Eğitim Bakanlığı'nın 5 bin 200 çocuk arasında yaptığı anketlere göre Matematik en zor ders. Kimya ve Fizik içeren "İnsan ve Doğa" dersi ise, 5. ve 6. sınıf öğrencileri tarafından en anlamlı olarak kabul ediliyor.
Yükseköğretim kurumlarında okuyan tüm öğrenciler için kendi alan derslerinin yanı sıra eğitim-öğretim süresince Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türkçe ve yabancı dil zorunlu derslerdendir. Ayrıca öğrenciler beden eğitimi veya güzel sanat dallarından birini de seçmek zorundadırlar.
Yükseköğretim kurumlarında "Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi", "Türk Dili", "Yabancı Dil" ve "İş Sağlığı ve Güvenliği" derslerinin okutulması zorunludur. Üniversitemizde bu derslere "5/İ Dersleri" de denir. 5İ derslerinden başarılı olmayan öğrenciler diğer tüm derslerden başarılı olsa dahi mezun olamazlar.
2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında Üniversitemize yerleşen tüm 1.sınıf ve alttan alan öğrencilerimiz; Türk Dili I-II. - Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I.II, - Yabancı Dil(İngilizce) I.II bu üç zorunlu dersi (YÖK 5ı) uzaktan öğretim yoluyla internet üzerinden alacaklardır.
Ortak derslerden Dil ve Anlatım/Türk Dili ve Edebiyatı dersi başarılması zorunlu derstir. Bu derslerden muaf olunamaz.
İlgili 36 soru bulundu
Senato tarafından aksi belirlenmedikçe, 5i dersleri dönem sonu sınavı, dönem sonu sınavı ilk haftasının Çarşamba günü saat 17:00-19:00 saatleri arasında yapılır. Bütünleme sınavı, ikinci haftasının Çarşamba günü saat 17:00-19:00 saatleri arasında yapılır.
5. Sınıf Dersleri Kaç Saat? 5. sınıf dersleri 29 saat zorunlu, 6 saat seçmeli ders olmak üzere 35 saatlik haftalık ders saatine sahiptir.
Yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek, 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. Alt sınıflar da dahil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar da sınıf tekrar edecek.
Dolayısıyla 1. dönem kaldığın dersi seneye tekrar alman ve geçmen gerekir. Zorunlu bir ders ise ve vermezsen mezun olamazsın, zorunlu değilse yerine farklı bir ders seçebilirsin.
Üniversitede dersten kalınır, bir sonraki yıl aynı dönem o ders tekrar alınır. Yani sınıf tekrarı diye bir şey yok. Genel not ortalaman 1.80'in altına düşerse de şartlı olarak geçmiş olduğun (DC, dd ile) dersleri tekrar almak zorunda kalırsın.
Zorunlu dersler; öğrencinin öğrenim süresi boyunca, bölüm gereği almak zorunda olduğu derslerdir. Seçmeli dersler; öğrencinin tercihi ve danışmanın onayı ile ilgili Fakülte ve Yüksekokullarımızca önerilen dersler arasından alan içi ve alan dışı olarak seçilebileceği derslerdir.
a) Zorunlu dersler; öğrencinin almakla yükümlü olduğu, b) Seçmeli dersler; öğrencinin istekleri de göz önüne alınarak belirlenen, derslerdir. Öğrenci bölümün belirlediği sayıdaki seçmeli dersi almak zorundadır.
Bir dönemde sınavına girilip başarısız olunan zorunlu ders, izleyen dönemde yeniden verilir. Ortak zorunlu derslerden üç kez sınava girip de başarısız olan öğrenciler bu derslerden muaf olur ( Türk Dili Edebiyatı, Dil ve Anlatım dersleri hariç). Yani bu dersi alma zorunluluğu kalkar.
1. Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
Bir dönemde sınavına girilip başarısız olunan ortak (zorunlu) ders, izleyen dönemde yeniden verilir. Ortak (zorunlu) derslerden üç kez sınava girip de başarısız olan öğrenci bu derslerden muaf olur. Yani bu dersi alma zorunluluğu kalkar.
Üniversite sınıf tekrarı ya da sınıfta kalma gibi bir durum yoktur.
Kurs saatleri kurs merkezlerinin imkânları ölçüsünde her bir kurs günü 2 saatten az, 8 saatten çok olmamak üzere haftanın farklı günlerine dağıtılabilir. Ancak, ortaöğretim kurumları hariç bir güne aynı dersten 2 saatten fazla ders konulamaz.
Yarıyılda 3, 8. Yarıyılda 4 adet seçmeli ders almış olmak • Toplam 7 adet seçmeli dersi olmalı, önceki dönemlerde aldığı seçimliklerle de 7'yi tamamlayabilir. 4) 240 AKTS toplamış olmak şartıyla mezun olabilir.
Derslerin çakışması durumunda, öncelikle çakışan önceki yarıyılların devam koşulu yerine getirilmemiş dersleri, devam zorunluluğu şartı ile alınır. Tekrarlanan ve çakışan derslerin devam koşulu yerine getirilmiş ise, o ders ile bulunulan yarıyıldaki çakışan ders birlikte alınabilir.
1.Sınıf öğrencilerimizin ders kayıt işlemleri otomatik olarak yapılmaktadır. 1.Sınıf öğrencilerimizin ders kaydı ile ilgili herhangi bir işlem yapmalarına gerek yoktur. Yalnızca Öğrenci Bilgi Sistemine girerek ders atamalarının yapıldığını kontrol etmeleri gerekmektedir.
Mezun olabilmen için toplamda asgari 240 AKTS'ye ihtiyacın var. zorunlu) dersleri ve AKTS ihtiyacın kadar seçmeli ders seçmen ve bu derslerin tümünden başarılı olman gerekir.
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi - 2 Saat. Tarih - 2 Saat. Coğrafya - 2 Saat. Matematik - 6 Saat.
Bir öğrencinin mezun olabilmesi için izlemekte olduğu programı en az 2,00 genel not ortalaması ile tamamlaması ve müfredata göre alması gereken tüm zorunlu ve seçmeli dersleri alarak başarılı olması zorunludur. Bu şartları sağlayan öğrenciler, sınav dönemi sonunda mezun edilirler.
Herhangi bir dönemde öğrenci 30'un altında AKTS tamamlamışsa mezun olamaz. Genel olaraksa mezuniyet için ön lisansta toplam 120 AKTS, lisansta 240 AKTS, tezsiz yüksek lisansta 60 AKTS, tezli yüksek lisansta 120 AKTS ve doktorada 240 AKTS başarılması gereklidir.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri