b. Yaş Şartı: Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle 27 yaşını, lisansüstü öğrenimini tamamlamış olanlar için 32 yaşını bitirmemiş olmak.
Dört yıl ve daha fazla süreli yüksek öğrenimi bitirenler için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmak, Daha az süreli yüksek öğrenimi bitirenler için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olmak şartları aranmaktadır.
2023 astsubay olma şartları şu şekilde sıralanabilir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. Lise ya da dengi okul diplomasına sahip olmak. 2 yıllık fakülteden mezun olan adaylar için 26, 4 yıllık fakülteden mezun olanlar içinse 28 yaşını doldurmamış olmak.
Kara Harp Okulu'nda Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaç duyduğu sınıf ve miktarda erkek ve kadın subay yetiştirilir. Eğitim-öğretim süresi yabancı dil hazırlık sınıfı ile birlikte 5 yıldır.
Subay olmak için birden fazla yol bulunuyor. İlk ve en çok tercih edilen yöntem, Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi ve Milli Savunma Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen sınavdan başarılı olunması ve harp okuluna girilmesi gerekir. Bir diğer yöntem ise lisans mezunları için açılan kontenjanlara başvurmaktır.
İlgili 30 soru bulundu
b. Yaş Şartı: Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle 27 yaşını, lisansüstü öğrenimini tamamlamış olanlar için 32 yaşını bitirmemiş olmak.
Yaş Şartı: Subaylık başvurusu yapacak adaylar için yaş sınırları, genellikle 18 ile 27 yaşları arasında değişir. Ancak, bazı subaylık branşları için yaş sınırları farklılık gösterebilir. Sağlık Şartları: Askeri subaylar, zorlu fiziksel ve psikolojik koşullar altında görev yapacakları için sağlıklı olmalıdır.
Subay olmak için alım ilanlarına başvuru gerçekleştiren adayların lise, yüksekokul, MYO ya da fakülte mezunu olmaları gerekmektedir. Bununla beraber başvuru kılavuzunda açıklanan yaş sınıfı dört senelik lisans eğitimi alanlar için 27, lisansüstü eğitimi alanlar için 32 olmaktadır.
Muvazzaf subayların aldıkları eğitim 'Temel Askerlik Ve Subaylık Anlayışı' kazandırmaya yönelik olarak düzenlenmiş bir dizi eğitim programını kapsar. 4 aylık süreç içerisinde adaylar hem teorik ve uygulamalı pek çok eğitime tabi tutulurlar. Bu eğitimler oldukça sıkı ve zorludur.
Subay maaşı yukarıda da belirtildiği gibi ortalama olarak 48.500 TL ile 70.000 TL arasında değişmektedir. Astsubay maaşı da yine bu rakamlarda seyretmektedir.
(2) Yüksek lisans mezunları için 32 yaşından büyük olmamak (01.01.1989 ve sonrası doğumlular), c. Başvuru kılavuzunda sınıf/branş bazında belirtilen ilave şartlara sahip olmaktır.
b. Yaş Şartı: Başvuru yapılan yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmak (Sözleşmeli er olarak görev yapanlardan, başvuru esnasında 3'üncü görev yılını tamamlamış olanlar için 29 yaşını bitirmemiş olmak.)
Lisans programını tamamlayan astsubaylar mensubu oldukları kuvvet komutanlıkları tarafından yapılan iç kaynaktan subay temini kapsamında gerekli sınav ve eğitimlerde başarılı oldukları takdirde “subay” olabilmektedirler.
Subay rütbelerine göre terfi süreleri de değişiklik gösterir. Teğmen ve Üsteğmen bekleme süreleri 3 yıl olup, 6 yıl da yüzbaşı rütbesine yükselir. Yüzbaşı 6 yıl bekleme süresi sonunda, Binbaşı rütbesine terfi eder. Binbaşı, Albay rütbesine yükselmesi için 5 yıllık süreyi doldurmalıdır.
Subaylar; birliğine bağlı olan askerleri denetler, düşman ile mücadele eder, birliğinde bulunan araçları yönlendirir, muharebe görevlerini yönetir, birlik içi iletişimin güçlü olması için üstlerine bilgi verir ve askeri ekipmanların kullanıma hazır olmasını sağlar.
Madde 1 – Kara,Deniz,Hava Harb Okulları ile Üniversitelerin muhtelif fakültelerinin ve yüksek okulla- rın birinci sınıflarında Milli Savunma Bakanlığı hesabına okuyan ögrencilere ve Yedek Subay Okulu öğrencilerine ayda 30 lira, daha yukarı sınıflarda okuyanlara ayda 40 lira harçlık verilir.
Başvuru süresi içerisinde askerlik hizmetini yapmakta olanlar için; Başvuru yapılan yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 25 yaşını bitirmemiş olmak, Başvuru süresi içerisinde askerlik hizmetini tamamlamış olanlar için; Başvuru yapılan yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 25 yaşını bitirmemiş olmak.
Kara Harp Okulu'nda Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaç duyduğu sınıf ve miktarda erkek ve kadın subay yetiştirilir. Eğitim-öğretim süresi yabancı dil hazırlık sınıfı ile birlikte 5 yıldır.
Boy standartları (Hava Harp Okulu adayları hariç); Erkeklerde en az 165-210cm, Kadınlarda en az 160-200 cm olarak, Hava Harp Okulu erkek ve kadın adayları için ise 165-190 cm aralığında uygulanmaktadır.
Teğmen Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Teğmen olmanız için 4 farklı seçenek vardır. Bunlar; Harp Okulu'ndan mezun olmak, asteğmen olarak görev alırken teğmenlik sınavında başarılı olmak, 9 ay boyunca asteğmen olarak görev yapmış olmak ve sözleşmeli teğmen olarak göreve başlamaktır.
En az lise veya dengi bir okuldan mezun olmak. Askeri öğrenci olarak eğitim alabilecek sağlık koşullarına sahip olmak. En az 17, en fazla 22 yaşında olmak. Askeri eğitim kurumlarının sınavlarına girerek başarılı olmak.
Ordu Komutanlığına Türkiye'nin en genç Orgeneral'i Necdet Özel getirildi. Parlak sicili dolayısıyla sınıf arkadaşlarının önüne geçerek, 45 yaşında General olan Özel'in, 2013 yılında da Genelkurmay Başkanı olması bekleniyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri