklardan uygulama yüklemeye izin ver sekmesini işaretleyerek dosyanızın yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
NOT: "Verileri temizle"yi tıklarsanız, hem Google Play Store verileri hem de önbellek otomatik olarak depodan temizlenir ve önbelleği ayrıca temizlemeniz gerekmez. Ancak, "Önbelleği temizle"yi tıklarsanız, yalnızca Google önbelleği temizlenir ve isterseniz Google verilerini ayrıca temizlemeniz gerekir.
Daha Hızlı Performans: Android cihazınızda uygulamaları kullanırken önbellek dosyaları oluşur ve zamanla bu dosyalar birikir. Bu da cihazınızın performansını yavaşlatabilir. Önbellek temizleme işlemi, bu birikmiş dosyaların silinmesini sağlayarak cihazınızın daha hızlı çalışmasına yardımcı olur.
Önbellek Ne İşe Yarar? Önbellek, veri erişimini hızlandırmak için kullanılır ve cihazların daha hızlı çalışmasını sağlar. Her internet erişiminde, ziyaret edilen her sayfa ile önbellek depolama işine başlar. Ardından aynı veriye tekrar ulaşılmak istendiğinde bu veriye kolayca erişimi sağlar.
SİLİNEN GOOGLE PLAY TEKRAR NASIL YÜKLENİR? İnternet tarayıcınız üzerinden Google Play APK araması yaparak Google Play APK'sını indirebilirsiniz. Cihazınızın ayarlar bölümünden bilinmeyen kaynaklardan uygulama yüklemeye izin ver sekmesini işaretleyerek dosyanızın yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Bazı durumlarda telefonu fabrika ayarlarına döndürmek herhangi bir şekilde işe yaramaz. Bu gibi durumlarda telefona hard reset işlemi uygulanmaktadır. Hard Reset Nedir? Hard reset, mobil sistemlerde uygulanan telefonu tamamen sıfırlamaya yardımcı olan bir işlem türüdür.
Google Play Store açılmıyorsa uygulayabileceğiniz çözümler:
Yöntem #1: İnternet bağlantınızı kontrol edin. Yöntem #2: Tarih ve saat ayarlarınızı kontrol edin. Yöntem #3: Google Play Store'un önbelleğini ve verilerini temizleyin. Yöntem #4: Google Play Hizmetleri'nin önbelleğini ve verilerini temizleyin.
Uygulamanın cihazına uygun olmadığını ise karşılaştığı 'Cihazınız bu sürümle uyumlu değil' hatası ile anlar. Bir Android kullanıcısının Google Play Store'da bir mobil uygulama indirmek istediği zaman karşılaştığı 'Cihazınız bu sürümle uyumlu değil' hatası; o uygulamanın, o Android cihazda çalışmadığını gösterir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri