End tuşu: Bu tuş imleci satır sonuna götürmekle görevlidir. Num Lock tuşu: Sayı ve yön tuşları arasında geçiş yapılmasını sağlayan bir tuş olmaktadır.
"End" Tuşunun Temel İşlevi: "End" tuşu, klavyede yer alan bir özel işlev tuşudur ve metin düzenleme işlemlerinde özellikle uzun metinlerde veya belgelerde kullanılır. Temel işlevi, metin içerisinde mevcut satırın sonuna (veya sona) hızlıca gitmek veya metin düzenleme noktanızı ayarlamaktır.
Bu tuş, Türkçesi son anlamına gelen İngilizce “End” ifadesiyle adlandırılmıştır. İmleci, üzerinde bulunduğu satırın sonuna getirir.
Bu makaledeki bir kısayolu hızla bulmak için Ctrl+F tuşlarına basın ve arama sözcüğünüzü girin. Bir eylemin karşılık gelen kısayol tuşu yoksa, makro kaydederek bir kısayol oluşturabilirsiniz.
Bir tuşun hemen ardından başka bir tuşa basılan klavye kısayolları için, basılacak tuşlar virgülle (,) ayrılır. Konuyu yazdırmak için, SEKME tuşuna basarak Tümünü Göster'i seçin, ENTER tuşuna basın ve sonra CTRL+P tuşlarına basın.
İlgili 42 soru bulundu
Örneğin, CTRL+K tuşlarına basmak, seçili metni kalın yapar.
Klavyeyi kullanarak hızlı bir şekilde, tablolarınıza satır eklemek için Alt, E ve S tuşlarını kullanabilirsiniz. Satır eklemek istediğiniz hücreye gelin ve Alt tuşuna basın bırakın, E tuşuna basın bırakın ve S tuşuna basın bırakın. Satırın eklendiğini görürsünüz.
Word, Excel, PowerPoint: Yazdırma seçeneklerini görüntülemek için ctrl + f2 tuşlarına basın.
Alt tuşu ile birlikte kullanıldığında (Alt+F4) aktif olan pencereyi kapatan bu tuş; Ctrl ile birlikte kullanıldığında ise (Ctrl+F4) pencere içindeki bir başka aktif pencereyi kapatmaktadır.
END o anki hareketi teslim eder. Hareket tarafından yapılan tüm değişiklikler diğerlerine görünür hale gelir ve bir çökme olsa bile değişikliklerin kalıcı olacağı garanti edilir. Bu komut, COMMIT[commit(7)] komutuna eşdeğer bir PostgreSQLTM oluşumudur.
CTRL R : CTRL tuşu ile R harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız, F5 tuşu ile aynı görevi görür yani refresh yani sayfayı yeniler.
end parametresi ise bu parametrelerin sonuna neyin geleceğini belirler. print() fonksiyonu öntanımlı olarak, parametrelerin sonuna 'satır başı karakteri' ekler.
Kontrol-F6 veya Fn-Kontrol-F6: Odağı serbest pencereye taşıma. Kontrol-Shift-F6: Odağı önceki panele taşıma.
F5: Bu komutu destekleyen programlarda bir belge açar. F12: Etkin penceredeki dosyayı yazdırır. F3: Önceki geri alma eylemini iptal eder. F7: Etkin penceredeki e-postayı yanıtlar.
Shift tuşu değiştirici (modifier) sınıfında yer alan bir tuştur. Görevi ise normal harfleri büyük harfe dönüştürmektir. Bununla birlikte parantez, soru işareti ve ünlem işareti yapabilmek için kullanılır. Standart bir klavyede sağda ve solda olmak üzere iki tane Shift tuşu vardır.
Alt veya F10. Farklı bir sekmeye gitmek için erişim tuşlarını veya ok tuşlarını kullanma. Odağı şeritteki veya eklenti bölmesindeki komutlara taşıyın. Şeritteki öğeler arasında sırasıyla aşağı, yukarı, sola veya sağa hareket ettirme.
Sunumu istenilen slayttan başlatmak Kısayol: Shift+ F5
İleri geri sayfalar arasında kaybolmadan Shift F5 kısayolu ile Sunumunuzu durdurduğunuz slayttan tekrar başlatabilirsiniz.
F10 tuşunun Shift tuşu işe birlikte kullanılması, (Shift+ F10) bir belge ya da dosyaya sağ tıklamakla aynı sonucu vermektedir. Bazı bilgisayar marka ve modellerinde, bilgisayarı açma ya da yeniden başlatma esnasında BIOS ayarlarına ulaşılmasını sağlar.
Bu tuş, Türkçesi sayfa yukarı anlamına gelen İngilizce “Page Up” ifadesiyle veya kısaltmasıyla adlandırılmıştır. Metin içerisinde bir sayfa (bir ekran görüntüsü kadar) yukarı yönde hareket etmeyi sağlar. Kaynak: Günal, S.(2016).
CTRL+Shift+N tuşları ile tarayıcıların tümünde, yeni bir gizli pencere açılmaktadır. Komutlar çok hızlı bir şekilde çağrıştırıldığından, CTRL+Shift+N tuşları kullanılmaktadır.
Microsoft Office uygulamalarında Alt tuşu ile birlikte kullanılan F8 tuşu (Alt+F8) düzenlenen belgenin bulunduğu bir diyalog penceresi açar.
Ctrl+Shift+Enter tuşlarına bastığınızda, Excel formülü otomatik olarak { } (açma ve kapatma ayracı çifti) arasına ekler.
Ctrl+Z: Geri Alma.
ENTER: Yapılan işlemleri onaylar, seçili dosya ve klasörleri açar, yazı yazarken bir alt satıra geçer. BACKSPACE (SİLME): Yazılarımızı sağdan sola doğru siler. DELETE: Yazılarımızı soldan sağa doğru siler. Seçili dosya ve klasörleri siler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri