Ancak, Mekke ve Medine'de tüm kapalı alanlarda sigara içmek yasak. Medine'de sigara satışı da yasak. Mekke ve Medine'deki sigara yasağına uymayanlara 200 Arap riyali para cezası uygulanıyor.
Sigara içmeyiniz. Eğer sigara içiyorsanız bu mukaddes topraklarda ondan vazgeçiniz. Çünkü sigara içmek, özellikle de Resulullah'ın (s.a.v) kentinde içilmesi günahtır. Aynı zamanda Resulullah'a (s.a.v) karşı yapılan bir terbiyesizlik sayılır.
Cuma “Hac kabul olur ancak bu ibadetten kazanacağı sevap azalır” derken, Ezher İslami Araştırmalar Akademisi Üyesi Muhammed eş-Şehhat elCündi de “Sigara içmek haramdır. Hacda sigara içen kişi, diğer insanlara eziyet etmiş oluyor” açıklamasını yaptı.
Suudi Arabistan'da kamusal alanda sigara içilmesi yasaklandı. Arabistan yönetimi devlet kurumları, restoran, kafe, süpermarket ve alışveriş merkezleri gibi kamusal alanlarda sigara içilmesine yasak getirdi.
Alimler, sigara içmenin haram ancak Hacca mani olmadığı şeklinde görüş bildirdi. Mısır Müftüsü Ali Cuma, ''Hac'da sigara içen kişinin haccı kabul olur, ancak bu ibadetten kazanacağı sevap azalır'' dedi.
İlgili 30 soru bulundu
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş 17 Ocak'ta tüm personele ve valiliklere genelge gönderdi. Genelgede hac ve umre organizasyonlarında artık sigara içmeyen personelin görevlendirileceğini söyleyen Erbaş, "bunu imza karşılığı personele duyurun" dedi.
9. Suudi Arabistan; 2010 yılında yürürlüğe giren yasayla, ülkedeki havalimanlarında sigara içilmesi yasaklandı. Ancak, Mekke ve Medine'de tüm kapalı alanlarda sigara içmek yasak.
- Allah sigaranın var olacağını hiç şüphesiz ki biliyordu ve Peygamber Efendimiz zamanında yoktu. Neden sigara ile ilgili hüküm Kur'an-ı Kerim'de yoktur?.. Kur'an-ı Kerim'de haram ve helallerin listesi verilmemiştir; buna gerek de yoktur. Asıl olan ilkelerin konulmasıdır.
Listenin başında çoğunlukla Avrupa ülkeleri bulunurken, Körfez ülkesi Suudi Arabistan 6.67 dolar ile Filistin ve Danimarka'nın ardından listenin 20'inci sırasında yer alıyor.
Müslüman kadınların yasal olarak Suudi Arabistan ve Endonezya'nın Aceh ilinde hicab giymeleri gerekmektedir ve tüm kadınlar İran'da da bunu yapmakla yükümlüdürler.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal, cami avlusunda sigara içmenin dinen uygun olmadığını söyledi. Ünal, "Böyle bir hareket, dini mekanlara gösterilmesi gereken saygı ile bağdaşmaz." dedi.
Yani netice itibariyle Sigara içmek haramdır. fakat İhram yasakları içerisinde değildir.
Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı Kabe'deki tavaf koşullarına yeni düzenlemeler getirdi. Öteden beri tartışmalı olan Kâbe'ye, Hacer'ül Esved'e ve mültezeme el ve yüz sürme yasaklandı.
Birçok yerde tütün ürünlerinin tüketilmesini yasaklayan kanuna göre; lokanta, kahve, kafe, kafeterya, bar, disko, kulüp, gazino vs. gibi eğlence hizmeti verilen işletmeler de yasak kapsamında.
Sigara içen kişinin namazda imamlık yapması uygun olmaz; ancak kendisi gibi sigara veya daha kötüsünü içen kişilere imamlık yapabilir. Fakat siz de namazda onlardan ayrılarak tek başınıza namaz kılmada hatalısınız.
Kâbe'nin içinde dokuz adet oyma, bir adet altın kabartma ayet, işlemeli tahta bir sandık, oymalı ve içinde tütsü yakılan tarihi bir ocak, metal zemzem testileri ve kandiller bulunmaktadır. 1626'daki şiddetli yağmurlar ve selde Kabe'nin duvarları çökmüş ve hasar görmüştür.
Alman bankası Deutsche Bank'ın Nisan 2015'te yayımladığı bir rapora göre, Avustralya dünyada sigaranın en pahalı olduğu ülke.
Ancak 44 ülke ise hiçbir MPOWER önlemini uygulamış değil. 53 ülkede sağlık tesislerinde sigara içme yasağı bulunmuyor. Türkiye, Avustralya, Belçika, Kanada, Danimarka, Finlandiya, Fransa, İsrail, Norveç, Suudi Arabistan ve Birleşik Krallık da dahil 22 ülke tek tip sigara paketini zorunlu tutuyor.
Yukarıdaki tanımdan anlaşılacağı üzere haram koymaya ancak “şâri'-i mübin”, yani Allah yetkilidir. Sigara veya tütünün haram olduğuna dair bir ayet yoktur. Sigaranın haram olduğunu savunanlar da sigara veya tütün anlamına gelen bir kelimenin Kur'an-ı Kerim'de geçmediğini kabul etmektedirler.
Birincisi; Bediüzzaman Hazretleri "Eski Said" döneminde bir müddet sigara içmiş, sonra bırakmıştır.
Our World in Data'nın belirlediği “dünyanın en çok sigara içen ülkeleri” tablosuna göre, Pasifik adası Nauru, listenin başında yer aldı. Buna göre, ülkedeki yetişkinlerin neredeyse yarısının (%48,5) sigara içtiği belirlendi.
Hayır. Çalışma ortamlarının yangın merdivenlerinde, balkonlarında, merdiven boşluklarında ya da iki binayı birbirine bağlayan koridorlarında sigara ve tütün ürünleri kullanılamaz.
Sigaranın en çok neden olduğu hastalıklar kalp ve akciğer hastalıklarıdır. Kalp ve akciğer dışında diğer bütün organlara zararı dokunulduğu bilinmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri