Endonezya dünyanın en büyük ada ülkesidir, 1.904.569 km²'lik yüzölçümüyle dünyada 14. sıradadır. 280 milyon civarında nüfusuyla dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi ve aynı zamanda en kalabalık Müslüman ülkesidir. Cava dünyanın en kalabalık adasıdır ve nüfusun yarıdan fazlasına ev sahipliği yapar.
Endonezya pek çok anlamda ucuz bir ülke olarak karşımıza çıkar. Özellikle temel ihtiyaçlar olarak sayabileceğimiz yeme, içme, ulaşım ve konaklama Endonezya'da oldukça ucuz. Bu nedenle Türkiye'den Endonezya'ya tatile gidecekler çok büyük olmayan fiyatlara konaklayabilir ve karınlarını doyurabilirler.
Ülke aynı zamanda G-20'nin büyük ekonomilerinden biridir ve yeni sanayileşmiş bir ülke olarak sınıflandırılmaktadır. Nominal (Düşük) GSYİH bakımından dünyadaki on altıncı büyük ekonomi ve SAGP GSYİH açısından yedincisi büyük ekonomidir.
Sektörlere Göre GSYİH
Endonezya'nin ekonomisi birinci derecede petrol ve doğal gaza dayanir. Bununla birlikte halkın büyük çoğunlugunun geçim kaynağı tarım, hayvancılık ve balıkçılıktır. Endüstri sektörü GSYİH içinde en büyük paya sahiptir (%46.3*).
Endonezya'da İslam, en yaygın dindir. Nüfusun %86.7'si Müslüman'dır. Bu Müslüman nüfusun içinde %99'u Sünni, %1'i Şii'dir. Dünyada en fazla Müslüman nüfusa sahip ülkedir.
İlgili 27 soru bulundu
Endonezya. Endonezya'nın muhafazakar Açe bölgesi, dünyanın en büyük Müslüman çoğunluklu ülkesinde şeriat hukukuna sahip tek eyalet.
Endonezyaca ya da Endonezce (Endonezyaca: Bahasa Indonesia), Endonezya'nın resmî dilidir ve Doğu Timor'da da resmî statüsü vardır.
Endonezya dünyanın en büyük kahve, çay ve şeker üreticilerinden biridir. Bu yüzden kahve ve çay çok tüketilir. Yasemin çayı ve yeşil çay da çok yaygın olarak tüketilir. Kahve ve çay genelde ılık veya soğuk servis edilir.
Endonezya-Türkiye ilişkileri, Endonezya ile Türkiye arasında sürdürülen uluslararası politikaları içerir. İki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler, özellikle her ikisi de Müslüman çoğunluklu modern demokrasiler olmaları nedeniyle önemlidir.
2018 yılında Endonezya ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin 1.8 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiğini ifade eden Lukita, "Endonezya'nın Türkiye'ye ana ihraç ürünleri arasında kauçuk, lif, iplik, kağıt ürünleri öne çıkıyor.
Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini anılan göreve ikinci kez talip olan mevcut Cumhurbaşkanı Joko Widodo kazanmıştır. Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığına Ma'ruf Amin seçilmiştir.
Gayrimenkul fiyatları Endonezya'da:
Ortalama konut maliyeti: Jakarta'da - metrekare başına 1300 avro, Bali'de - metrekare başına 1000 avro. Tüm ülkede ucuz daireler fiyatlar 60.000 Avrodan başlamaktadır, bir ev - 300.000 Avrodan, lüks konut - 2.200.000 Avrodan.
G-20 üyesi olan Endonezya, 2020 yılının ortası itibarıyla 267 milyonluk nüfusu ve 1.1 trilyon ABD Dolarlık milli gelirle Güneydoğu Asya'nın 1. dünyanın ise en büyük 16. ekonomisi olmuştur. 2000 yılında 262 milyon ABD Doları olan ikili ticaret hacmimiz, 2020 yılında 1.39 milyar Dolar seviyesine ulaşmıştır.
Endonezya. Endonezya'da jilbab terimi, hicaba için istisnasız olarak kullanılmaktadır. Endonezya ulusal ve bölgesel yasalarına göre kadın başörtüsü tamamen isteğe bağlıdır ve mecburi değildir.
Türkiye Havaalanları ₺ 8.911, son 72 saat içinde tek yönlü Endonezya - Türkiye uçuşu için bulunan en iyi fiyat. ₺ 453.999, son 72 saat içinde momondo üzerinden gidiş dönüş Endonezya - Türkiye uçuşu için bulunan en iyi fiyattır. Endonezya - Türkiye arası direkt uçuş yok.
Endonezya Vize İstiyor Mu? Endonezya'yı ziyaret edecek olan vizeye tabidir. Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) Pasaport hamilleri 30 güne kadar olan ziyaretleri için vize istenmemektedir. Vize uygulaması kapı vizesi şeklinde gerçekleşmektedir.
Türkiye'den Endonezya'ya haftanın her günü direkt ve aktarmalı uçuş seferleri düzenlenmektedir. İstanbul'dan Bali'deki Ngurah Rai Havalimanı'na 13 saat 25 dakika, Jakarta Soekarno-Hatta Uluslararası Havalimanı'na 11 saat 40 dakikalık direkt uçuşlarla varılıyor.
Endonezya'da yaklaşık 450-500 vatandaşımız, ülkemizde ise 2.400 civarında Endonezya vatandaşı ikamet etmektedir. 1992 yılından bu yana 1000'den fazla Endonezyalı öğrenci Hükümetimiz burslarından faydalanmıştır.
1. Dünya savaşından sonra bağımsızlık hareketleri hız kazandı. 1942-1945 yılları arasında Japon işgalinde kalan Endonezya yeniden Hollanda hakimiyetine girdi. 17 Ağustos 1945 yılında bağımsızlığını ilan etti Endonezya. 1946 yılında Birleş Milletlere kabul edildi. İlk başkanı Ahmet Sukarno'ydu.
Kahvaltıda sade suyla kaynatılmış tuzsuz ve yağsız pilav, pirinç lapası ve meyve tüketiriz. Ekmek yeme alışkanlığımız yok. Son zamanlarda bazı Endonezyalılar sadece kahvaltıda ekmek yemeye başladı" diye konuştu. Dima, bu kadar çok pirinç yemelerine rağmen bundan bıkmadıklarını dile getirerek, "Pirinçsiz yaşayamayız.
Cakarta, Surabaya, Bandung, Medan ve Semarang, ülkenin en önemli şehirleri. Mayıstan eylüle kadar devam eden kurak mevsim, Endonezya'yı ziyaret etmek için en iyi zaman... Ekim ve Nisan ayları arasında yaşanan ıslak mevsimde hava koşulları değişkenlik gösterebiliyor.
Endonezya hangi kıtada yer almaktadır sorusunun cevabı, Asya kıtasıdır. Hem Asya'nın güneydoğusunda hem de Okyanusya'da topraklara sahip olan Endonezya; batı ile güneyde Hint Okyanusu, kuzeyde Güney Çin Denizi, doğuda ise Büyük Okyanus tarafından çevrelenmiş olan bir ada ülkesidir.
Nüfusun Etnik Dağılımı
%40 Java, %15 Sunda, %3.7 Malay, %3.6 Batak, %3 Madura, %2.9 Betavi, %2.7 Minangkabau, %2.7 Bugis vd. (Ülkede 300 kadar etnik grup yaşamakta olup bunların büyük çoğunluğu yerel etnik gruplardır.)
Endonezya dünyanın en büyük ada ülkesidir, 1.904.569 km²'lik yüzölçümüyle dünyada 14. sıradadır. 280 milyon civarında nüfusuyla dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi ve aynı zamanda en kalabalık Müslüman ülkesidir. Cava dünyanın en kalabalık adasıdır ve nüfusun yarıdan fazlasına ev sahipliği yapar.
Nüfusun yüzde 95'i Malay kökenli olan ülkede, aralarında Melanezyalı, Polinezyalı ve Mikronezyalıların da olduğu 300'ün üzerinde farklı etnik grup bulunuyor. Endonezya'da yaklaşık dört milyon Çin kökenli Endonezyalı yaşıyor. Endonezya maden kaynakları bakımından zengin bir ülkedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri